Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Vyber internetoveho radia

Priatelia, rozhodujem sa medzi dvoma internetovymi radiami Technisat DIGITRADIO 451 CD IR a Soundmaster ICD2020. Ak mate nejake informacie alebo skusenosti z prevadzky jedneho alebo druheho typu, pripadne info, ktore sa nedozviem z manualov a popisov, napr. ake kniznice internetovych radii pouzivaju a pod., budem rad ak date vediet.

black13
Registrace: 6/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

@ROSTA

Ten tuner nemá moc dobrou citlivost. Pomohl by ant. zesilovač.

stapa
Registrace: 9/2006

Stapa.

Tak Nakonec Hraje Austria 5D i když vypadáva i tak je to úspěch. :-) dokonce na Klassik Radio hrálí A.Dvořáka. 16stanic mi hraje na Austria 5D.

Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.

ROSTA
Registrace: 1/2006

Stapa.

Tak Nakonec Hraje Austria 5D i když vypadáva i tak je to úspěch. :-) dokonce na Klassik Radio hrálí A.Dvořáka. 16stanic mi hraje na Austria.5D.Rssi-21,Snr-1Db,Aualita-100%

Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.

ROSTA
Registrace: 1/2006

mobil + repro

Já používám mobil + reprák (přes Bluetooth 5.0). Ale neexistuje nějaké rádio, které můžu administrovat přes PC/notebook, kde případně můžu zadat svou linku, kterou já chci a ne vybírat ze seznamu ???

Díky za info

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

RE: Vyber internetoveho radia

Asi najlacnejšie a pritom postačujúce riešenie je tento malý AudioCast:
https://www.alza.sk/ieast-m5-connect-d5324936.htm?kampan=adw3_audio-video_bee_pro_audio-video_audio-video-ieast-m5-connect-iea001a&ppcbee-adtext-variant=ad2-bez-zlavy&gclid=Cj0KCQjw8vqGBhC_ARIsADMSd1CoS_PmcVMqXQPffcWAs2pFYqJQpAw3jI8yIQkJjr0mS21fmwgMvYYaAv6MEALw_wcB
Okrem rádia sa tam dajú používať rôzne hudobné služby ako Spotify, Deezer, Tidal a Amazon Music.

LuboTS
Registrace: 5/2006

@black13

Tvoja otazka znie volba 1 alebo volba 2. Ospravedlnujem sa, tu ti neporadim, kedze s tymito internetovymi radiami nemam skusenosti.
Co chcem napisat je, ze mozno netreba dat 2-3 stovky Eur za interntove radio, ak (a to AK je velmi dolezite) nepozadujes, aby bolo autonomne, t.j. malo reproduktor a bolo prenosne.
V takom pripade skvelo posluzia internetove radia vo forme adapteru do existujucej audio zostavy. Mala skatulka o rozmeroch cca 8x8x2 cm, ktoru schovas, aby ju nebolo vidiet, ma to iba sietovy adapter, audio vystup, jednu LED. Integrovane WiFi, DLNA, implementovana sluzba Spotify a sreaming. To je vsetko. Kompletne ovladanie je cez univerzalnu aplikaciu AirMusic v smartfone, lebo to nema ani display, ani dialkovy ovladac, ani vypinac. Stoji okolo 40 Eur.
Uplna parada. Lacne, komfortne ovladanie, vyhladavani a ukladanie Favourites...
Len taky tip pre zaujimavost a doplnenie prispevkov inych diskuterov.

romanss
Registrace: 7/2018

Vdaka, aj vsetkym ostatnym za prispevky. Zaujimava informacia, pre mna zial nepouzitelna. Potrebujem to ako soliter + aby to malo integrovany CD prehravac. Preto som vyber zuzil na tie 2 typy. BTW, vcera som sa rozhodol pre ten Soundmaster.

black13
Registrace: 6/2006

Gratuluji k rozhodnutí. S křížkem po funuse přispěji se svou reakcí. Pro mě jsou tato zařízení už poměrně drahá, takže bych od nich požadoval určité standardy. A když se podívám na jejich konektivitu, tak s járou Cimrmanem musím shodně konstatovat, že "zabít je málo". Proč tato zařízení nemají RJ45? Ano, wifi je fajn, pokud funguje, ale drát/optika je prostě drát/optika. Televize/rádio nedejbože telefonní rozhovor jsou těžké disciplíny, u kterých je lagování kritické. Pravda, já jsem laboroval s levnějšími zařízeními, ale radši bych si nědelal příliš velkou iluzi o wifi adaptérech použitých v těchto. Dobře, pokud máš doma typickou instalaci, že budeš to rádio připojovat k nějakému zapráskanému TPlinku za pět stovek, tak když budeš mít štěstí, tak ti to nějak rozumně pojede. Pokud ovšem máš rozsáhlejší domácnost a více WifiAP s jednotným SSID, velmi rychle se můžeš dostat do neřešitelných problémů. Rádio ti bude hrát do té doby, než se chytí vzdálenějšího AP. To platí i u řízených sítí (pro běžné lidi v rozumné cenové relaci třeba Aruba HP InstantOn), protože o všem rozhoduje klient. A ty čipy používané v těch rádiích jsou zpravidla lowcost. Sám jsem několik rádií reklamoval pro nepoužitelnost.
Takže pozor a hodně štěstí.

Jantars
Registrace: 2/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra