Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

=Stand by= mod - venujme mu pozornosť

Že moderné TV spotrebovavajú 0,5W, tak o čom tu je reč. S kamarátom sme si zakúpili v istom azijskom E-shope POWER METER s presnosťou min 0,1W.
Prístroje z Lídla merajú min 4W - nepoužiteľné. Nepoužiteľné je aj meranie s A-metrom a dosadením do vzorca P=UxI /nebere sa do úvahy Power Factor(účinník)/.Volá mi kamarát, že jeho LCD Sony /6 rokov/odoberá v stand by mode 15W!!Analyzuje príčinu. Keď ho kúpil aktualizácie SW chodili pravidelne. Po čase prestali chodiť.A tak zadal ručne v nastavení aktualizáciu. TV hlási-nepodarilo sa spojiť zo serverom.Volal do servisu, kde mu oznámili, že v IP adrese je chyba a poradili mu dať TV do továrenského nastavenia. Lenže na to sa už vykašlal. Veď s TV je spokojný. No ten TV sa 6 rokov pokúšal spojiť zo serverom a neuspal sa. Včera spravil "Factory Reset"- a spustil aktualizáciu prebehla OK. Teraz je spotreba v "stand by" mode 0,45W.Na mojom TV Panasonic OLED je 0,5W. Lenže keď zapnem zrkadlenie, TV Anywhere, Automatické aktualizácie, tak to vyskočí na 12W.Treba to vypnúť.K tomu Sony problému: keď sa nad tým zamyslím tak, to je ekologický prúser.Veď koľko TV sa muselo takto zaseknúť, ktoré boli pripojené k internetu a aktualizované. Koľko bolo takých, ktorí na to prišli?

Marian24
Registrace: 4/2019
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47
Odpověď v diskusním vlákně

@Marian24

Musíš ty staré spotřebiče co "žerou" moc vyhodit. A koupit nové minimálně energetické třídy A+++++++, jinak z toho zblbneš. A ten zázračný POWER METER je tvoje noční můra.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

RE: =Stand by= mod - venujme mu pozornosť

Před několika lety jsem začal vypínat úplně ve í jovedlejším pokoji kde jsem nejčastěji ale krátkodobě, i 4x denně. Nenechám to bez dozoru. A vše v pořádku. Někteří lidé přes mé doporučení také vypínají úplně, a v pořádku.
A v hlavním pokoji, tam to zapínám jenom někdy.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

@milde

Jasně, staré krámy nahradit novými krámy 😁

HiFiOK
Registrace: 12/2006

@slávista: sorry ale tady se Mariana24 musím zastat - když budu poslouchat kvalitní hudbu tak asi nebudu řešit spotřebu receiveru, ale sorry nechat takhle ženu celodenně poslouchat kuchyňská komerční rádia? Na to ji stačí chytrý repro se zlomkem spotřeby.
Berte to ještě z jiného pohledu - pokud máte hodně nízkoenergetický dům nebo pasiv a nemáte vyřešené energetické zisky (typicky nemáte venkovní žaluzie a/ nebo není dům otočen striktne k jihu a/nebo nemá přesah střechy který by vás ochránil před letním sluncem - tak sakra řešíte každý watt, protože se prostě po větší část roku přehříváte. A to není fakt nic hezkého...

Jantars
Registrace: 2/2008

@HiFiOK

přesně,starej krám ti to prožere za 5 let,novej krám zaplatíš hned a za dva roky klekne a jedem nanovo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Chodievam na protipožierné školenia a tam každoročne počúvam že vypínajte úplne elektroniku nie do stand by. Každoročne je na maličkom Slovensku niekoľko požiarov spôsobených elektronikou v stand by. Jedným zatlačením vypínača na prepeťovej ochrane za tv mám vypínanie tv, stb a HDD. Nikto v rodine nemá s tým problém.

tras
Registrace: 2/2011

@tras: v absolutním měřítku máš samozřejmě pravdu, já na to mám ale trochu jiný pohled: tvrdým častým vypínáním si elektroniku nepochybně ničím. A cokoli elektronického co mám v domě mě může kdykoli zahořet - k čemu mi je vypínat televizi když zahoří třeba nabíjený mobilní telefon, čerpadlo apod. Takže jestli je něco dle mého názoru rozumné, tak ne za každou cenu natvrdo odpojovat elektroniku, ale mít solidní pojistku na nemovitost a pořádný systém kouřových hlásičů tak, abych se v případě požáru neudusil... ale každý se na to můžeme dívat jinak samozřejmě.

Jantars

@Jantars

Přesně tak. Moje slova. Na těch školenîch hasiči, bazpečnost práce, tlakové nádoby a jiné se vždy vytahují extrémní případy. Které se stávají maximálně jednou za dva roky.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@Marian24

A keď počúvam svoju High-end zostavu kde mám spotrebu niečo cez 1kW? To by si sa asi obesil pri počúvaní cca 4-5 hodín denne :)))
Naozaj mal by si si kúpim nejaký tranďák a počúvať rádio cezeň. Tv predaj a máš pokoj ;)

T90 - (39e,23e,19e,16e,13e,1w)- Octagon SX88 4K, Amico HD 8265+

THXKO 77
Registrace: 1/2022
Galerie: THXKO 77

Aj krystalka je dobra volba. Pocuvali sme cez nu radio asi pred 40 rokmi. A ta nema stand-by mode vobec. Takze bez problemov.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

@THXKO 77: pro mě by to bylo striktně sezonní, poslouchal bych jen v topné sezoně :-)

Jantars

@Jantars

Ja mám posluch ako koníček, nejaký stand-by ma nejako ne.ere

THXKO 77

však já nemluvím o standby ale o té kilowatě :-)

Jantars

@THXKO 77

to máš v áčku??

pierrepetr

@pierrepetr

Hej :lookaround:

THXKO 77

měřák spotřeby

Nikdo z vás nezkoušel,co žere sám ten měřák.Já si tu námahu dal.Dva za sebou ukázaly spotřebu jednoho-4,5 W

korkoran
Registrace: 10/2006

@THXKO 77

přímotop teda

pierrepetr

@pierrepetr

To ma najmenej trápi. U mňa je hudba na prvom mieste satelitná technika až druhá. Ale to nevadí. To čo tu riešil Marian24 je totálna kravina kolenovrta. Už sa nevyjadrujem radšej.

THXKO 77

@THXKO 77

Malý dotaz. Kdo z vás kritiků by doma nechal svítit bezdůvodně, a až 20 hodin denně, žárovku 15 až 20 W. Na žárovce je ta zbytečnost vidět, ale 20W v TV mnohým nějak nevadí. Tam ta spotřeba je nějak očím skryta.
Napsat jen ze svého pohledu, že technická informace od Marian24 je totálna kravina kolenovrta, říká něco o charakteru autora.
Nikdo z těch, kteří mají satelit jen pro běžné sledování vybraných několika zajímavých TV stanic (Skylink apod.) tady neodsuzuje kolegy, kteří mají satelitní techniku jako koníčka, a dělí se radostně se svými kolegy stejného zaměření o počet zachycených satelitů a tisíce exotických stanic.
Neodsuzujte prosím Marian24, který svůj příspěvek napsal s dobrým úmyslem, a mne například inspiroval k změření spotřeby TV ve Standby. Vlastní spotřeba měřiče spotřeby kolem 2 až 4 W není podstatná. Měřič není určen k trvalému připojení na jeden spotřebič, změřím, vyhodnotím, a odpojím.

Standa3
Registrace: 1/2006

@THXKO 77

No máš stopercentnú pravdu. Kto to nezvláda platiť, nech sedí na riťi doma a počúva hudbu cez tranzistor. R^

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Standa3

U nás sa svieti v celej chalupe celý večer a neriešim to. Vieš pre niekoho podstatné tých pár wattov a ten kolenovrt bol myslené tak že pre tých pár eur čo by ušetril minie inde! Keby som šetril na zhasínaní neviem ako by sa zachovala manželka keď pri posluchu miniem aj 4kW!!! Ale beriem že keď chce niekto ušetriť a v stand-by režime hľadá aj drobnosti. A neber to že kolenovrt je nadávka, nič som tým nenaznačoval ;)

THXKO 77

já si zhasnu

světlo u televize,abych ušetřil 20 hal a vykouřím 10 cigaret za 60kč

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47

Zpět Zpět na předchozí stránku