![]() |
|
DM 7020 HD - závadaDobry den, kdyz zapnu DM 7020 HD (V1) tak po nabootovani nechce naskocit do par vterin obraz jako driv. Zapinam ho a startuje na volnem vysilani ct24, image newnigma2. Po nabehnuti infobar ukazuje silu signalu cca 15dB a obraz nikde, pak napise hlasku zadna data na transponderu - vyprsel cas nebo tak neco a nic se nedeje. Kdyz ho necham pusteny tak po par minutach se rozbehne tim stylem ze zacne od vrchu obrazu kostickovat cast obrazu od shora a pak uz to jde rychle az dolu jako roleta, obraz se vycisti a uz funguje normalne jako by mu nic nebylo. Zvlastni je ze pokud ho necham vypnuty par minut, tak po zapnuti nastartuje tak nejak normalne, ale pokud ho necham vypnuty den a zapnu, musim cekat i nekolik minut nez naskoci obraz. Preflesoval jsem stejny image a stejna zavada. Nevi nekdo kde by mohla byt chyba?DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 280 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
RE: DM 7020 HD - závadaDej alespon foto zdroje a desky.U Vu+Duo prvni verze dochazelo ke stejnemu jevu (kostickovaly HD programy), musely se menit eleltrolyty na desce. |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
RE: DM 7020 HD - závadaU dua docházelo k více jevům, musely se měnit kondenzátory zdroje i na desce, častá závada byla, že duo nebootovalo, jenom svítila červená ledka. Je o tom spousta info na netu. Co je zajímavé, že když jsem hledal nějaké podobné info o dm7020hd, nic jsem nenašel. Ale už to nějaký čas je...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: DM 7020 HD - závadaObjednal jsem vcera DM920 triple, az bude v provozu tak 7020HD rozdelam znova a dam foto. Jak jsem ho mel vcera pusteny byl trosku teply a kdyz jsem ho vypl do pohotovosti aby znova nebotoval tak nabehl hned i po cca dvou hodinach. Ale byl porad trochu teply, protoze jede i sit. Je to dobry stroj, jsem s nim spokojeny ale neco s tim musim udrlat. Chci ho na druhou telkuDM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: DM 7020 HD - závada@hypnos - tady to po nabootovani a startu nejde vubec. Jen bootovaci obrazovka a pote napise zadna data na transponderu, vyprsel cas. A je to stejne na SD i HD, je to jedno. A kdyz to necham tak nebo to i prehazuju tak nejde nic, jen videa z usb disku. Kdyz to necham tak od shora obrazovky to zacne kostickovat, spusti se sekany zvuk jako kdyz je slyby signal a behem par vterin to naskoci. A je fakt jedno jestli SD nebo HD. Trva to stejne. Kvuli tomuto se me nenahrala Ulice a byl tam soubor bez casu. Pokud Uz box jde a je v pohotovosti nahrava OK. Resim to ted tak ze nastartuje na ct24 casovacem "prepnout program" a po par minutach dam prepnout na novu a novy casovac na nahravani a je to ok. Musi se prijimac ze studeneho stavu 21st probrat.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
@Antonin, @ BrumoTie elektrolytticke kondenzatory ma dost znepokojili.Co myslite, aka je ich zivotnost v praxi? Jeden z mojich AV receiverov ONKYO ma 12 rokov, funguje bez problemov a podla mna hudbu reprodukuje stale famozne. Mam to nechat tak, alebo by s tym bolo treba nieco robit (nejako zmerat, alebo vymenit v zmysle prevencie, povedzme? |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: DM 7020 HD - závadapokud to ONKYO má síť. trafo tak EL kondenzátory není nutno měnitmůj názor |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
@dnurgAno, ma to sietove trafo. Avsak nie je mi jasne, ako to suvisi. Mozes aspon jednou vetou vysvetlit, nech som v obraze? Dakujem. |
romanss
![]() |
|
@romanssak ho máš v pohotovostnom stave , tak ti ešte nejakých 7 - 10 rokov môže vydržať. trafo je skrátka trafo a nekurví kondenzátory . impulzné zdroje robia bordel . je tam vysoká štartovacia záťaž a najlacnejšie kondenzátory vyrobené z ryže (rubikon ?) . ďalšia príčina je vzdialenosť od sálavého tepla . bežne sa používajú na 95°. tie kvalitnejšie na 105°. z planéty opíc prišli na to , ako a kde ho osadiť , aby to vydržalo 2,5 roka .po čase sa kapacita kondenzátorov znižuje . po 10 tich rokoch 70 - 60 % záleží od značky , prevedenia plošného spoja a používania . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 596 |
![]() |
|
@Josef35DM920 UHD 1x triple 389eten DM 7020 nejaky sikovny znamy treba z elektroprumyslu by se nenasel ktery by ty kondenzatory vymenil ? myslim ze je to skoda vyhodit. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: DM 7020 HD - závada@kristian1 - mam ho uz objednany a uz je i na ceste DM920 UHD 1x triple za 349.90EUR (9 135.77 Kč) Vyhazovat 7020HD nebudu dokud funguje. Dnes jsem ho zapl, teplota okoli 20st, nastartoval na CT24 a po nabootovani obraz naskocil az za 7 minut. Brzo ho rozdelam a dam sem fotky nekam jestli nekdo neco pozna. Opravoval jsem uz ledacos, tak bych se prepajeni kondiku nebal, vybaveni mam, ale soucastky nemam![]() ![]() DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: DM 7020 HD - závada1. Není kondenzátor jako kondenzátor. Jsou různé kvality (a různé ceny) a i různé trvanlivosti.2. Spínané zdroje zatěžují kondenzátory jinak/více a zkracují jejich životnost rychleji než síťové zdroje na 50Hz (pro jednoduchost s trafem). 3. Konstrukce přístroje může/musí se stárnutím kondenzátorů/snížením jejich kapacity počítat a vhodně to řešit. 4. Levné přístroje současné spotřební elektroniky většinou bastlené v Číně na výše uvedené prdí a snížení kapacity kondenzátory bývá častou příčinou první poruchy. 5. Dá se to maličko ovlivnit. Vypínání/zapínání na dobu kratší než týden (nehádám se, ale méně než tři dny to není), jak už napsal Brumo, zkracuje životnost, protože se navíc ohřívají a chladnou. 6. Přepájení kondenzátorů bez patřičných přístrojů se udělat dá, ale je to hodně piplavé práce a riziko zničení desky je nemalé. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@Brumo, @AntoninDakujem, pani.AV Receiver je v standby mode, zapinam ho takmer kazdy den na 1-5 hodin. Znacka ONKYO. Tak hadam netreba nic robit. |
romanss
![]() |
|
RE: DM 7020 HD - závadasamozrejme , že nič netreba robiť .ten ešte nabehá hodín .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 596 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |