Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Skylink

Zdravím, kolegyně mne požádala o zkoušku příjmu satelitních programů, které doposud přijímá na Settopboxu s kartou Skylink a je propojena HDMI kabelem s TV a programy z její karty fungují, leč musí používat dva ovladače. Zkusil jsem do této TV zasunout svůj CI(+) modul Skylink Ready s kartou Skylink, které používám v TV 55UJ6307 a které u mne bez problémů hrají. Na TV 55BX3LB jsem naladil nabídku Skylinku (256 programů), leč krom ČT 24 a Óčka jsou všechny ostatní programy černé (zakódované). Zkusil jsem nechat zaslat zápis na kartu - nepomohlo. Otočení karty v CI modulu rovněž nepomohlo. Zkusil jsem i kartu kolegyně, výsledek stejný. Kde mám hledat problém? Že ten CI modul určený pro Skylink (má na sobě nápis Skylink ready) s touto TV nekomunikuje? Při zasunutí do výtahu jej TV zaznamená a hlásí "CI modul připojen". Navíc to Óčko je v hrozné kvalitě, že se na to nedá pořádně dívat, ČT24 se občas seká. Parabola před pár týdny nastavena servisákem na co nejlepší příjem (kvalita i síla signálu na 100%). Díky za rady.

Topfield TF7700HSCI, Mascom 2000

vasekpetr1
Registrace: 3/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...

Ešte sa na 100% presvedčíš o funkčnosti karty a modulu,že vojdeš do menu,nájdeš položku ponuka CI,alebo niečo podobné a otvoríš modul.Ten Ti musí aj hlásiť kartu,jej číslo a podobne.Pokiaľ o nej vie, nie je o čom.Ale pre istotu ju skús aj doma,či sa medzičasom nekusla..

polfini
Registrace: 12/2007

Doma to tazatel samozřejmě odzkoušel a původní CI modul i s kartou dál bez problémů funguje. Problém jsem řešil s prodejcem modulů panem Pokorným v prodejně TV-SAT v Třebíči na Bráfově, doporučil modul SMIT a s ním Skylink bez problémů naběhl. Takže problém vyřešen změnou modulu. Prý to tyto starší moduly dělají. Díky za cenné rady.

Topfield TF7700HSCI, Mascom 2000

vasekpetr1
Registrace: 3/2007

@vasekpetr1

Áno, ten modul je určite problematickejší ako napríklad SMIT.
Treba však dodať, že časť viny na tom má aj TV LG. Niektoré iné zariadenia s tým modulom problém nemajú, ale niektoré modely LG (a samozrejme aj iné značky, aby sa náhodou nejaký ortodoxný prívrženec značky LG neurazil) áno.
Modul, napriek svojej slabšej ústretovosti, sa sám osebe nerozhoduje v ktorých zariadeniach pôjde a v ktorých nie. Záleží len na tých zariadeniach, ktoré sa s ním ešte dokážu vysporiadať a ktoré už nie.

Frank11
Registrace: 2/2009

@vasekpetr1

sem ti to psal hned

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Nedalo mi to a kouknul jsem na modul v telce od UPC - CI+ SMIT/CONAX a jede by SONY i LG.

MMorous
Registrace: 10/2019
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra