Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Dotaz začátečníka

IPTV prijímač pre TV so SCART vstupom

Ahojte,
mám starú plazmu Panasonic, ktorá má len tri SCART vstupy a rád by som k nej pripojil nejaký IPTV box.

Mám Skylink, takže by mi šlo o túto aplikáciu, ďalej O2 a Telly, keďže asi všetci vieme ako je na tom Skylink so športom.

Pravdepodobne pôjde o Android TV s výstupom AV, viete mi nejaký poradiť, prípadne máte niekto skúsenosť s kvalitou obrazu pri AV výstupe? Ja mám skúsenosti len so SCART/SCART čo sa týka SD kvality. Budem potrebovať dva káble však? Jack/3xcinch a následne redukciu 3xcinch/SCART.

Našiel som recenziu na Homatics box Q, má výstup AV a údajne tento výstup funguje dobre. Ďakujem

majster222
Registrace: 8/2021
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61
Odpověď v diskusním vlákně

RAFI007

ja už sa v tom strácam :))

bolo mi povedané, že COMPONENT vstup by bol kvalitnejší, tak som našiel redukciu HDMI na COMPONENT, ale je tam písané, že pre PS3, tak neviem

https://www.fruugo.sk/1080p-hdmi-to-ypbpr-5rca-rgb-rl-video-audio-converter-adapter-hdmi-na-konvertor-komponentov-pre-ps3/p-54323044-110211928?language=sk&ac=croud&gclid=EAIaIQobChMI44rgvLK68gIVTuR3Ch3bAwXSEAQYASABEgJkM_D_BwE

majster222

@RAFI007

No tak jsi lepší v tom hledàní převodníků. Já už se jim raději vyhýbám. Občas jsem naletěl, že to nefungovalo.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

RAFI007

ale stále si mi neodpovedal, nie je to jedno?

Povodne som chcel pouzit vystup na IPTV prijimaci AV, nasledne don zastrcil kabel jack/3x cinch a nasledne pouzit redukciu 3x cinch na SCART

Ty mi radis pouzit HDMI vystup, pouzit redukciu HDMI na AV a nasledne pouzit kabel 3x cinch na SCART s prepinacom.

majster222

RE: IPTV prijímač pre TV so SCART vstupom

Chtěl jsi poradit box s AV. Navrhl jsem ti řešení, jak použít jakýkoliv box. Z Ali tě to vyjde na cca 180,-. U AV konektoru bývá někdy problém s různou délkou 3.5 Jack/3xCINCH.

RAFI007
Registrace: 1/2006

RAFI007

ďakujem za ochotu, ale ja som nechcel poradiť box s AV výstupom, ja som chcel poradiť ako prepojiť akýkoľvek box s mojím TV, ktorý má vstup len SCART a COMPONENT(červený, modrý, zelený)

majster222

@majster222

Některé boxy z Ali mají i Component... Nebo použít převodník z AV na 3x cinch, to stačí zajít do lepšího elektra ;)

Bad Pete
Registrace: 1/2018

@majster222

Najlepšie riešenie je z AV v boxe do cinch v tv. Sú tu najmenšie straty. Použil som to pred pár rokmi z android boxu do staršieho Philips tv. Na jednej strane kábla je veľký jack, na druhel dva cinche. Ak máš o takýto kábel záujem napíš do PM, pošlem ti ho.

Karner
Registrace: 3/2010

Bad Pete Karner

áno, použijem prevodník z AV na 3x cinch, lenže ja mám na TV len SCART vstupy, čiže ešte použijem prevodník 3x cinch na SCART, snáď to nebude až také zlé.

Našiel som ja prevodník z HDMI do COMPONENT a na youtube bolo aj video, že to naozaj funguje, len všetko zahraničné stránky, nemám s tým skúsenosť
https://www.walmart.com/ip/1080P-HDMI-Component-Converter-Scaler-YPbPr-convert-component-video-5RCA-RGB-Fits-HDTV-Box-PC-PS3-TV-stick-Roku-Blu-Ray-DVD/769446820

majster222

Udělej jak píše RAIF007 a k tomu si kup za 27 korun redukci na SCART, chodí v obou směrech. https://www.whaat.cz/premiumcord-adapter-scart-3x-cinch-s-video-s-prepinacem-in-out?gclid=CjwKCAjw3_KIBhA2EiwAaAAlin0qeh-MFdO4VmvpH_CU1jjP48Cmq5XjLwmHdfPKtWsw5yxoRbEq6BoCVjYQAvD_BwE

MMorous
Registrace: 10/2019

Tyto redukce jsem používal ještě za krále Klacka a už bych to nechtěl v dnešní době.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

MMorous

takže kúpiť MINI HDMI2AV redukciu a k nej redukciu na SCART, na ktorú si poslal link?

https://www.tvojobchod.sk/audio-video-kable/hdmi-3-rca-prevodnik-mini-spaceelectronik-5902188040586#detail-anchor-description

toto?

1. sposob: HDMI vystup, NIMI HDMI2AV, redukcia 3xcinch/SCART
2. sposob: AV vystup, kabel jack/3x cinch, redukcia 3xcinch/SCART

Ktorý sposob teda vybrat? Je tam rozdiel v kvalite prenasaneho videa? Doposial mi nikto na toto neodpovedal, ja si myslim, ze to je asi jedno, ale mozno sa mylim.

majster222

tak mi napíšte,

čo úpžasné pozeráte na novučičkých prístrojoch? áno, keď som pred desiatkami rokov prešiel na placatú obrazovku a následne na sat, bpl to skok. ale priznajme si - koľko nových programov vo vyššom ako sd rozlíšení v dennej ponuke je?
keď prebehnem EPG tak skončím na ČB a 4:3, a áno, strarci na chmeli boli minulý týždeň 21:9.
majster - určite nájdeš medzikus hdmi/scart, resp rgb!

mpatri
Registrace: 2/2019

mpatri

Ja mám svoju starú TV prepojenú aktuálne cez SCART/SCART s prijímačom goSAT GS 7055HDi.
Práve som vyskúsal prepojit TV s prijímačom nasledovne: kábel 3xcinch/3xcinch a redukciu 3xcinch/SCART, na TV som použil SCART vstup, ktorý sa nikdy nepoužíval. A výsledok? Obraz bol živší, farby boli krajšie a výraznejšie. Čim to bude? Možno, že ten SCART kábel je za tie roky už vyťahaný, resp tie vstupy/výstupy.

Už som objednal Homatics box Q + jack/3xcinch + redukciu 3xcinch/SCART :))

majster222

Majster zaspal dobu. Vyházej všechny starý krámy, a kup si novou telku. Takhle si zaplácáš byt drátama a rozdvojkama a stejně budeš koukat na obraz v podřadné kvalitě, jestli při svých znalostech budeš koukat vůbec.
Tuner DVB-T2 to asi taky nemá, jestli s tím přehraješ FullHD je ve hvězdách, YouTube, červený tlačítko a další věci budeš postupně objevovat a bude Ti to štvát, že Ti nechodí, co má soused.

MMorous

TV má rozlišení jen "VGA 16:9" (852x480), takže vlastně SD. Má ještě vstupy Component PrYPb, tady by se dal použít převodník HDMI na Component. Jestli to výrazně zlepší oproti AV obraz fakt nevím a zda to má v dnešní době u takové TV smysl.

Warpik
Registrace: 9/2016

Nejlépe to vystihl hned v prvním příspěvku @pierrepetr. A potom vás @majster222 vodil celou dobu za nos. Stejně nedbal na rady a udělal si to podle sebe. Ať se mu daří v té nekvalitě obrazu na co je zvyklý z toho jeho satelitu přes scart. Asi nic lepšího v životě neviděl. :laughing:

milde

@milde

dostal radu,dostal,já mám čisté svědomí

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

OK pravda R^

milde

milde

Nikoho som nevodil za nos, pytal som radu na prepojenie TV so SCART vstupom, nie radu, aky TV kupit ;)

Ďakujem všetkým, ktorí sa snažili poradiť.

majster222

#majster222

Sorry. Omlouvàm se. R^

milde

@majster222

Kup si ne nějaký IPTV box, ale Android TV certifikovaný. Jinak aplikace O2TV a Telly ti tam nebudou moc fungovat s dodaným dálkovým ovladačem.

milde

@majster222

Jsi si jistý s tím na co jsi se vlastně ptal ? "Pravdepodobne pôjde o Android TV s výstupom AV, viete mi nejaký poradiť..?" Vypadlo ti v zadání mezi Android a TV slovíčko box.Blbé zadání,pak se nediv. ;)

RAFI007
Registrace: 1/2006

RAFI007 milde

Máš pravdu, RAFI, pre mna sú tieto názvy celkom nové, chybu priznávam.

milde, dnes by mi mal prísť Homatics box Q, našiel som tuná naň dobrú recenziu, tak uvidím, ak to bude s obrazom zlé, vrátim ho :lookaround:

majster222

@majster222

Něco jsem našel. HDMI na SCART.
https://a.aliexpress.com/_mNGMBth
Moźná lepší než z AV konektoru.

milde

Nehledej v tom vědu

--- z převodníku HDMI jsou to 3 dráty - 2xaudio +1x video do redukce SCART:
https://www.whaat.cz/premiumcord-adapter-scart-3x-cinch-s-video-s-prepinacem-in-out?gclid=CjwKCAjwgviIBhBkEiwA10D2j6tXVFXtl1GUFqZRiW9Z549FAJTR6L-LF7ForsdOF_DcJu9YrcRhRxoCsTEQAvD_BwE
--- Nebo tohle z Electroworldu, koupíš, vyzkoušíš, když Ti nebude vyhovovat-vrátíš. https://www.electroworld.cz/winner-scart-hdmi-konvertor?gclid=CjwKCAjwgviIBhBkEiwA10D2j1o0--LgVBkPcjgEF9fWmF3mJEJpHndY3cVR339YXLmEHuMEbKXXPRoCynAQAvD_BwE

MMorous
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra