Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Plastové nesmysly, vydávané za antény

Zdar. Může mi někdo ze znalých potvrdit, že někdy někde fungovaly ty plastové zmetky, vydávané za super antény, co si teď lidi kupují v elektru a pak volají, že by to chtěli jen doladit, aby to nekostičkovalo? Tady u nás snad byla nějaká prodejní akce - jenom tento týden jsem shazoval ze střech 4 tyhle potvory a měnil za opravdové antény. A další teď volal. To bylo divení, když jsem mu vysvětlil, že vyhodil litr do luftu. Už jsem to nevydržel a napsal i Emosu, aby s těma bazmekama přestal blbnout lidi, ale fakt už si musím upustit páru alespoň tady. V elektru prodají suché z nosu, nakecají, že na tuhle věc chytí i New York a lidi na to skáčou s rozběhem. No a pak přijdu já, hodím to do popelnice, namontuju fungující anténu a jsem neřád - chci za to peníze. Ale když ten prodavač v elektru říkal.... :-/

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71
Odpověď v diskusním vlákně

@Diaboltp

Pasivní no name prutovka mi cca 4km od 100kW Hostalkovic funguje celkem dobře, Hladnov je na tom hůře ale taky jede. S trochou štěstí se na to dají chytit i polské DVB-T muxy, tady už je ale příjem opravdu hraniční. Tato anténa mi stále leží v šupliku jako záloha

Ještě jsem tady měl bíloi antenu EMOS co vypada jako létající talíř. Se zapnutým zesilovačem jsem nechytil ani prd, po odpojení výhybky v "pasivním režimu" něco málo naladila, ovšem mnohem méně než ta prutovka. Mizerný výsledek vzhledem k ceně skoro 700 korun, tedy 3x dražší než prutovka a 3x dražší než logaro. Vrátil jsem ji ve 14denní lhůtě

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

RE: Plastové nesmysly, vydávané za antény

Jezdím po pár vesnicích k příbuznejm a koukám po anténách. Dcera chtěla odborníka, přišel, na krk si pověsil měřák za 20 litrů, namontoval krátký logáro a talíř 60cm, nastavil jako ostatním sousedům ve vsi, řek si o 6 tisíc, odešel a občas to kostičkuje. Na sousední barák dalšímu příbuznýmu jsem koupil Fracarro BLU 10 HD, ušetřili jsme 5 litrů a nekostičkuje. Obě antény na střeše, výhled bez zástavby. Kde se stala chyba?
-- Příjmové podmínky je složitá záležitost. V husté zástavbě dáš anténu metr vedle a signál nula. Zvedneš to o 2 metry a jedeš na plný pecky. Jsou lokace, kde to prostě jednoduše nejde. Např. Mariánské lázně. Pro méně znalé doporučuji skutečně předem provést měření a nechat si poradit.
-- Síť vysílačů - pochybuju, že někdo předělá krajinu a změní kopce, aby se daly vysílače jinak rozmístit. Byroktatický moloch, jak uhodil Enik hřebík trefně na hlavičku - to je systém, proti kterému nelze bojovat. Ten se musí zhroutit sám. Uvidíme, co nám ukáže budoucnost a nové technologie.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Chyba byla v tom, že si dcera vzala toho předraženého odborníka a dalši věc, talíř 60cm není nic moc. :-/

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

Kde se stala chyba? Možná rozdíl zisku antén nebo díky větší šířce horizontálního úhlu příjmu logáro přijímá vzdálený vysílač v jednofrekvenční síti. Musel bys upřesnit. V dnešní době instalovat i to Fracarro BLU 10 HD se ziskem na 60k nesmysl. Použitelný zisk máš cca 8-12dB

RAFI007
Registrace: 1/2006

Pánové, nechci zakládat nové téma, ale je to o anténách pozemáku. Můžete doporučit spolehlivý rotátor? Kdo má odzkoušeno..děkuji..

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

@Danny10

Odpověď na tuto otázku dostaneš spíš na nějakém radioamaterském webu. Radioamatéři používají rotátory častěji než anténáři na TV.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@Enik

Problému rozsáhlých SFN s ČTU je nyní už neřešitelný, páč už je "semleto" a nikdo teď už nepřizná chybu. Následovala by totiž otázka odpovědnosti někoho za něco co se nepovedlo, takže st. správa (ČTU) už bude držet jen obranné pozice (u soukr. firem to ostatně nechodí jinak!! to je princip - když je průser, zatloukat... :( ). Proti návrhům rozsáhlých SFN se měli provozovatelé vysílání ohrazovat ostře a nekompromisně daleko dříve v rámci připomínek k návrhům zákonů, atd.. psát oficiálně pod čj. na nejvyšší místa atd... a ne čekat, až se problémy ukáží v reálu... Ptám se - dělali to šéfové ČRa aj. včas??? Když už je to jednou schváleno, rozhodnuto a vybudováno, je to navěky v prd....

lance
Registrace: 10/2008

@Danny10

Rotátory jsou v podstatě k dostání už jen Yaesu, to mají všichni dx-eři VkV či DAB a samozřejmě radioamatéři, ale jsou relativně drahý pro "běžnýho" uživatele, G-450 stojí cca 10 litrů, ale na větší antény už je to celkem slabý, je třeba větší "dělo" za vetší peníz. Noname značky za nějaký malý peníze na točení s jednou uhf-kou nevím, tím se nikdo známej nezabývá.

Xmux
Registrace: 11/2009

@Danny10

rotátor STOLE jsem tady někomu už prodal,jinak se dá vyrobit,na indikaci selsiny nový mám,mohu ti přenechat

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Xmux

stožár na ložiskách a bude ti s tím točit stěračovej motůrek z embéčka

pierrepetr

@pierrepetr

díky, petře..spíš potřebuji vše v jednom..:-)

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

@RAFI007

A nebo to bude tím, že tam kanál 60 nemáme. Ono když střílíš od boku rychle a bez hlavy, tak se někdy netrefíš. Proto bych poznamenal, že BRUMO až tak zase nepřestřelil. A až se pan Diaboltp doučí, jeho úsudky možná nebudou končit v popelnici.
-- V podobných podmínkách jedu na EMOS-TX-27LTE. 3 roky celoročně bez výpadků. Takže všem co se moc nevyznají, nechte si poradit od ODBORNÍKA.

MMorous

@MMorous

Nic ve zlém,ale než si nechat poradit od tebe,tak raději od Diaboltp.Několik známých si koupilo tyto bazmeky,a peníze jsou v luftu.

jjery
Registrace: 12/2012

@jjery

Nejspíš se ten bazmek pro ten locál nehodí, nebo jim někdo špatně poradil

MMorous

@jjery

ono nejde radit na dálku,tyto hračky mohou někomu chodit třeba na chatě na lednici,záleží na síle pole

pierrepetr

@pierrepetr

No jistě,pokud je někde dobrý signál,tak tam to chytá i na vidle.Ale v našich kotárech tam jsou problémy,a paušalizovat se to nedá.Tady je problém chytit ČT,a v některých místech i Primy.Slováky chytáme i na nasliněný prst.

jjery

- tady v našich kotárech - vyčerpávající informace.

MMorous

@MMorous

i kdyby napsal horná,dolná,nemohu radit,někdy stačí rozhlédnout se,co mají sousedi

pierrepetr

@pierrepetr

V paneláku se těžko podíváš, co mají sousedi.

sateliťák
Registrace: 2/2006

@pierrepetr

Co mají sousedi je úplně jedno,tady to takhle nefunguje.Pro Morouse,pokud neví kde jsou kotáry,je to jeho problém :laughing:

jjery

@sateliťák

v paneláku je STA tak stačí zeptat se o dveře vedle,jak jim to jede

pierrepetr
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra