Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

zajímavý problém

Zákazník chtěl připojit ve svém domě s hvězdicovým rozvodem z půdy pozemní TV. Veškerá instalace /pozemní antény se zesilovačem a rozbočením do všech 5ti zásuvek husími krky, parabola s monoblokem/ hotova. Do obývacího pokoje, kde provozuje skylink si přál i pozemko. Nic jednoduššího - slučovač TV + SAT a jedeme, jenže ouha. Po připojení byl dole na úč. zásuvce pouze signál DTV. Zásuvka ALCAD dvouzděřová s IEC konektory RV+R a SAT. Nahoře po sloučení měřeno Dreamsky TSC100 vše OK. Po cca 10m kabelu všechno jinak. Po demontáži zásuvky na holém kabelu už také jen DTV. Kabelem v husím krku nelze pohnout. PřiveĎte mne, prosím na nějakou myšlenku, co s tím? :O

jiriks
Registrace: 12/2018
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

@RAFI007

Teď už všichni víme, že nic jiného než vadný kabel to nemůže být. Je to fakt zajímavá vada kabelu, nastoupit by mohli teoretici. všem děkuji za rady a morální podporu. ;)

jiriks
Registrace: 12/2018

@jiriks

Dej pak vědět jak to dopadlo.

krupino
Registrace: 10/2008

RE: zajímavý problém

Žy by to bylo rozbitý? :-/

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@jiriks

- s 10-15m fungl koaxu to funguje nebo ne? nenapsals
- změřil sis ss odpor na tom kabelu? vyměnils/udělals znovu aspoň tu objevenou spojku????? (pokud je tam někde ss přechoďák, může se úbytek napětí po zapojení slučovače sečíst a LNB už nepřepne polarizaci...)
- co máš na parabole, je tam monoblok nebo DiseqC ? - není chyba v tom že nepřepne?
- není chyba v tom že 22kHz nepřepne pásmo?
Tvůj Dreamsky má spektrák sat MF - tak to z něj všechno poznáš.
Na to nepotřebuješ tady žádné teoretiky, když děláš montáže tak snad víš jak funguje LNB a jednoduše logicky vylučovací metodou zjistíš na místě zcela přesně v čem je šotek

lance
Registrace: 10/2008

@lance

a nechces se ty zluty karty rovnou zbavit tim ze se presunes na listinu pro tmavy ? tvoje chovani uz vazne prekracuje vsechny meze ...

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

RE: zajímavý problém

Jestli dělá montáže a tento problém řeší na Parabole, potěš koště ty jeho zákazníky. Lance má naprostou pravdu, vylučoací metodou na místě musí být příčina známa během půl hodiny. Takhle bych si nevydělal ani na slanou vodu...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@jiriks

Nj, kábel to je asi najpravdepodobnejší problém, ktorý tiež rieším, ako to posledné, keď už mám všetko overené.A za tých mnoho rokov praxe sa mi to vyskýtlo viackrát, že určité spektrum frekvencie bolo pre neho problém preniesť.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

On se také dá udělat

obyčejný zkrat při zapojování kabelu. Stačí k tomu špatné osvětlení, starší věk a zrak + jistá dávka nervozity.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Celkem dobře se tu bavím Pánové!

Takovéto a podobné problémy řeší každý řemeslník a nejedná se jen o montáže antén a satelitů. Já osobně takovéto "špeky" beru jako profesionální výzvu. Když na to příjdu, tak mám právo na honorář. V opačém případě nejsem odborník! Pokud jde o "lance", tak bych ho rozhodně neodsuzoval. Jeho pohled na věc rozhodně není zavrženihodný! Pokud jde o tazatele, pak je především problém v nedostatečných a neúplných informacích. Já osobně jsem podobné problémy řešil už několikrát. nejednou jsem se setkal s tím, že vstupy na slučovači byly označeny opačně. Takže signál na jeho výstupu sice byl ale s útlumem třeba i 40 nebo 50dB! Na konci kabelu už byl signál nepoužitelný! Jenže na zjištění tohoto problému je nutné signály změřit! Pojem "PRD" není dostatečně přesný! Záměna obou vstupů na slučovači má ještě jeden efekt a to ten, že satelitní kanály na dolním konci MF ještě hrají ale na horním konci už mají velký útlum a u terestriky je to přesně opačně. Takže bez spektráku na kterém je vidět náklon celého pásma je diagnostika trošku problematická. Takže od té doby, co jsem narazil na opačně zapojené vstupy slučovače, vždy zkouším i jejich záměnu! Pokud je totiž slučovač průchozí pro napájení obou vstupů, je funkční signál hned na výstupu slučovače hodně zavádějící!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra