![]() |
|
Vyber internetoveho radiaPriatelia, rozhodujem sa medzi dvoma internetovymi radiami Technisat DIGITRADIO 451 CD IR a Soundmaster ICD2020. Ak mate nejake informacie alebo skusenosti z prevadzky jedneho alebo druheho typu, pripadne info, ktore sa nedozviem z manualov a popisov, napr. ake kniznice internetovych radii pouzivaju a pod., budem rad ak date vediet. |
black13
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 251 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
@ROSTATen tuner nemá moc dobrou citlivost. Pomohl by ant. zesilovač. |
stapa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
Stapa.Tak Nakonec Hraje Austria 5D i když vypadáva i tak je to úspěch. :-) dokonce na Klassik Radio hrálí A.Dvořáka. 16stanic mi hraje na Austria 5D.Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.
|
ROSTA
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 713 |
![]() |
|
Stapa.Tak Nakonec Hraje Austria 5D i když vypadáva i tak je to úspěch. :-) dokonce na Klassik Radio hrálí A.Dvořáka. 16stanic mi hraje na Austria.5D.Rssi-21,Snr-1Db,Aualita-100%Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.
|
ROSTA
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 713 |
![]() |
|
mobil + reproJá používám mobil + reprák (přes Bluetooth 5.0). Ale neexistuje nějaké rádio, které můžu administrovat přes PC/notebook, kde případně můžu zadat svou linku, kterou já chci a ne vybírat ze seznamu ???Díky za info T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 224 |
![]() |
|
RE: Vyber internetoveho radiaAsi najlacnejšie a pritom postačujúce riešenie je tento malý AudioCast:https://www.alza.sk/ieast-m5-connect-d5324936.htm?kampan=adw3_audio-video_bee_pro_audio-video_audio-video-ieast-m5-connect-iea001a&ppcbee-adtext-variant=ad2-bez-zlavy&gclid=Cj0KCQjw8vqGBhC_ARIsADMSd1CoS_PmcVMqXQPffcWAs2pFYqJQpAw3jI8yIQkJjr0mS21fmwgMvYYaAv6MEALw_wcB Okrem rádia sa tam dajú používať rôzne hudobné služby ako Spotify, Deezer, Tidal a Amazon Music. |
LuboTS
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 930 |
![]() |
|
@black13Tvoja otazka znie volba 1 alebo volba 2. Ospravedlnujem sa, tu ti neporadim, kedze s tymito internetovymi radiami nemam skusenosti.Co chcem napisat je, ze mozno netreba dat 2-3 stovky Eur za interntove radio, ak (a to AK je velmi dolezite) nepozadujes, aby bolo autonomne, t.j. malo reproduktor a bolo prenosne. V takom pripade skvelo posluzia internetove radia vo forme adapteru do existujucej audio zostavy. Mala skatulka o rozmeroch cca 8x8x2 cm, ktoru schovas, aby ju nebolo vidiet, ma to iba sietovy adapter, audio vystup, jednu LED. Integrovane WiFi, DLNA, implementovana sluzba Spotify a sreaming. To je vsetko. Kompletne ovladanie je cez univerzalnu aplikaciu AirMusic v smartfone, lebo to nema ani display, ani dialkovy ovladac, ani vypinac. Stoji okolo 40 Eur. Uplna parada. Lacne, komfortne ovladanie, vyhladavani a ukladanie Favourites... Len taky tip pre zaujimavost a doplnenie prispevkov inych diskuterov. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: Vyber internetoveho radiaVdaka, aj vsetkym ostatnym za prispevky. Zaujimava informacia, pre mna zial nepouzitelna. Potrebujem to ako soliter + aby to malo integrovany CD prehravac. Preto som vyber zuzil na tie 2 typy. BTW, vcera som sa rozhodol pre ten Soundmaster. |
black13
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 251 |
![]() |
|
RE: Vyber internetoveho radiaGratuluji k rozhodnutí. S křížkem po funuse přispěji se svou reakcí. Pro mě jsou tato zařízení už poměrně drahá, takže bych od nich požadoval určité standardy. A když se podívám na jejich konektivitu, tak s járou Cimrmanem musím shodně konstatovat, že "zabít je málo". Proč tato zařízení nemají RJ45? Ano, wifi je fajn, pokud funguje, ale drát/optika je prostě drát/optika. Televize/rádio nedejbože telefonní rozhovor jsou těžké disciplíny, u kterých je lagování kritické. Pravda, já jsem laboroval s levnějšími zařízeními, ale radši bych si nědelal příliš velkou iluzi o wifi adaptérech použitých v těchto. Dobře, pokud máš doma typickou instalaci, že budeš to rádio připojovat k nějakému zapráskanému TPlinku za pět stovek, tak když budeš mít štěstí, tak ti to nějak rozumně pojede. Pokud ovšem máš rozsáhlejší domácnost a více WifiAP s jednotným SSID, velmi rychle se můžeš dostat do neřešitelných problémů. Rádio ti bude hrát do té doby, než se chytí vzdálenějšího AP. To platí i u řízených sítí (pro běžné lidi v rozumné cenové relaci třeba Aruba HP InstantOn), protože o všem rozhoduje klient. A ty čipy používané v těch rádiích jsou zpravidla lowcost. Sám jsem několik rádií reklamoval pro nepoužitelnost.Takže pozor a hodně štěstí. |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |