Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zivotnost LNB

Aku mate skusenost so zivotnostou LNB? Je nejaky vyrobca u ktoreho je zivotnost LNB dlhsia? Vacsina vyrobcov uvadza pracovnu teplotu od -40 do +60st kazdopadne v tychto extremnych horucavach a este na strechach je to pre vonkajsie jednotky silna zataz. Moja osobna skusenost su dva kaput LNB za cca 5 rokov. Mal som Inverto a Silver sky.

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

dvbinfo
Registrace: 9/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55
Odpověď v diskusním vlákně

@mmiriboy

Ale áno, nie však každý má takú možnosť. A aj keby len musel opierať 10 metrový rebrík, tak už je to obmedzujúce. Ak sa poctivo osadí, nie je dôvod ku nej liezť aj 15 rokov.

Frank11
Registrace: 2/2009

@Frank11

Pokiaľ je to "jednoduchá" parabola z jedným LNB, kabeláž je kvalitná UV žiareniu odolná, parabola perfektne osadená a nastavená v dobre uchytenom držiaku, tak prečo nie?!
Ale predsa len 15 rokov je dlhá doba aj na takúto parabolu.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

Ano to máš pravdu. Ale každý nemá ty možnosti. Já musím mít v paneláku, 5 patro antenu na balkoně. Mám tam prodloužený vyložník s motorem aby mě nevadil roh baráku. Když bych měnil konvertor, tak to musím celé sundat i s motorem. Přeci nebudu volat hasiče s 20 metrovým žebříkem.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@mmiriboy

u niektorých jedincov je to možné . životnosť kábla je v daných podmienkach a dĺžkach tak na 6 rokov . treba veriť v zázraky .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

RE: Zivotnost LNB

LNB odejde, jako odejde časem každý jiný výrobek. Nedávno jsem zkoušel pytel asi 10ti starých LNB, co mám pohozený na balkoně, nějaký Philipsy, BigSaaty apod, myslím že šly všechny. Teď používám černý Inverta s dloudým krkem. Ty starý mají rodný listy cca 1998-2005 a fungují. Myslím že 2 byly navlhlý a nešly, protože kamarádovi se zvrhla parabola na zahradě-měl to na nějakým stojánku nebo co a nateklo do něj - když to vyschlo, tak funguje.
Ty inverta mají taky pár roků, a žádný problém.
Televize a satelit je tak na 10 roků, parabola 20-30 podle povrchové úpravy, LNB by mělo fachčit do doby, než usoudíš, že je dobré ho vyměnit za odernější typ. Pokrok ale může předběhnout životnost.

MMorous
Registrace: 10/2019

@Brumo

Žiadne zázraky. Ja mám napríklad elektrický aj koaxiálny kábel ku stredovej parabole Kovosat 120 s tiahlovým motorom Strong stále ešte pôvodný z čias jej montáže a to je už cez 15 rokov. Všetko funguje v poriadku, len LNB mám už tretie, momentálne už dlhší čas MTI AP82-TW Twin 0.3dB. Samozrejme, neboli to káble z bežnej maloobchodnej predajne.

Frank11
Registrace: 2/2009

@Frank11

Ja som sa v tomto roku rozhodol urobiť na svojích parabolách takú viac-menej strednú údržbu. Zatiaľ na 120ke parabole som poopravoval závity, povymieňal skrutky, matice, predsa len, tá parabola má tiež min. 15 rokov. Tiež kabeláž nová, všade dávam koaxy zo silikónovým obalom - veď čas ukáže, že koľko vydrží ten koax?!
A niečo podobné ma čaká aj na E-85. Predsa len, tam niektoré z koaxov majú aj 13 rokov a už vidím na nich aj praskliny. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@Maneto

Přesně tak, to byla jediná změna za ta celá léta provozu.

PJK
Registrace: 11/2005

A čo tak stále zapojený a používaný Sharp okolo 28 rokov!!!

Kasr
Registrace: 8/2008

mám už 15 Let Inverto LNB a jede furt

JirkaP
Registrace: 1/2006

Zivotnost LNB

JA mam konvertor aj s plechovou parabolou od roku 2005.Parabolu som raz natieral sem tam hrdza.Ale konvertor Grunding šumové číslo 0,7db vykazoval pri teste oveľa lepši zisk oproti dnešným sky sylver alebo Inverto čo ma 0,1db.Starí dobrí Grunding čo je v kovovom obale a potom vonkajší plastový obal ktorí vôbec nevybledol a nepraskol!Takže spokojný a stále ide bez stratí v % na signále

miro75
Registrace: 2/2011

@mmiriboy

Přesně jak píšeš jsem udělal letos na jaře. Všechny šrouby , matky, podložky-některé byly povolené, přirezlé. Dnešní šroubovací materiál je jiná liga, osvědčily se mi šrouby s kulatou hlavou na imbus. Čočková hlava - včechno pryč. Matky se silikonovou vložkou proti povolení ale nedávám, časem se to venku rozpadne.
Kabely - dávám z Hornbachu, středový vodič průměr 0.9 mm

MMorous

K LNB, čo má 28 rokov mám doteraz pripojený koax rovnakého veku... So vzduchovym dialektrikom... Aj parabola je pôvodná..... Jedine, čo je poškodené, tak držiak LNB ... Ale zatiaľ LNB stále drží pevne....

Kasr

@Brumo

No iste :)

romanss
Registrace: 7/2018

LNB Inverto black ultra twin zakupeny v roku 2010 a stale top.
Ak mozem doporucit tak kup tento https://www.tvsatnitra.sk/obchod/action/productdetail/oc/1771194/product/lnb-konvertor-smart-singel-titanium-01db.xhtml a mas minimalne 5 az 10 rokov bez starosti o novy LNB...

Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235

Miko

Mám stále funkční LNB z roku 1991, ještě s mezifrekvencí 10G. Digitál přes něj bez problémů projde, bohužel šířka pásma už nedostačuje. To byl důvod, proč jsem ho po 22 letech měnil.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Po možno 15 rokoch začal na jednej inštalácii (nepoužívanej mnou) začal vypadávať na niektorých frekvenciách signál. Vymenil som nalomený kábel, ale nepomohlo - potom som si všimol, že kryt na LNB je prasknutý. Vnútri bol zdochnutý pavúk a chumáč prachu. Po odstránení pavúka a chumáča to začalo nádherne hrať, napriek tomu, že do LNB muselo dosť dlho pršať. Keďže som nemal k dispozícii iné LNB, nalepil som naň kelímok od jogurtu a zabalil do igelitového sáčku. Takto to bez problémov vydržalo COVID lockdown asi rok, minulý týždeň som ho preventívne vymenil za dobré LNB - kelímok vydržal, ale objavil sa pod ním vnútri LNV (!) ďalší zdochnutý pavúk, LNB stále funguje, z igelitového sáčku zostali franforce.

garabik
Registrace: 7/2009

@garabik

U novších LNB viečko vydrží pár rokov....
Ale môj Sharp ho má pôvodné, 28 rokov.... Na druhej parabole mám za oveľa kratšiu dobu už tretie u hlavnej druzice...

Kasr

závisí aj od farby paraboly (najlepšie sú matné čierne), pretože odraz slnečného žiarenia do ohniska, kde je LNB je najmenší. Farba viečka by mala byť biela!

logan
Registrace: 11/2009

fuba 1.13dB

1987- 650DM-13000kčs pět vejplat bez žrádla

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Maspro 1.4dB, 9800 Kč, 1989... ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

oprava 9800 Kčs... :8)

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

@drobeček

to už lezlo dolů

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Tenkrát dokonce vyšel v modrém Amatérském rádiu i návod na domácí výrobu LNB. Bylo to ale na tři stránky. Já jsem si koupil v roce 1989 raději hotový. A k tomu STB Pace s 90tkou parabolou. Vše za výhodnou cenu 20000Kčs. Dnes se tomu musím smát :))

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

Moje první souprava byla 2x LNB na téčku - /H-V/ pro jedno pásmo, na 4 šroubkách 10 000,- Kč. Báli jsme se, aby to někdo neukrad. Přijímač nějak STR 101, už si nepamatuju, odešlo to komplet do popelnice.

MMorous
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra