![]() |
|
svislé pruhy v obrazePři propojení TV plazmy LG s DVD rekordérem Pioneer mám na TV 7 svislých pruhů. Čím to může být a proč zrovna 7? Proč ne 5, nebo 10? |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48 | |
![]() |
|
@Antonín napísal:Samozřejmě i pro analogové nf signály v řádu stovek mV je potřeba pořádný stíněný drát. Ale právě toto je důvod, proč se už analogové signály nepoužívají jinde než v muzeu.![]() ![]() ![]() Na toto odpoviem jednouchou a prostou vetou: Mám dojem, že do múzea tu patrí niekto iný, ale určite nie analógová technológia! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 135 |
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazeBlbé je, že nahrávka se už asi 30 let pořizuje ve studiu digitálně. Takže analogový signál je ve století 21. akorát zdroj zašumění, zabrumění a obecně neodvratnému prznění zvuku.Pokud se týká gramofonů, zcela jistě mám ještě na půdě schovaný velmi kvalitní gramec s přenoskou Shure z roku 1984, který vestavěný předzesilovač má. A bylo to logické řešení zlepšují odstup signál/šum (protože nikam nevedl dlouhý drát) a mající přesnou f charakteristiku pro konkrétní nelineární přenosku. Jsem rád, že jsem si na něj vzpomenul následkem této diskuse. Až budu v ČR, zajdu ho z nostalgie pohladit. Ale k ničemu jinému už není. Bylo mi ho líto vyměnit, ale protože mám velký dům s velkou půdou, tak ho skladuju. Jednou ho pravnuci asi prodají/věnují do muzea. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazeI ve 21 století se ve špičkových studiích používá analogový záznam, ale hlavně jako sound make-up. Každej muzikant chce, aby jeho deska hrála jako PF dark side of the moon...Jenže ono to tím analogovým záznamem nakonec není. Jsou i tací, kteří si zaplatí dvojité přehrátí přes A80ku, aby tam dostali ten šum, lehkou saturaci a zkreslení. Ale primární záznam se jede v 95 procentech do Prootools a lepí se a lepí, dolaďuje, komprimuje, smyčkuje, mutuje atd. Každej není jako PF, či Glenn Miller... On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 065 |
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazeAntoníne já mám dojem, že si trochu popleta. Motáš 2 věci dohromady.Zkusím Ti to vysvětlit: Za prvé klasická magnetodynamická přenoska vyžaduje korekci charakteristiky na úroveň běžných nízkofrekvenčních vstupů. Říká se tomu korekční předzesilovač pro magnetodynamickou přenosku. Pokud se požaduje delší kabel, tak na konci vzniká úbytek napětí, což se řeší dalším předzesilovačem. Na trhu je toho spousta v cenových telecích desetitisíce -statisíce. Osobně tohle budu řešit, gramo-reciever cca 5 m a za 5m kabelem je to už na hraně. A investovat další desetitisíce si rozmýšlím. A digitalizovat to hned za korekcema nevím, zatím to nemám odzkoušené. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 512 |
![]() |
|
@MMorousAle sú na trhu aj takéto dĺžky káblov, napr. toto:Signálový kábel Connection ST2 550.1 High-endové 2kanálové signálové káble v najvyššej kvalite produktovej línie "SONUS". Sivá pletená DURA-TEX? vysoko flexibilná izolácia s technológiou SOFT TOUCH? pre pohodlnú inštaláciu v aute. Twistovaná dvojitá ochrana kábla - mylar + hliník. RCA koncovky sú v prevedení matnej platiny. Súčasťou kábla je aj vstavaný remote kábel, ktorý je umiestnený uprostred. Vnútorné zalisovanie kábla ku koncovke pre dokonalú ochranu pred vytrhnutím. Kábel pre vysokokvalitné audio aparatúry s dôrazom na najvyššiu kvalitu zvuku. Použitie technológie WTP? - vyvážené vodiče, ktoré nereagujú na elektromagnetické pole. CDAS? - technológia eliminujúca rušenie audio signálu, výsledok bez šumu. DDW? - technológia pre plne chránený signál bez akéhokoľvek šumu. Cez 115 dB odstup signál / šum. TUG-PROOF - vnútorné tesnenie spojov pre maximálnu spoľahlivosť. Dĺžka kábla 550 cm. Cena: 83,67€ ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyDíky mrknu na to. Řeším to, protože gramec potřebuje ještě místo za zadním deklem kvůli odklápění krytu a vedle Rec nevypadá 2x hezky, tak kvůli tomu překopávám byt. Musím to vést přes roh, což by mi tak nevadilo, ale mám v cestě dveře a tak musím kabel zakopat někam pod práh.Ale zase budu mít místo na uložení desek a CD. |
MMorous
![]() |
|
@MMorouspreamp dej co nejblíže gramci a pak už kabel není tak náročný,už pracuješ třeba s 300mv |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
@Antonínchcel som ti sem napisat nieco posmesne, vzhladom na tvoje vedomosti a prehlade o gramofonoch... ale kaslem na to!no predsa: mal by si uz opustit "topeniště v elektrárně" |
f117c
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 22 |
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazeAntonín umí a zná, o tom žádná. Ale moje ucho je čistej analog, repráky totéž. Od repráků k uchu to letí vzduchem .A moje teorie mi říká, že když v řetězci je 2x-3x převodník analog-digital a zpátky, tak je něco někde špatně. A to se nebavíme, na kolika bitech je to převzorkovaný. Pro neználky - zkuste si někdy pustit z mobilu *.mp3, která se Vám ve sluchátkách líbí-pošlete ji do recieveru přes sluchátkový výstup. A pak si tutéž nahrávku přehrajte po síti nebo z USB flashky rovnou v Recieveru. Rozdíl je znatelný Můžeme také otevřít diskusi *.flc vs *.mp3, ale to je na jiné téma a sem to asi nepatří |
MMorous
![]() |
|
@MMorousposlouchat digitál je jako koukat na televizi přes cedník,nakonec si zvykneme,pokud nevíme,jak to vypadá bez cedníku |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetr![]() ![]() ![]() |
Kimlo
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 630 |
![]() |
|
RE: svislé pruhy v obrazeMilujete kvalitu a reproduktory máte za dvacet tisíc max. a místnosti nemáte upravené pro poslech...no tedy ten analog bude poslechová bomba.Pro méně znalé, aby nepropadali dojmům: analogem žádnou kvalitu nevytvoříte. Zvuk z gramodesky nemá ani náhodou na moderní flac, dynamikou, frekvenčním rozsahem, navíc neodvratně praská prachem. Elektronkový zesilovač má horší zvuk než moderní zes s MOSFET, protože katoda tepelně šumí. Ano můžete milovat zašuměný praskající zvuk. Proč ne. Ale nemůžete to nazývat kvalitou. Kvalita = co nejstejnější poslech jako poslech originálu. Fidelity=věrnost. Šumí a praská snad něco na koncertě? |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
pro AntonínaHiFi je obchodní pojmenování, bývala to střední třída, dneska tuhle nálepku má každá druhá s*r*a*č+ka.Moje Focal Chorus 726 není žádný HF. Dneska jsou už za 35, já dal se střeďákem 42. A Flc - taky teorie. Záleží na kolika bidech to je a taky na stavu sluchu posluchače . Zkoušeli jsme rozpoznat rozdíl flc vs Mp3, většinou jsme se netrefili. A k elektronkovým - to je třída úplně jinde, soupravy za miliony, kde jeden odpor stojí sta až desetitisíce. Mrkni třeba sem:https://www.google.com/search?q=kondenz%C3%A1tor+pro+audio&oq=kondenz%C3%A1tor+pro+audio&aqs=chrome..69i57.7967j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 |
MMorous
![]() |
|
@Antoníncena není rovna kvalitě,nesnáším jedničky a nuly,žádná moje deska nepraská,mám jen nehrané z původní doby,ne ty dnešní záznamy z digitálu-hnus,k té dynamice,pro ucho je lepší dynamika desky než céda,stačí si pustit cédo pink floyd,pokud nastavím hlasitost tichých pasáží tak,abych to slyšel víc,než hodiny na zdi,jakmile do toho třísknou,jsem na 200 watech a okna letí ven |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrDovolil bych si tipnout že to kroutíš na staré dobré UNITŘE G620. |
MMorous
![]() |
|
@MMoroustesla 440 bez střídaviny a actidamp uvnitř |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTiež mám 440-ku.![]() |
Kimlo
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 630 |
![]() |
|
@Kimlosuper gramec,jestli ne nejlepší tesla,jen to chce trafo mimo |
pierrepetr
![]() |
|
@sateliťákTady proběhla tak velká diskuze, můžeš napsat, jestli jsi závadu na základě zde sdělených doporučení vyřešil? Opravdu mě to zajímá, toto není trolling. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 662 |
![]() |
|
@mmiriboyJo svatá pravda, kupoval jsem v roce 2015 nový receiver, phono a bi-wiring, no v DatArt na mě koukali jak na blba, byla čurina. |
bulon
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 63 |
![]() |
|
@tornyJo stočil se můj problém úplně jinam, ale tady je to běžné, proto již sem chodím jen občas, nepotřebuji číst nějaké žvásty. Ale dal jsem jiný scart, nevím jestli horší, nebo lepší a pruhy zmizely. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
@sateliťáka co jsi čekal??,tebe jsme vyřešili hned a že si opravíš za 20 dnů,je jen tvoje věc,neděkuj |
pierrepetr
![]() |
|
@sateliťákNemyslím si, že veškerá debata či už k danej téme, alebo mimo nej sú "žvásty"!Všetko zo všetkým súvisí a ty, keď nemáš ani šajnu o danej problematike, tak sa uč, veď človek sa učí celý život, či? VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48 | |
![]() |
|
![]() |