Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Vyšší poplatek za ČT i ČRo

Vyšší poplatek za ČT i ČRo
Základem připraveného návrhu novelizace zákonů o České televizi a Českém rozhlase je změna systému volby jejich mediálních rad. Nově by se snížil počet radních a o celém složení by už nerozhodovala jen Poslanecká sněmovna. Polovinu by volil Senát. Návrhy by nemohly podávat všechny organizace a sdružení, ale jen nadregionální, z určitých vyjmenovaných oblastí a s minimálně desetiletou historií.

Podle novely zákona by se také měly navýšit koncesionářské poplatky, a to ze 135 na 150 korun u televizního a ze 45 na 50 korun. Ještě o 10 korun více by si představoval generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Krok obhajoval ve čtvrtek na jednání sněmovního volebního výboru s argumentem, že zůstává stejný už od roku 2005. Přitom reálně se kvůli inflaci snížil.

cmelak
Registrace: 10/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vyšší poplatek za ČT i ČRo

DVB-T proste zakodovat a at ti kazdy zaplati na co chce koukat. Nejsem zadny priznivec privatnich stanic, myslim ze je to vsechno stejny odpad... ale alespon ty soukrome po me nechteji kazdy mesic vypalne.
Je skoda ze tahle vlada proste bude chtit tak moc po Babisovi otocit na opacnou stranu ze klidne odsouhlasi 200% narust poplatku, jenom aby ukazali jak tu CT a CRo miluji... lidi nelidi... ale "svobodna media" se musi podporovat, i kdyby nebylo co zrat. Vsechno zdrazuje, tak proc toho nevyuzit a nezdrazit jeste neco dalsiho co kazdy musi platit.

Praha | 1m Gib 55W-58E | TBS6925 & TBS5926 | Spektrak + wideband SDR

r00t
Registrace: 11/2014

Re daň

Tedy, pánové. Moc částo se neozývám. Jsem udiven, že reagují lidé, jejichž odborné vědomosti jsou pro mě užitečné a někdy pomohou. Většina z Vås má, jako já, alternativní možnosti tv přijmu z celého světa. Osobně, sleduji Čt2 a Art. Na zprávy se.. pes. Jde o 15 korun měsíčně. No tak. Na zdraví.🥳

krecek
Registrace: 1/2007

Mě jen udivuje jak se tu kolikrát lidi chlubí že si platí dva providery (třeba satelit a IPTV) nebo příjem ze 2 družic a podobně ale budou brečet nad tím že se o pár korun zvýší nějaký poplatek.

Pokud máte pocit že je ten poplatek zbytečný a nechcete jej platit protože se údajně vysílá jen archiv tak proč nevyplníte čestné prohlášení že nemáte žádné zařízení umožňující příjem vysílání a poplatek neodhlasite pokud máte pocit že zvýšení o 15 korun na domácnost je moc?

dcermak
Registrace: 4/2020

krecek lépe bych to nenapsal

doors1
Registrace: 8/2017

Na tomto fóru se z každé srač.. udělá zbytečný rumraj na dvě stránky.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@SirMax

Tiež to tak mám a budeme si to musieť z mojou asi platiť. Nič iné nám nezostáva. Mám tam všetko (aliexpress, ebay, paypal atd atd...).

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

CT a reklama

Ten poplatek mě ani tak nese**re.Na CT nabídku koukám docela rád a často.Stát nás okrádá o daleko větší částky a ani si to neuvědomujeme.
Ale co mě strašně vadí a co je nehorázná lumpárna jsou reklamy na CT.Reklama schovaná za ruzné sponzory a dary.Divím se že to nikomu nevadí...

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Ale jistě vadí. Co by se ale stalo, kdyby na to upozornil třeba nějaký vlivný politik? Ugrilovali by ho spolu se spřátelenými médii. Prostě se ČT bojí.
K tomu placení. Je přece rozdíl něco si dobrovolně platit vs. povinně.

F4turbo
Registrace: 4/2019

presne tak. co si platim dobrovolne je moje vec ale televizni dan nechci. a nejde o to jestli je to 135 nb 150 nb 100 nb 200,proste nechci to vypalne vubec. a pokud bych napsal cestne prohlaseni tak bych lhal.! at ten KoncesionarskyPoplatek zrusi uplne a plati CeskouTelevizi z rozpoctu,a s duslednou hospodarskou kontrolou, NEEE politickou,i kdyz CT objektivni a nezaujata neni ani ted. a ta reklama mi vadi take. pokud by dali dobrovolne KP tak se jasne ukaze ze to lidi proste platit nechtej a to ani kdyby davali kazdy den Ligu Mistru a NHL. a zprivatizovat CT proste take nehde,to by byl jeste vetsi hnus,nicmene sest programu uz se neda pocitat za Verejnopravni, verejnopravni muze byt tak jeden,dejme tomu CT1 nebo CT24. takze jde my jen o to hospodareni a reklamu.!

kristian1
Registrace: 7/2016

Problémy jsou dva:
1. existence státního rozhlasu a televize financované daní z televizního přijímače
2. podvodné skrývání faktu v bodě č.1 za lstivý název veřejnoprávní a ještě lstivější/lživější název koncesionářský poplatek.
Bod č.2 je prostě lumpárna a je zbytečné o tom diskutovat.
Bod č.1 je možný předmět diskuse. Já jsem přesvědčen, že
a. každá státní televize a rozhlas bude vždycky provádět lumpárny (ta v bodě 1 je jen drobnost), bude se aktivně zapojovat do systému moci
b. státní televize ve století 21. je přežitek ze století páry. Nemusí být. Jsem přesvědčen, že lze-li cokoliv provozovat bez státu, nemá se do toho stát montovat. Je stále dost věcí, které bez státu provozovat nejdou.
c. Zcela jistě je nesmysl provozovat státní televizi, která produkuje komerční produkty jako se Stardance, nebo kriminální seriály.
Ano, dovedu si představit existenci státního zpravodajského kanálu, speciálně zaměřeného na zahraničí (protože náklady mohou být nefinancovatelné), něco v zásadě jako je ČT24. Ano dovedu si představit případný dětský kanál, kde nebudou žádné! reklamy, který by se křížil s večerním zpravodajství/informace kulturní a vzdělávací, ale i to je veliký otazník, neboť by bylo lepší vypsat statní grant na financování takových kanálů/programů a prostě za tento případný státní zájem platit penězi a nemotat se nijak jinak. (Není snadné to provést, ale je to perspektivní řešení, které má smysl promyslet.)

Antonín
Registrace: 8/2005

kristian1 I kdyby se tv platila z rozpočtu vyšlo by to na stejno do rozpočtu přispívají všichni, Vadí ti reklama na druhou stranu ti vadí vyšší poplatek nějak se to ale zaplatit musí navíc veřejnoprávní tv nají i jiné státy

doors1
Registrace: 8/2017

No to je skutocne suma, ktora ekonomicky polozi a zrujnuje statisice domacnosti.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

@doors1

me nevadi vyssi poplatek ale "jakykoliv" poplatek ! :)))

kristian1

@Antonín

To je přesný návod jak po likvidaci státního rozhlasu a televize,
zdražit masivním způsobem poplatky v soukromích tv.Nejlevnější balíček 777kč,no nekup to.O hospodaření ČT samozřejmě by se mělo něco dít,mluvit požadovat průhlednější smlouvy a další....

son
Registrace: 4/2007

Navýšení poplatků mě neděsí tolik jako nástup nové totality.Pro příklad mi k tomu stačí jen dnešní titulky největších zpravodajských webů a třeba včerejší info,že novelu zákona o veřejných médiích připravují neziskové organizace.
Jako vážně? Moc v zemi je předávána politickým neziskovým organizacím.
Jinak zpravodajství na ČT nesleduji už delší dobu.

Yves
Registrace: 11/2019

Son: tento "moudrý" názor ovšem nutně vyžaduje zřízení státní pekárny chleba, neboť jinak bude chleba stát 5000 Kč.

Antonín
Registrace: 8/2005

ANKETA

ta anketa-co si myslite o reklame na placenych programech ? -vadi mi,a proto si platim placene programy. tak to musel vymyslet nejakej koumák.! :)))

kristian1

Na ČT1 nesmí být reklama a tak je to samý sponzoring, ve stylu běžné reklamy. To nikomu nevadí, tenhle podvod na diváka? A to jednostranné zpravodajství, to je škoda komentovat. Železný, Tvarůžková a další , dávají dost poznat kdo z hostů jim vadí a kdo je na jejich vlně. A Jílková v Máte slovo, to už je totální žumpa. Lituji, že to musím platit.

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1
Registrace: 1/2006

@PC1

přes net tuším nemusíš platit,maj to nesrozumitelný

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra