![]() |
|
Televize TCL 65C815Ahoj,zvažuji vyměnit starou SONY TV za něco novějšího. Důvod: Větší TV, přístup k NETFLIXu, O2, YOUTUBE atd. Teď to dělám pomocí xBoxu, což není úplně komfortní. Mám i O2 box, ale zase je třeba ZAP/ změna HDMI a ... prostěhodně ovladačů a taky je otázka, jak dlouho ten box bude od o2 podporovaný. Jinač používám TV pomocí SAT, VU+ ... pořád jede staříček SOLO2. Prostě TV s přijímačem mají dohromady skoro 30 let, ale pořád OK ;-) Co jsi o tom myslíte, je to dobrá volba? V baráku máme taky TV od SAMA, zatím v pohodě, ale otec to má jen asi rok a semtam je to třeba vytáhnnout ze záuvky, aby vše jelo. Říkám si, SONY je SONY, ale třeba to už dnes není pravda a u toho TCL se mi líbí i to ONKYO. Díky za reakce všech, plusových i mínosových. L. |
Nick1612
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 279 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
RE: Televize TCL 65C815Audio - Antonín má pravdu. Ale ta pravda má ještě druhou stránku a to je cena. Kvalitní REC začíná cca 10-12, + bedny + kabely, banánky, Subw cca 5 a jsi na 30ti a to budeš šetřitNebo stereo - Rec. cca 6 + bedny, a jsi na cca 15 ti. Rada - kámoš si koupil do druhý zóny regálovky, určený pro surround/zadní efekty/ a vůbec nehrajou. Když jsem místo toho pospojoval seriop-paralelně bazarový kousky po 100-200,-Kč, hrálo to neporovnatelně líp. Levný domácí kina se Ti budou líbit jen do tý doby, než uslyšíš pořádný bedny. Značka TCL je v pohodě, Android, Kody, hry - v poho. Ale je třeba projet parametry. Na párty to máme ve sklepě, podáváme si klávesnici a pouštíme si muziku z YouTube do beden, celkem slušný. Oledy šly s cenou dolů, ale tak propastný rozdíl v kvalitě obrazu, alespoň na SONY, to zase není. Když máš signál typu TELRVARIETÉ, tak je stejně úplně jedno, na čem na to koukáš. Ještě na jaře jsem psal, že OLED jsou vyhozený peníze, teď je to už jinak. Koupě nové TV přináší do domácnosti velkou změnu v kvalitě, protože poskočíme o 10-15 let na jinou technologii a změna je výrazná, že jsme ohromeni ať je to LED nebo OLED. Kdo má problém s pozorovacími úhly, tak trochu zaspal. Ještě jeda rada - věnuj pozornost i kabelu HDMI, možná budeš překvapenej. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 512 |
![]() |
|
RE: Televize TCL 65C815Pravda má jenom jednu stranu. Za audio je třeba zaplatit totéž co za video. A spíš o malinko více. Jen tak dostanete stejnou kvalitu pro oboje. K televizi za 25kKč se hodí třeba repro Magnat, nebo Heco za 20-30kKč 5.1 a zesilovač Yamaha, Onkyo apod. za 5-10kKč. Levně repro typu domácí kino jsou nanic. To je opravdu škoda peněz.Jo a další jednostranná pravda je, že u reproduktorů je celkem lineární vztah: cena - kvalita. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
Me se libi TCL 65P725 ???Muzete prosim kritizovat ... DikyT90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 213 |
![]() |
|
RE: Televize TCL 65C815100 pro souhlas Antonín. Levné typu domácí kino se Ti budou líbit jen dokud neuslyšíš něco pořádnýho. Od plast repro ruce pryč, kdyby to mělo 20 repráků. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 512 |
![]() |
|
@Antonínaspoň v niečom , máš pravdu.vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 595 |
![]() |
|
Díky všem!Pánové, díky.Jsem rád za všechny reakce a doufám, že to pomůže i dalším lidem kteří bádají, jako já. Když někdo projde zpět tuto diskuzi, tak si všimne i toho, že si všimne mých požadavků a taky toho, že jsem celkem nenáročný /co se TV (obrazu) jako takové týče/. Spíšee mi jde o rychlost systému a jednoduchost. Proto taky neřeším interní tunery TV a mám VU+ pro základ, NAS server, NETFLIX, O2. Skylink beru v CZ jako základ, pokud není k dispozici pořádné DVB-T. --- a věřte, že i to není v okolí Rožnova p.R. to, na co se můžete spolehnout. L. |
Nick1612
![]() |
|
@Nick1612Ak ho kupis, urcite lutovat nebudes.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 630 |
![]() |
|
LucaBrazzaTy ji máš nebo jsi měl možnost otestovat?Někde jsem četl například o sekání TV TLC (sice jiný model) při rychlém přepínání programů, EPG. To já sice neřeším díky ext. SAT přijímači, ale jde i o zbytek systému. |
Nick1612
![]() |
|
@Nick1612Ano, jeden ma syn a jeden kupoval kolega. Vsetci su spokojni. Na Telegrame je kanal, kde mas vsetky TCL firmvery a skusenosti.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: Televize TCL 65C815Ještě mi vrtá hlavou jestli teda TCL 65C815 nebo TCL 65C728. U 728 po registraci proudloužená záruka na 5 let, cenový rozdíl u CZC asi 5000,- Kč ... |
Nick1612
![]() |
|
RE: Televize TCL 65C815TCL 65C728 ma Micro Dimming, ale ja som kupoval C815 za cca 800€ a 65C728 vychadza na cca 1200€.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: Televize TCL 65C815a k cemu potrebujes prodlouzenou zaruku ? a jeste k tomu za 5 tisic.! |
medard 1
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 2 160 |
![]() |
|
TCL a O2 aplikaceMá někdo TCL s Android 9 TV systémem a v Google Store se mu nabídla "nová" oficiální O2 apka? Mě totiž stále ne, mám TCL 43P715, naštěstí jen v ložnici (za 8 a půl měsíce najeto 139 hodin).... ale ta slovenská je hrozný nedodělek a trápení... |
michalnew
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
nVidia Shield TV taky....V Store nic... |
michalnew
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
@medard 1Nepochopil jsi. Ta prodloužená záruka je gratis po registraci, běžně si za ni třeba zelený skřet účtuje 4 tisíce, jen pro představu. Ten cenový rozdíl je za lepší lokální podsvícení v podobě Direct LED..Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh
|
Scruffy
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 793 |
![]() |
|
ScruffyPřesně tak. Jen pořád nevím, jesli jít do noňského modelu s výkonějším audio systémem nebo do r.v.21 s Androidem 11 - vychytaným?Taky panel 8bit/10 bit. Podpora O2? Anebo SONY, SAMSUNG, LG ... Kdyz LG pak OLED. Fakt nevím. |
Nick1612
![]() |
|
RE: Televize TCL 65C815...loňjského ... |
Nick1612
![]() |
|
@Scruffyano,mas pravdu,spatne jsem to pochopil,myslel jsem ze si tu prodlouzenou zaruku musi koupit,pokud je to pouze za registraci neni co resit.pro nick NICK1612 kup si to nejlepsi na co financne dosahnes, 5-10tisic navic neni problem,rozpocitej to do 10ti let a mas to 50-100mes. |
medard 1
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 2 160 |
![]() |
|
@Nick1612Kdybych se měl rozhodovat já, tak jdu do letošního modelu, oproti C815 má o HDMI více, navíc všechny jsou 2.1, dále rychlejší procesor, o 1GB více paměti, větší uložiště (32GB) , vše se projeví na plynulejším chodu OS, 8 bit + FRC proti 10 bitovému třeba já nepoznám.P.S. Na mall.cz ji nyní mají i s akcí -2000 Kč se slevovým kódem.. Howgh Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh
|
Scruffy
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 793 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
![]() |