![]() |
|
Plastové nesmysly, vydávané za antényZdar. Může mi někdo ze znalých potvrdit, že někdy někde fungovaly ty plastové zmetky, vydávané za super antény, co si teď lidi kupují v elektru a pak volají, že by to chtěli jen doladit, aby to nekostičkovalo? Tady u nás snad byla nějaká prodejní akce - jenom tento týden jsem shazoval ze střech 4 tyhle potvory a měnil za opravdové antény. A další teď volal. To bylo divení, když jsem mu vysvětlil, že vyhodil litr do luftu. Už jsem to nevydržel a napsal i Emosu, aby s těma bazmekama přestal blbnout lidi, ale fakt už si musím upustit páru alespoň tady. V elektru prodají suché z nosu, nakecají, že na tuhle věc chytí i New York a lidi na to skáčou s rozběhem. No a pak přijdu já, hodím to do popelnice, namontuju fungující anténu a jsem neřád - chci za to peníze. Ale když ten prodavač v elektru říkal....![]() koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71 | |
![]() |
|
@BrumoProč by tě někdo měl vynechávat, když se neumíš chovat. |
elo
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 30 |
![]() |
|
@mirnyPochybujem že táto anténa má pasívny zisk 25dB! Pri týchto anténach sa reáli pohybuje max. zisk okolo 16 - 18dB.Už tento nepravdivý údaj vraví mnoho o serióznosti výrobcu! Ale z osobnej skúsenosti ja mám z anténami tohto typu, samozrejme iný výrobca, len a len pozitívne skúsenosti. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
@mmiriboyMě je to celkem fuka jestli to kolíše či gostkuje.Já to mám stejně jako zálohu.. Takže na tom tak nefičí..![]() |
radbarto
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 996 |
![]() |
|
@MMorousSnad ti toto bude dostatečná odpověď na tvoji otázku a navíc Brumo pochopí, jak hluboce se mýlil.![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
@miniIskra je výrobce antén, který vyrábí velmi kvalitní antény. |
RAFI007
![]() |
|
@radbartoNápodobne!Aj mne je to fuk, že jak si na tom zo stabilitou signálu. Ja som iba napísal info o tom, že ako to môže v praxi dopadnúť pri použití takéhoto plastového gýčového nezmyslu. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mirnyGreentek E2169U2710N je další z mnoha "čínských" antén se ziskem cca 7-12dB (21-69k), které najdeš pod názvem různých dovozců. Max. zisku je na 69k, takže na h.... Prodejci se toho zbavují. Cena už je pod 300,- (Alza) |
RAFI007
![]() |
|
@mmiriboy @RAFI007diky za postrehy![]() chcel som vedet vas nzor, lebo zavesil som ju balkon a naladilo mi vyse 130 programov ![]() ![]() ![]() sk, at aj hu muxy, zobral som ju lebo som chcel porovnat delaye medzi dvbt, skylink, freesata internet kvoli loterii ![]() ![]() ale ked je to teda crep tak ju pojdem vratit naspat do alzy 🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
z odborné poradny na Alza.czdotaz zákazníka k anténě: "Zdravím. Filtr LTE znamená, že LTE pásmo přijímá nebo nepřijímá?"odpověď Expert Alza.cz: "Znamená, že LTE přijímá. Přeji Vám pěkný zbytek dne." ![]() ![]() Expert tedy překvapil upřímnou odpovědí, jelikož u naprosté většiny antén s inzerovaným LTE filtrem to tak nepochybně je ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@lancezákazník patrně netuší,co je filtr,že se vůbec dotazuje |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
@lancetiez som to dnes cital v poradni :D🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
@lanceMísto prodavačů jsou v obchodech podavači, antény montujou traktoristi a jiná podobná havěť :-) , ČTÚ řídí právnička, která slovo anténa ani nikdy neslyšela, natož aby věděla co to je, ČRa na divácký dotaz proč mu to nehraje odpoví mailem, že oni jen vysílají, příjem neřeší, ať si pozvou toho "traktoristu" :-) , celej den na tebe z televize řve zelenej mužíček, že mají všechno superextra a ty se divíš , že jde celej svět do p.r.d.e.l.e ???![]() |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
@Xmuxnedivím...![]() |
lance
![]() |
|
co by jstechtěli za ty prachy?? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
@mmiriboyMetrová yagina na uhf se ziskem 18dB neexistuje, byť by to bylo i 18dBi, to je bohužel fyzikálně nemožný :-) Ty bláboly v "popisu" konkrétně toho greenteku nebo jak se ten bazmek jmenuje nebudu snad ani komentovat :-) zisk tam ani uvedenej není, těch 25dB je předozaďák (a tolik to stejně nemá, možná na nějaké jediné frekvenci), pracovní pásmo 470-790MHz, kanály 21-69, další blábol - K69 je 858MHz, atd., ale je to levný tak nekup to :-) |
Xmux
![]() |
|
@lanceViděls nový monstra? :-) |
Xmux
![]() |
|
@XmuxSnad za to nedostanu ban, ale podělím se o to s vámi: Při čtení věty "Metrová yagina na uhf..." jsem v první chvíli u ypsilonu nepostřehl dolní nožičku, takže jsem ho četl jako "v", a dost jsem se vyděsil. Můj problém. Freude, Freude, Freude, vždycky na tě dojde.Jinak se opravdu omlouvám, není to míněno jako užití vulgarismu, spíš něco pro odlehčení a pro zasmání (aspoň doufám). |
Askep
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 131 |
![]() |
|
@AskepMetrový vaginy jsou všechny ty profi trojráhnovky 0-200 km![]() |
Xmux
![]() |
|
@mirnyTých 130 programov si mohol naladiť, prečo nie?! Keď máš anténu na bytovom dome, na balkóne niekde na 8.poschodí v Petržalke.![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Plastové nesmysly, vydávané za antényKeby ste hľadali aspoň takéto antény, tak by ste išli aspoň podľa americkej módy:https://www.parabola.cz/album/foto-1600/ Alebo: https://www.parabola.cz/album/foto-1601/ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Popis fotografií: [1] Anténa používaná v USA - 2 [2] Anténa používaná v USA. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
Ad kvalitní anténa.Odborník pozná kvalitní anténu na první pohled. Pro laika je to obrovský problém. Opravdu kvalitní antény se v obchodech téměř nevyskytují a pokud ano, jsou mnohonásobně dražší než běžná komerce. Proto je také skoro nikdo nenabízí. Kvalitní antény u nás vyrábí XmuX. To už mám ověřené vlastní zkušeností a používám je při montážích v problematických podmínkách. Především u DVB-T2 je nutné brát ohled na směrovost antény a minimální postranní laloky. Taková anténa ovšem musí být optimalizovaná a pozná se podle toho, že má rozdílné délky prvků s rozdílnými roztečemi. To je u komerčních antén zcela nemožné právě proto, že taková anténa je náročná na výrobu a na přesnost. Proto se komerční antény vyrábějí naladěné na horní konec V. pásma kde je nejvyšší zisk a zbytek už nějak dopadne. Že jsou takové antény kničemu, to je dnes dobře patrné! Prvky antén musejí rezonovat na příslušných frekvencích, takže anténa pro šířku pásma 200Mhz rozhodně není optimalizovaná! Atd. Atd.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Plastové nesmysly, vydávané za antényAno, XmuX dělá super antény a pár zavedených výrobců také umí vyrobit kvalitu, ale nestojí 300 Kč. To, že laik si nejspíš nekoupí v hypermarketu kvalitní dražší antenu i kdyby se tam nakrásně nabízela, s tím se v podstatě nedá nic dělat (laik tomu nebude nikdy rozumět a nikdy nepochopí základní charakteristiku pozemního příjmu - tj. možnou obrovskou rozdílnost příjmových podmínek místo od místa - tj. že někde má příjem na pletací jehlici zatímco jinde už bezproblémový příjem vyžaduje skutečně kvalitní a odbornou instalaci - viz zde např. nick mirny spokojený s Greentek E2169U2710N). Ovšem to, že ani samotní řemeslníci (antenáři) kvalitní anteny moc nepoužívají a sami instalují levné krámy... s tím by se určitě něco dělat dalo... to je pouze o každém z nich![]() |
lance
![]() |
|
@lanceMáš naprostou pravdu. Problém je v tom, že málokterý zákazník dokáže pochopit, že kvalitní anténa je naprosto stěžejní věc. Jsou místa, kde na tom tolik nesejde. Jsou ale místa, kde je signál špatný a anténa za pár babek to prostě nedá. U našeho DVB-T2 je směrovost zcela zásadní. Zkoordinované celoplošné sítě sou fyzikální nesmysl! Nikdo jiný takto obrovské sítě nemá. Je to vynález ČTÚ a podle toho to také vypadá!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
@EnikA jsme u toho, kdo měl něco dělat s nesmyslem celoplošných sítí zvl. na nízkých kanálech (26...). Zkušení antenáři z oboru řvali dávno předem že je to blbost, nikdo je neposlouchal, kde byli a co dělali ČRa a ČT ?? Nemají snad vlastní znalé lidi, kteří by ouřady z ČTU probudili z iluzí o rozsáhlých SFN? Kdo by měl mít nějvětší zájem aby systém fungoval? Snad hlavně operátoři vysílání, ne? Máslo na hlavě mají všichni, ČTU, ČRa, DB, ČT... Proč manažeři firem neposlouchají ani svoje vlastní schopné techniky... nebo je ani nemají?? Pak není divu, že svět se v pr.el obrací![]() |
lance
![]() |
|
@lanceTak na tohle Ti rád odpovím. Zúčastnil jsem se jednání na ČTÚ a můžu Ti odpřísáhnout, že je to naprosto neprůstřelný byrokratický moloch naplněný teoretiky ale praktické věci jsou jim naprosto cizí! ČT i ČRa se snaží o změny ve stávajících sítích, ale je to naprosto marné. ČTÚ trvá na svém a argumentuje tím, že příjem z více vysílačů zlepšuje kvalitu signálu, což je samozřejmě hovadina na entou! Takže mám obavu, že terestrika u nás utrpěla obrovskou ránu a těžko se na tom dá něco změnit!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71 | |
![]() |
|
![]() |