, sekce: Zkušenosti |
|
Powerline adapter pro Smart televiziRád bych poprosil o zkušenosti a doporučení s PoWerLine adaptery pro přenos Internetu po el. rozvodu 220V od modemu k televizi.- Internet-UPC 50 - Vzdálenost-v rámci jednoho bytu, kde je wifi signál přes nosnou zeď a 3 příčky neprůchozí - Účel - přehrávání filmů po síti z PC, YouTube, Netflix, případně O2TV a jiné IPTV Děkuji za jakékoliv reakce. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 590 |
| Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57 | |
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televiziAhoj, pokud máš možnost, tak si zajdi do počítačové prodejny co oni nabízejí za sortiment. Já jsem kdysi k O2-TV dostal adaptéry Zyxel, fungují po několika letech spolehlivě. Chtěl jsem si dokoupit další, ale právě v prodejně nabízejí jiné a to TP-Link. Takže smůla.Nakonec jsem to vyřešil, že jsem si koupil TP-LINK Deco E4 (MESH systém) a WI-FI funguje po celém baráku. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 992 |
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televiziPouzival som TP-LINK TL-PA4010. Pozem potvrdit, ze funguje. Ale riesil by som to kablom. |
milanke
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 52 |
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televiziAk to chces riesit cez wifi tak:Wifi extender + microsoft wireless display adapter |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 566 |
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televiziZlatý LAN kábel!!!Všetky zariadenia (okrem mobilov, tabletov a 1ks notebooku) mám doma prepojené cez LAN kábel a nadovšetko spokojnosť! Jedná sa o všetky stb, mediálne boxy,zopár TV, taktiež PC a všetky IP kamery. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 167 |
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televizijá to teď montoval kámošovi a byl problém,pokud je v síti proudová ochrana,tak se to nechtělo spojit... |
jansmrz
Registrace: 3/2015 Příspěvků: 548 |
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televiziJednoznačne Devolo.VUZero4K,UCLAN4KPRO,Google4KStick,HomaticsBoxQ,motor30W-75E,MagioGO premium
|
Nalimm
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 710 |
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televiziMám stejnou zkušenost jako jansmrz. Ještě to jakžtakž chodilo na stejné smyčce, ale při HD filmu s vyšším datovým tokem to padalo. Takže jsem provrtal zdi a natáhnul kabel. Zařízení tp-link. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 753 |
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televiziRuce pryč od nějakých mašinek do zásuvky a nějakých opakovačů. Chvíli to všechno funguje a pak z ničeho nic konec. Vyhozené peníze. Dírka ve zdi, utp kabel až na místo a v případě slabého pokrytí wifi další domácí AP. Opakovač už z principu nemůže dosahovat rychlostí, jako klasická wifi. Ty hlouposti do zásuvky dokáže zarušit spotřebič na stejné fázi a v paneláku je to naprosto nepoužitelné - zvlášť, když sousedé dostanou podobný nápad.koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
|
|
@DiaboltpMám doma Zyxel asi čtyři roky a zatím mi stačí,i když občas vypadne,tak stačí vytáhnout ze zásuvky a znovu vrátit.Je to na jedné fázi s počítačema i routrem. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 138 |
|
|
Powerline-zhovadilá technológiaSilové elektrické rozvody neboli vymyslené na prenos dát. K tomu vynikajúco slúži ethernetový kábel UTP. (spoľahlivosť, stabilita, bezpečnosť.) Veľa mužov je asi pod papučou, lebo keď navrhnem vŕtanie hneď pozerajú s hrôzou na manželku. Elektrické vedenie je už zarušené rôznymi spínanými zdrojmi. Aby sa tam pretlačil signál musí mať vysoké kmitočty a tým sa stáva z elektrických rozvodov účinná anténa. Spať meter od takto nabudených káblov by som nechcel. Používajte veci k účelu pre ktorý boli vyrobené. |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 391 |
|
|
@Richard21Kvůli takovým názorům,tak budu vrtat přes 45cm zeď.Mně to vyhovuje a hlavu na vedení nemám |
jjery
|
|
@jjeryDobrá príklepová vŕtačka z dostatočne dlhým SDS vrtákom to hravo zvládne!Nevidím v tom problém! Napr. Ja som doma vŕtal cez 60cm hrubú stenu (dokonca 2x!) a svet sa s toho nezrútil. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televiziMyslim ze sa pytal na powerline a nie ci je kabel lepsi tak ked powerline mozem odporucit MikroTik PL7411-2nD mame ich uz cca 20ks nasadenych bez najmensieho problemu. |
hohoho
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 96 |
|
|
@mmiriboyJá si nechám uříznout za pár korun Roxovou tyč a stačí na to normální akku vrtačka. |
MMorous
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televiziPresne tak, dotaz bol na powerlink.Ja fungujem tiež na TP Link 4010+dokúpené ďalšie adaptéry. Funguje to bez problému už 5 rokov. Keďže mám viacpodlažný dom,neviem, ako by som vŕtal smerom hore, cez plafón? |
ptr
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 73 |
|
|
@mmiriboyJistě a v chodbě kvůli kabelu rozkopu dlažbu. |
jjery
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televizi@NalimmTo Devolo to posílá dál telky kabelem, nebo poo WIFI? -- Děkuji všem za reakce, potřeboval jsem pro souseda, ať se svobodně rozhodne, jestli 2 dirky 8mm nebo aparát za 2 tisíce s nejistým výsledkem |
MMorous
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televiziNa tohle raději zapomeň. Totální nesmysl, který zahnojí celé rozhlasové pásmo, nebrat, bojkotovat, rozšlapat... |
dxdish
Registrace: 3/2020 Příspěvků: 35 |
|
|
@dxdishtyhle kecy nebrat, bojkotovat, rozslapat. furt lepsi nez nejaky wifikundaceDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
@jjeryPokiaľ viem, kábel sa dá uložiť aj do steny, alebo aj steny zo stropom máš obložené kachličkami?Ja si myslím, že všetko sa dá, len treba chcieť! Pokiaľ človek nemusí použiť powerline adaptéry, wi-fi opakovače atp, tak nech sa toho stráni čo najviac. Apropo! Zbožňujem takých týpkov, ktorí si myslia, že všetky zariadenia poriešia bezdrôtovo a bude to fungovať na 100% a na večné veky. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
|
|
@mmiriboyProtože je to starý barák,tak i stěny bych musel vysekávat,protože bych musel tahat husí krky.Takže Powerline je pro mně ideální řešení bez bourání.Apropo Powerline a wifi pro toto jsou jak stvořené.Co člověk to jiný názor i jiná potřeba. |
jjery
|
|
@bublajsEvidentně o tom hodně víš... Ostatně jako většina zdejších odborníků. |
dxdish
Registrace: 3/2020 Příspěvků: 35 |
|
|
žádný problém,fungují spolehlivěPoužívám dva druhy König a TP Link na různých místech a již ca 5 let spokojenost,vyřešil jsem tím kamery na zahradě ,protože wifi tam padala.Nový dům a rozvody,běží mi to přes proudový chránič.(venkovní okruh elektriky),tak bych se toho nebál.VU+ Ultimo 4K
|
papagiorgi
Registrace: 12/2004 Příspěvků: 79 |
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televizi@MMorousPoužívam tento typ Powerline Wi-Fi Extender Devolo dLAN® 550 WiFi.Je na kabel aj wifi. VUZero4K,UCLAN4KPRO,Google4KStick,HomaticsBoxQ,motor30W-75E,MagioGO premium
|
Nalimm
|
|
RE: Powerline adapter pro Smart televiziPresne asi 550+VUZero4K,UCLAN4KPRO,Google4KStick,HomaticsBoxQ,motor30W-75E,MagioGO premium
|
Nalimm
| Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|