![]() |
|
Elevace rozdílná od tabulkovéStal jsem se klientem TELLY, koupil jsem si zánovní 80 cm parabolu a nový LNB, do trubky svislé( snažil jsem se vodováhou) jsem připevnil 2 třmeny parabolu. Dle tabulek jsem zjistil pro mojí polohu azimut asi 195° a elevaci 30,4°. Bez kompasu azimu neboť ze skauta vím, že slunce v zimě v 13 hod. je 15° záp.od jihu. Elevaci jsem přibližně nastavil aplikací Clinometr v mobilu a odpovídalo to rastru za parabolou. Nepovedlo se. Zdálo se mi, že soused na balkoně má ten držák s LNB níže, takže po snížení na 22° se zadařilo. Rastr za talířem ukazoval na 24°. Jak je to možné, kde se stala chyba? |
Roman1952
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 16 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
@Roman1952Možná byste neměl používat slovo chytrolín. Nevypadá to hezky. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 512 |
![]() |
|
RE: Elevace rozdílná od tabulkovéAby to nebyla jen prázdná fráze a člověk se ze svých chyb skutečně poučil, chce to méně sebevědomí a více pokory. Dobrý žák svému učiteli práci usnadní a poskytne mu maximum informací, aby mu mohl fundovaně poradit. Radit ve stylu pokud - pak, ale pokud - tak... není nic moc. Navíc v tomto tématu ta "rada" vlastně nebyla ani potřeba.Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 966 |
![]() |
|
žák se vyblilučitel to uklidí,díky |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
RE: Elevace rozdílná od tabulkovéSlovo "chytrolín" si tiež myslím, že skôr podkopáva autoritu ostatných diskutujúcich, než by to mala byť len taká obyčajná fráza pre oslovenie!Záverom by som chcel povedať ešte toto: Charakter človeka sa nezmení len tak, z ničoho nič, bez osobného pričinenia a serióznej práce na sebe samom. Môže si človek zmeniť meno, môže zmeniť jazyk, ale štýl textu, vyjadrovanie, či slovná zásoba ostávajú prakticky bez zmeny. Poznámka: Zbytok mojich slov, podstatu môjho záverečného preslovu sa dá veľmi ľahko domyslieť, netreba zatiaľ nič vykrikovať do sveta, veď čas ukáže... ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 135 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |