![]() |
|
Anolog Astra 1aZdravím, vzpomene si někdo na první obsazení (16 programů) Astry 1a, případně i Astry 1b? Případně zná odkaz na tohle info? DíkyZeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
|
MilaM
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 29 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57 | |
![]() |
|
@bmilanDíky!!Kde ty časy jsou... :)Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
|
MilaM
![]() |
|
Anolog Astra 1aJá jsem měl v roce 92 na vojně na starost útvarový satelit, vždy jel v TV na kůlturkách jen jeden program, co jsem zapl(RTL/PRO7,SAT1....),gumáci to měli roztahlé i z kasáren domů, tak když jsem to přepl, blikly TV v celých kasárnách i v okolních bytovkách za plotem.Jednou v sobotu mě napadlo parabolu(pr. 150cm)otočit na 13E, tak se i stalo a pustil jsem jim na střídačku MBC, Super Channel a Der Kabelkanal, v pondělí jsem byl volán k veliteli pluku, kde jsem za otočení útvarového satelitu vyfasoval 2 dny basy s nástupem ihned. |
kamter
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 128 |
![]() |
|
@Fanyn..No ono s tou Astrou 1B vertikál bol problém preto, lebo vyžarovací diagram bol posunutý viac na Španielsko, markantné to bolo už u nás na Slovensku, kde signál klesal doslova po kilometroch.najvačšia sranda bola ked prišiel Multichoice a v ponuke bol kanál CMT, ktorý sa bežnými velkosťami parabol nedal sledovať už od stredného Slovenska.Až velmi neskoro ho presunuli na Astru 1D, kde vysielal celý deň.Ja som mal prvý satelit od roku tuším 1996.Parabolu Lauko Buček 120cm offset mám doteraz+polárny záves.Tiahlový motor je tam už tuším štvrtý.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 319 |
![]() |
|
LNB fuba f-1.13dB650 DM-13000kčs a přijímač laděný aripotem,parabola laminátka 1m,polarmount závitová tyč a motorek na gril |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
Analog AstraTaké často s bratrem vzpomínáme na začátky. Všechno už si ani nepamatuji, přijímač SALORA, tuším za něj dal v Tuzexu 25-26 tis., konvertor dovezli "tiráci" z NSR, pak si udělal natáčení z heveru a motorku stěrače, pracovalo to 25 let...jej krásné vzpomínání... |
viktorin
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
Astra 1B VertikálJj, příjem Astry 1B vertikál u nás na východě (Frenštát) přes den za moc nestál, to můžu potvrdit. 90 cm anténa stačila taktak, aby to večer šlo jakžtakž čistě nebo s minimálními drop-outy v jasných barvách. Přes den to bylo tak za 3, za horšího počasí ještě horší. Nejhorší bylo CNN, Documania, Cinemania. Prostě aby to ráno a přes den za něco stálo, chtělo to aspoň tak 120 cm.Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 966 |
![]() |
|
RE: Anolog Astra 1a... sranda je že mám na ASTRU od roku 1990 orginál UK smaltovanú parabolu 90 a mením len LNB a SAT prijímače.....![]() |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
RE: Anolog Astra 1aBSkyB a snad i Nagra měli jen proházené řádkování, fajnové na dekódování.:)VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 002 |
![]() |
|
@meduzkaSyster/Nagravision byl jak píšeš hardwerově prohazování řádků (256),ale nebylo to jen tak lehké.Nakonec byl tento systém "zcela prolomen" a na dekódování stačila krabička s malým tlačítkem,kde při změně "klíče" stačilo stlačit a šlapalo to dále. To bylo na stanici Premiere...Zato BskyB a kod VideoCrypt nebyl jen tak "zcela prolomen".Vždycky si musel mít dekodér(VideoCrypt),ale karta už mohla být pirátská. Já jsem používal originál Adult Channel,ale i na ostatní kanály Battery Card.Nato,jak byla mastná neběžela moc dlouho.Ale to bylo "riziko podnikání".Při změně klíče si "karta" po sáhnutí na takové místečko stáhla klíče sama.Byla to moc zajímavá "hračička",ale po nějaké době udělal BskyB kompletní změnu v algoritmu a Battery Card byla na nic...Byl to boj piráti vs operátor... Ale moc zajímvé.... Lepší to bylo s kódováním D2-Mac EuroCrypt.Tam jsem si pořídil tento dekodér od firmy Nokia a karta MegaCard II. za 1800Kč vydržel jet cca 3 roky,než přešly z analogu do Mpeg-2.U tohoto kódování měnili klíče jednou za rok (max. 2 rok) a to stačilo vzít MegaCard II do jedné pražské firmy,kde ji za 400Kč "oživili" !nahráli nové keys).Byl to pro mne adrenalin,ale i zábava... ![]() ![]() ![]() Hlavně to byl zážitek mít na tu dobu tolik stanic - moc se mi líbily skandinávské programy TV1000 - to byla fakt pecka!!!! ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 953 |
![]() |
|
RE: Anolog Astra 1aTak ona se v té době nastavovala parabola podle toho CNN![]() |
Registrace: 4/2017 Příspěvků: 538 |
![]() |
|
@avatar99já podle rybiček |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
@viktorinTaky jsem měl natáčení z heveru a motorku ze stěračů...kabel pro přepínání jsem vytáhl před návštěvu pod sedačkou (všichni čuměli) a už se točilo...černé, bílé čárkování...kde jsou ty časy...![]() ![]() ![]() Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
|
MilaM
![]() |
|
RE: Anolog Astra 1aDekoder na Filmnet, který jsem také realizoval dlečasopisu Elektor : https://www.elektormagazine.com/magazine/elektor-200801/18709 Omluva za odkaz... ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 762 |
![]() |
|
@drobečekjj.pěkná práce!!ono to fungovalo na bázi nějakého obrazového filtru,nebo ne? Ta tvá krabička měla za "ůkol" stabilizovat obraz,pokud se nepletu? _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
**** dodatekmyslím,že na podobném principu fungoval v době analogu i dekodér na holandské RTL-ka myslím,že kódovali v systému LuxCrypt...._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@jamess96Tak nějak to bylo, každopádně docela monstrum na jeden program - 20 integráčů, tranzistory, diody a spousta pasivních součástek. Osazení plošňáků byla práce na celý den...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
@drobeček![]() ![]() ale myslím,že to stálo zato!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@jamess96Tak to každopádně stálo za to. A když čistý stabilní obraznaskočil, to byl perfektní pocit - zasloužená odměna za celodenní práci. ![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
@drobečeksi myslím!!!![]() Znal jsem podobný pocit,ale nic jsem nestavěl - nedostal jsem se k tomu.Já jsem jen kupoval "železo",které se mi hodilo na dekódování. Nejvíce mne lákal jak jsem psal balík skandinávských kanálů kódovaný v EuroCrypt M a S.Úplně jsem tomu propadl,jak zrušili Multichoice.... ![]() ![]() ![]() To napětí,když jsem si vezl z Prahy novou nebo přeprogramovanou "kartu",vrazil ji do dekodéeu a obraz naskočil... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@jamess96Ano, Skandinávci super, TV 1000 apod.![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: Anolog Astra 1aJo, jo. Analog z družic Astra a pak jsem po nějaký čas měl naladěný, český program Kabel Plus Film z Ruské družice Gorizont.![]() |
john72
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
Evropské satelity 1989Sken 4 stran z časopisu elektronika červenec 1989https://webshare.cz/#/file/54g23f35E6 https://webshare.cz/#/file/4fj3gw5rT1 https://webshare.cz/#/file/2175wo6uP3 https://webshare.cz/#/file/5777Ni6qd5 Sony KD-55XE9005 , DreamBox 8000HD
|
FAB5
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 389 |
![]() |
|
RE: Anolog Astra 1aTam byl ještě Filmnet, Sky movie. Jo a landsacape ch. Měli jsme 180 Cm anténu 66 východ, až 33 západ. To byly časy. Zdá se mi, že jsme měli sat už v roce 87. A vyšlo to asi na 100k. |
tonda1t
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 288 |
![]() |
|
@drobečekjá jsem točíval tehdá normálně "ručně" a na lešenářské trubce,kde jsem měl parabolu,tak jsem měl i rysky s popisky,kde která družice je. Moc mne to bavilo a hledal jsem v orbitu takhle,protože mi bylo "líto" vyhodit ranec pěněz za motor a nebo se s tím drbat na koleně![]() ![]() TV 1000 s FilmNet byly super a měl jsem oblíbený i FilmMax ten byl myslím na 9´E a večer jelo Rende-Vouse ... ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@jamess96Ano, ty rysky jsem také používal.Točil jsem ručně laminátovou parabolou 150 domácí výroby... ![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57 | |
![]() |
|
![]() |