![]() |
|
Rýchlosť internetu a streamovacie platformyV zimných mesiacoch používam streamovacie služby na pozeranie filmov. Aktuálna rýchlosť internetu cez kábel je u mňa cca 70 Mb. Internet mám pripojený cez optiku a poskytovateľ zvýšil možnosť pripojenia na 300 mb.Pri zaťažení internetu cez výkendy bývali výpadky internetu v tom smere, že sa začal film sekať a pod. Predpokladám, že všetci pripojení čumeli do bedni ako my s manželkou. Uvažujem nad zvýšením rýchlosti na spomínaných 300 mb, s tým že dúfam že to bude šlapať plynulejšie. Používam Android TV boxy s 4 Gb RAM-kou. Otázka teda je : bude rýchlosť internetu tým faktorom, ktorý ovpyvní kvalitu streamovania? Ďakujem za zmysluplné odpovede. |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 562 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
@mastoKeď net pripojenie využívajú iba 2 ľudia, tak v takých prípadoch zrejme postačujú aj nižšie prenosové rýchlosti net pripojenia?! Ono je to väčšinou individuálne a u každého z nás tie nároky a potreby na net pripojenie sú rozdielne. Napr. mám kolegu v práci, mladý chalanisko, ten tvrdí, že im doma z manželkou postačuje net pripojenie 10/1.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
@mmiriboyKeby som mal doma mladú manželku, tiež by mi stačil taký internet![]() Ale ja som ročník 1959 a aj keď mám skvelú manželku, už mám na internet väčšie nároky ![]() |
masto
![]() |
|
@mastoOno, ja si myslím, že tu ani nezáleží príliš na ročníku narodenia, je to skôr o potrebách a nárokoch každého z nás. Sú rodiny, kde ten "internetový štandart" končí pri pripojení na tablet, či mobil. Ale sú aj domácnosti, rodiny, kde tie nároky na využívanie net pripojenia sú oveľa vyššie. A toto nie je o veku užívateľov, je to skôr o ich oi počítačovej gramotnosti a IT zručnosti.![]() A samozrejme, si myslím, že v tejto IT zručnosti hrá podstatnú rolu aj dĺžka využívania internetu v domácnosti. Napr. u nás doma je tomu cca 20 rokov, čo využívame internet. "Preskákali" sme skoro všetky možné druhy net pripojenia. T.j. od dial-up, cez EDGE, mikrovlnné..., cez VDSL až po terajšiu optiku. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
@mmiriboy![]() ![]() ![]() |
masto
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |