Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink vs. TV Panasonic dual tuner

Asi pred rokom som kúpil TV PANASONIC TX-55GZ950E. Uvedený TV má dva satelitné tunery, preto som kúpil dvojité LNB natiahol ku každému tuneru samostatný kábel a dúfal som, že budem môcť jeden TV program sledovať a zároveň druhý TV program nahrávať. Na sledovanie satelitných programov používam kartu Skylink CZ. A tu nastal problém. Súčasne mi funguje iba jeden kanál. Ťažko povedať kde je chyba. Či v TV, alebo v karte Skylink. Namiesto druhého kanálu sa mi objaví oznam : "Kódovaný kanál". Bol som sa poradiť v satelitnej predajni. Povedali mi, že o Panasoniku nevedia, ale Samsungy s dual tunerom pri Skyliku nemajú problém. Obrátil som sa na podporu Panasoniku, a tí sa nezmohli na nič viac, ako odkázať ma na diskusiu serveru Parabola CZ. Tak som tu. Stretol sa už niekto s podobným problémom ? Vie mi niekto čokoľvek poradiť ? Ďakujem každému kto prejaví ochotu mi pomôcť.

mili16
Registrace: 1/2022
Příspěvků: 17
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dagy2

Napříč platformami nejlepší obraz ČT je v DVBT2 R^

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 283
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tuner

BTW vyrábí některý výrobce TV sat tunery s FBC nebo dá se očekávat, že touto technologii budou sat tunery v TV někdy osazovat?

také mi přijde, že nejlepší obraz ČT jede v DVBT2, protože je 1080p místo satelitních 1080i

Zigáč
Registrace: 10/2010
Příspěvků: 224
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tuner

@Dagy2: Do DVBT2 přepínínám ČT z důvodu kvality obrazu to je jasné. No a proč red dot: protože na VU+ jsem měl nějaké problémy, navíc složitěji zapínám, prostě jsem si nějak zvykl že když chci hbbtv tak si ho radši pustím na TV........ jinak VU+ nedám na FBC tunery dopustit, platím Skylink legálně a doufám že UNIčtečka stále bude, jakmile mě Skylink zařízne přestanu platit a koupím DVBT2 tuner a půjdu do pozemáku.... ale ať neblbnou, radši si budu platit.

Jantars
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 602
Odpověď v diskusním vlákně
 

jantars, lance

kolegové omlouvám se za tak trochu neférovou otázku.

Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 4 159
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dagy2

Chcem sa úprimne všetkým poďakovať, čo sa zapojili do riešenia môjho problému. Skutočne som nečakal taký obrovský záujem, že ani nie som schopný každému odpovedať (poďakovať) osobne. Len na okraj pripomeniem, čo som tu ešte neuviedol, že karta nerozkóduje súčasne dva programy ani keď si do TV nainštalujem aplikáciu Skylink CZ, ktorá je súčasťou TV a umožňuje pozerať priamo (bez PC) Skylink Live cez internet. Ja som chcel dual tuner využívať iba na dve veci.
- ak pozerám nejaký program a súčasne beží na druhom niečo zaujímavé, nahrať si to. Nenahrávam to pre archív, iba pozrieť a zmazať.
- ak je reklama, tak si pozerať iný program, a pritom v PIP sledovať pôvodný, kedy skončí reklama.
Chcel som to poriešiť viac menej pre zvedavosť, lebo sa to dá čiastočne nahradiť aj tak, že jeden kanál tvorí satelit a druhý kanál terestrial. Prípadne jeden kanál tvorí TV (satelit alebo terestrial) a druhý kanál cez HDMI pripojené PC kde mám Skylink CZ Live. Existuje aj takéto síce menej pohodlné riešenie (škrabanie sa pravou rukou za ľavým uchom) ale funguje to. Preto sa mi nechce investovať nejaké väčšie prostriedky. Hlavne ma zaujímalo prečo to tak je, a či sa stým dá niečo robiť. Prekvapilo ma, že pri súčasných technológiach by mohol existovať takýto banálny nedostatok. Ešte rez všetkým veľmi pekne ďakujem.

mili16
Registrace: 1/2022
Příspěvků: 17
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mili16

Je to nie banálny nedostatok ale vec známa 15 rokov. stačilo sa opýtať pred kúpou TV ako to funguje a mohol si si vybrať lepší TV za tie peniaze alebo ušetriť.
Druhá varianta bola namiesto TV s dvomi tunermi kúpiť SAT prijímač s obrazovkou, ktorý všetko čo si chcel na rozdiel od toho TV vie.

Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 4 159
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dagy2

Ďakujem za radu.
Neľutujem, lebo je to UHD OLED TV s uhlopriečkou 55 palcov a obraz je skutočne exelentný. Dokáže neuveriteľne vytiahnuť pekný obraz aj z SD signálu. FHD je obraz bezchybný a UHD je krajší ako realita. A pritom farby nie sú prepálené ako pri QLED Samsungoch. Nahrávanie a PIP nebola priorita a dá sa to obísť, ako som uviedol vyššie. Otázku som hodil na Parabolu lebo som bol zvedavý prečo sa to tak deje. Kde je pes zakopaný. A samozrejme keby to fungovalo, bolo by lepšie pohodlie. Kupovať ďalší satelit k TV čo má vlastný satelit mi už prišlo trošku prehnané. Predstava mať ďalšiu krabičku pri TV, ďalšie káble a ďalší diaľkový ovládač ma akosi nenadchla. A vzhľadom na nadštandardné vlastnosti uvedený satelit asi tiež nebude patriť k najlacnejším. Ale ďakujem Ti za názor.

mili16
Registrace: 1/2022
Příspěvků: 17
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tuner

Tož cez růžové brýle je též krajšá realita. A se zelenými můžeš i v zimě ovce pást..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Tomik535

Milý Tomíku :Prečo vôbec píšeš takúto blbinu. Debatuje sa tu o úplne inej problematike. Načo tie poznámky. Nikto sa z toho nezasmeje a nik nepoučí.
Milý Milli : aj ja mám TV OLED Panasonic. Aj ja som riešil problém dvoch tunerov. Úplne chápem normálny mozgový pochod - večer sú 2 programy a pre ktorý sa rozhodnúť ? Ten pochod pramení z toho, že na svete je len Skylink a je tam síce veľa programov, no ten druhý vstup IN 2 využijem na prívod z úplne inej družice, kde sú úplne zaujímavejšie programy ako tie z jednej pozície. Chce to ale znalosť jazykov. Potom nepotrebujem žiadny CAM ani card. TV si si kúpil špičkový a nepoznám lepší TV prijímač čo sa týka obrazu. Ahoj.

Marian24
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 54
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mili16

Mať len 1 ovládač na viac zariadení sa dá. V súčasnosti používam LGoled a jeho ovládačom ovládam zgemmu H7S aj Antik nano3G, teda tri zariadenia. V LG je naladené DVBT, nano3g je IPTV a satelit zo zgemmy. Nedajú sa ovládať všetky funkcie ale na bežné prepínanie i nastavenie to stačí...

logan
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 111
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Marian24

no ten obraz zrovna neni zadny zazrak.a u skylinku uz vubec. ale hlavne tento model je strasne pomalej. a rozhodne pozaduje velmi kvalitni zdroj signalu. 👎

kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 4 235
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kristian1

No hlavně ta zmínka o neuvěřitelně pěkném obrazu těch, zřejmě myšleno našich, SD patlanin.To je opravdu mocný zážitek na 55 palcích. ;)

hobo
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 7 373
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tuner

Obraz běžně dostupných satelitních kanálů na slušné 55" OLED televizi je velmi hezký. I na 70" se na 1920x1080 dá koukat. A to i na sport, což je podle mého obtížnější kategorie pro obrazový řetězec, než filmy apod. (Jistěže 4K je lepší. Jistěže koukání na SD jako je Šlágr, CS mystery apod. šunty je hnus na jakékoliv TV.)
Malá televize je blbost. Samozřejmě, pokud volba nestojí tak, že buď boty pro děti, nebo velká televize.

Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 5 988
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kristian1

Čo tým myslíš, že ten TV Panasonic je pomalý ? Ano 90% programov čo sa týka obrazu na Skylinku je nekvalitných. Ale tá (ne)kvalita je spôsobená už dodaním prevádzkovatela do vysielania. Kvalita HDTV oproti SD je obrovský rozdiel. Pri HDTV musí procesor TV adresovať 2 mil. bodov. Pri vysielaní 4K sa jedná už o 8 mil. bodov. V režime 4K pri priamom príjme TV nemá televízor absolutne žiadný problém. Pamätáme si promo ASTRA 4K keď bežal film o niagarských vodopádoch. Mám aj 4K blueray player /aj 4K kameru/. Takisto žiadný problém, že by TV čo len raz zaváhal. A kvalita Skylinku ? Pozerajme ČT /STV/. Signál zo štúdia ide priamo na družicu. Dátovy tok sa upravuje len v štúdiu, keď sa programu napr. statická beseda uberie a naopak v zložitých scénach napr. Novoročný koncert vied. filharmónie sa dátovému toku pridá. Obraz vtedy exceluje. Je absolutne špičkový. Škoda len, že pri súčasných technických možnostiach sa zvuku nevenuje dostatočná pozornosť. V časoch analogovej TV bol zvuk bezchybný. Ano počuť to.

Marian24
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 54
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Marian24

Máš pravdu. Na Panasoniku je aj SD pozerateľný ale UHD je skutočne zážitok. Napríklad aj UHD videa z youtube. Čo mi však vadí, je zvuk. Mám aj soundbar Panasonic, a stále nie som spokojný. Nepotrebujem mať nejaké zázračné efekty. Vadí mi to, že hovorené slovo zaniká a je nezrozumiteľné v scénickej hudbe a okolitom ruchu deju vo filme. Teraz mi všetci budú radiť čo a ako nastaviť, ekvalizér, zvýraznenie hlasu a podobne. Skúsil som všetko, avšak výsledok nikdy nebol uspokojivý. Čo je zaujímavé na starých analógových televízoroch čo som vlastnil, som si tento problém nikdy nevšimol. Že by to bol nejaký podobný efekt ako nenapodobiteľný zvuk starých elektroniek ?

mili16
Registrace: 1/2022
Příspěvků: 17
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mili16

Ano se zvukem je to v dnešní době dost špatné.Pouze u skutečného 5.1 to dost vylepšuje trochu kvalitní AV rec.a slušné repro.Tam ten střed je znát.Ovšem skutečné 5.1 ne pseudo viz např.Hnova,kde žvatlá hlas neustále ze všech tří předních repro.Třeba u Primy je to OK. ;)

hobo
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 7 373
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mili16

Vieš o tom, že trebárs popredné hudobné kapely používajú elektronkové zosilňovače na svojich koncertoch?
Prečo?
Nechcem a ani nebudem ti tu presne rozpisovať rozdiely medzi spracovaním audia cez elektrónkový zosik a zosik osadený polovodičmi. To si dohľadaj na nete. Proste je to fakt, že ten "elektrónkový zvuk" je sluchovo príjemnejší a prirodzenejší. Podobne je tomu aj napr. pri reprodukcii gramoplatne v porovnaní z reprodukciou z CD.
;)
A ďalšou vecou je fakt, keďže žijeme vo dobe digitálnej, že aj keď všakovaké soudbary vylepšujú audio pri moderných TV. Tak je realitou to čo poznamenal "hobo", t.j. kvalitný AV reciever je určite oveľa lepším riešením.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy z E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 3 632
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mili16

Ona ta nesrozumitelnost řeči je leckdy způsobena i nedbalostí dabingových studií. Nechávají např. scénickou hudbu, přes kterou jde dialog příliš hlasitou. Když přepnu na původní zvuk, ejhle, dialog je srozumitelný a hudba pouze podbarvuje.

torny
Registrace: 3/2018
Příspěvků: 438
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink vs. TV Panasonic dual tuner

Nesrozumitelnost dialogů? Dnes bohužel velice častá, téměř běžná věc. Nové české kriminálky a o demetních seriálech typu Ordinace ani nemluvím jsou po zvukové stránce snímány sběrovými mikrofony z teleskopických tyčí přímo na place. Dialogy jsou tak plné odrazů, přeslechů a pod. To se nedá srovnávat například s dabingem, postsynchrony, který se dělají na Barrandově, kde každý speaker mluví svůj part solo na mikrofon v plenerovém studiu. Dalším aspektem je audiočást v TV. Reproduktory hrají dolů, nebo dozadu...Prostě, pořid si AV receiver se slušnými reprobednami. Víc proto udělat nejde. Nové české kriminálky mají často i 5.1 doprovod. Tady si jednoduše přidáš páru do centr reproduktoru a dialogy jsou najednou slyšet o mnoho lépe.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, RS CMU200.

Varos107
Registrace: 8/2021
Příspěvků: 1 519
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra