Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

@redakcia a pridajte sa ostatní

Zdravím vás vospolok. Hovorím si, že by asi nebolo od veci sa tu na stránkach paraboly, začať aj venovať nejakej tej histórii, POčiatky vypustenia prvej družice pre šírenie TV signálu, začiatky kódovania, systémy kódovania, začiatky platených paketov, začiatky analógu, prechod na digitál, sem tam starší prehľad nejakej tej družice, logá TV staníc, začiatok platforiem SK a CZ, slovak link, czech link atď atď .... asi je toho celom dosť. Privítali by ste na stránkach paraboly niečo podobné? Myslím si, že jeden dva články za týždeň by tu na parabole nebolo zlé zverejniť z možnosťou diskusie, nejakým odkazom na video. Máme už myslím si, bohatú satelitnú históriu. Viem, momentálne všetci žijeme tým čo sa deje, napadlo odľahčenie na peknú slnečnú nedeľu. Dúfam že ma tu nikto nebude za tento návrh kameňovat. Peknú nedeľu, priatelia. ;) :)))

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

@Jimmy

Taky SAT a DVB-T.Tam psal i Saxon.Měl jsem i předplatné,ale skončili.Škoda :(

jjery
Registrace: 12/2012

RE: @redakcia a pridajte sa ostatní

Satelit se sloučil právě s Parabolou :-) Kdysi jsem měl i číslo, kde se o tom psalo...

Bad Pete
Registrace: 1/2018

@Jimmy

Jindřich Bradáš, ano, vzpomínám si :))

OrHoro
Registrace: 4/2010

Pardon Jindřich Bradáč, překlep ;)

OrHoro

@Tami

Žít ze vspominek se nedá! :-/

Kolek
Registrace: 2/2015

a kto si pamatá ešte OK3? :)))

minko
Registrace: 8/2007

@Kolek

Ale no, snáď to nebude také zlé. Nemusíme z toho žiť, iba zaspomínať. ;)

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Ano, Jindřich B. z Tesly Hloubětín, velký propagátor satelitního příjmu v 90 letech.... :8)

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Přijímal z vás někdo ve sledovatelné kvalitě třeba slovenský program Danubius, který tuším vysílal z družice na pozici kolem 21E?

F4turbo
Registrace: 4/2019

Od J.Bradáče mám ještě 2 výborné knížky z cest po USA, které jsem vyhrál v soutěži. Škoda, že jsem si nedokoupil zbytek.

F4turbo

@F4turbo

Danubius Tv - jo pamatuju. Bylo to dost "zarybičkovaný" obraz . To jsem rozjel až na 140cm parabole.00 nestačila a signál byl nedostačující.Ale moc dlouho nevysílali....

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

***** oprava *****

pochopitelně jsem myslel že 100cm parabola nestačila... :))) :)))

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Taky jsem "chytal" na stovce a se zapnutým filtrem.

F4turbo

Dokud Cable Plus Film vysílal na Kopernikus 1 DFS 3 (nebo 3 DFS 1???), na 23.5°E, tak to šlo. Pak šel myslím na těch 21.5°E a to už jsem s offsetkou 80/85cm nechytl. Gorizont velmi špatně. Proto jsem nechytal ani Danubius.

@Kolek - Ze vzpomínek se žít dá. Je to hezké, vzpomínat na staré dobré časy :)

@minko - Ale dalo se OK3 vůbec přijímat ze satelitu? Já mám dojem, že ne. Já ho zkoušel doma chytat upravenou anténou. Dokonce jsme si nechali upravit televizi na západní normu. Kupodivu jsme chytali italské Rai Uno za příhodného počasí, Poláky, Ruskou jedničku, ale OK3 ne a ne.

Dokonce jsem viděl šílený nápad, kdy člověk ze starého sudu udělal jakousi obludnost, kterou údajně chytal analogový satelitní signál odrazem od sousedovy paraboly. Nechápu, jak na takovou pitomost přišel. Neumím si představit, jak to mohlo (ne)fungovat. Bylo to někde v nějakém časopise vyfocené. Možná to byl aprílový žertík. :laughing: Ale Češi byli občas divoce vynalézaví.

Sousední panelák měl v STA 6 stanic. RTL+, Sat1, Pro7, Eurosport, ARD a 3sat. Vím, že jsme jim to všichni strašně záviděli. U nás bydlel samý důchodce a pro ně platit o 15 Kč měsíčně víc za společnou anténu byly nekřesťanské peníze. A dneska to není o nic lepší. Taky nechtějí o přidání programů na STA slyšet. :laughing: Pak to vyřešila právě kabelovky Cable Plus, později UPC a dnes bohužel Vodafone.

Taky jsme měli Amstrad, tuším 310? Už si to nepamatuju. Tehdy to stálo snad 4 měsíční platy. První v paneláku. Dneska máme na paneláku 28 parabol. Jezdí k nám lidi si to vyfotit. Prý nikdy nic takového neviděli (jakože tolik antén současně).

OrHoro

Známý svého času stabilně přijímal analogové vysílání RAI odrazem od plechové haly.

F4turbo
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra