Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Reciever - výběr

Chtěl jsem poprosit o názor nebo radu. Rozhoduji se koupit do kuchyně nový reciever a nevím, který. VU+ ZERO 4K nebo AB PULSe 4K MINI ??? doposud jsem tam měl AMIKO mini.

Vojda
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

@Vojda

Ak už ideš do VU+ Zero 4K tak mal by si vedieť, že neprehrá avi súbory.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

RE: Reciever - výběr

Prepáčte, ale nie taký box s Androidom?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Já jsem třeba koupil nový VU+ Uno 4K, za cenu VU+ Zero 4K. Byla to super výprodejová akce. Výhody netřeba rozepisovat.

Pokud člověk není moc náročný, tak si myslím, že Zero 4K toho umí opravdu dost. Dneska už ani neřeším interní HDD. Ukládám to na NAS přes gigabitovou síť. Funguje to perfektně. Slabým místem je router. Když zablbne, nefunguje disk. Musel bych to řešit samostatným switchem.

Pokud je karta v UNI čtečce, tak jdou všechny programy v rámci jednoho transpondéru. Lze dokoupit ještě externí USB tuner, třeba na pozemní, kabelovou nebo i satelitní televizi. A máte z toho dvoutunerový přijímač. Výhoda je spíš ale v tom, že člověk ty peníze nemusí zaplatit najednou. Jinak je určitě výhodnější ten vícetunerový model.

OrHoro
Registrace: 4/2010

Mimochodem, zjistil jsem, že pokud je doma více Enigma 2 přijímačů, tak všechny mohou nahrávat na jediný disk přes LAN, který je nainstalovaný v jednom z nich. Asi to není dělané na nahrávání desítek pořadů najednou, ale kdo tohle dělá?

OrHoro
Registrace: 4/2010

Jenom malou poznámku k tomu nahrávání, které se tady omílá pořád dokola. Osobně nahrávání nemusím, protože pořádný film si skouknu s láskou a rád ve slušné kvalitě v původní stopáži a pokud možno se šestikanálovým zvukem. A ne ty ořezaný paskvily ala NOVA Prima, kde jsou vystříhané bloky až to někdy ztrácí kontinuitu. To samý YouTube a přehrávače v satelitu. Mám teď 2 roky VU+4k SE a vůbec nevím, proč bych měl něco nahrávat nebo tam pouštět Tube, když to mám v telce přes hlasový. . . .

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

No to to záleží na tom co nahráváš. Mám takovou zkušenost že nejvyšší kvalitu má právě nahrávka ze satelitu. Kopie které se pak válí po netu jsou z ní vytvořené a jsou zkompresované třeba na H264 s datovým tokem 2mbit a rozlišením 1280x720. Sice se to stahuje rychleji ale kvalita nepoužitelná

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@JanM

Tvoje pravda je poloviční. Na filmy, které mě zajímají, mám svůj postup. Především už před stažením si ověřím stopáž, rozlišení a zvukový kodek. Film vyberu a spustím stažení. Jednu-2 minuty po začátku stahování si film spustím přes VLC a on-line si ověřím, co skutečně stahuju. Zkontroluji rozlišení a zvukový kodek /šestikanál nejlépe ANGL/česky//. Stává se, že skutečnost se liší od popisu souboru. Někdy je soubor také prázdný, poškozený nebo je tam klip, který 2 hodiny rotuje. Když se mi to nelíbí, zruším stahování a hledám znovu. Filmy přehrávám na TV SONY. AVI zásadně neztahuji, preferuji -mkv.
Satelit - zkoušel jsem asi před rokem, jaký zvukový doprovod vysílají různé stanice. 5.1 je řídká výjimka. Zkus si někdy porovnat PRO7 od různých providerů. Stejný film můžeš pustit přes více satelitů a ne všude je ve stejný čas audio 5.1

MMorous

Tvl, to by mě tak hlo, někde něco hledat, stahovat, somrovat. Zlatý PVR. Okamžitě hned, bez závislosti na IT připojení.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Tak to nevidíš celý a přicházíš o prostorový zvuk. Např. někde dávali 1. díl Expendables a vůbec tam nevyl prolog, to je asi 10 minut. Bylo to evidentně vystřižený. Podobně zkrátili díl kde je prolog s tou helikopterou.
Někomu stačí jednoduchý hračky a když tomu nerozumí, tak mu to ani nevadí, protože neví o co přichází. Koupí si soundbar a krabičku a je vysmátej.

MMorous

Tebou zmiňovanou produkci vůbec nesleduju, neoslovuje mě. Audio mám na domácí poměry myslím velice slušné. Přítomnost prostorového zvuku u nových českých kriminálek mi pomáhá především pro doladění srozumitelnosti komentářů, poměrů mezi mluveným slovem, hudebním doprovodem a efekty. O nějakém větším diváckém zážitku se nedá hovořit. Platformy jako Netflix, Spotify nejsou pro mě, jsem jinak zaměřený.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@MMorous

Asi jsem zaměřený na jiný žánr takže mám jiné zkušenosti. Ale je pravda že 5.1 kanálový zvuk je naprostou vyjímkou. Na satu jede stereo a piráti dělají nahrávky ze satu nebo ripnutím z IPTV screen recorderem, takže taky stereo protože jiný zdroj nemají.

Obecně se mi ale stává že u pirátů mám na výběr tak do pěti verzí. Z nich už podle velikosti poznám který je nejlepší, nicméně vždy je to především u obrazu horší kvalita než sat

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@MMorous

Pokud vím, přes PVR si přece nahraješ taky všechny stopy i s titulky. Ale nic cíleně nenahrávám, tak nemám tolik zkušeností. max. timeshift, když potřebuji od filmu odskočit.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@Tomik535

JJ ale nemůžeš nahrát stopy, které tam nejsou. Ty expendables jsem uvedl jako příklad narušený stopáže. Jsou ale filmy, které jsou naprostá krá**vina, typu Rychle a zběsile nebo Dead Race, ale s prostorovýmm zvukem jsou koukatelný. Ale Bohemian Rhapsody musí bejt 5.1

MMorous

Taky nekoukám na filmy, kde ty stopy nejsou.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra