Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Nový zákon dovolí soukromým televizím více reklamy

Čeští poslanci se konečně dostali k zákonu, který zavádí nové povinnosti pro televizní stanice a internetové portály.

Soukromé televizní stanice v Česku budou smět vysílat ještě delší reklamní šoty a teleshoppingové bloky než teď. Dosavadní limit byl 12 minut reklamy za hodinu (bez programových upoutávek a sponzoringu). Toto omezení chystaný zákon ruší. Nově by televize mohly vysílat až 144 minut reklamy a teleshoppingu v době mezi 6.00 a 18.00 hod., přičemž rozprostření reklam na této vysílací ploše bude na nich. V nejsledovanějším čase mezi 18.00 a půlnocí bude maximální množství reklam 72 minut, opět bez určení maximální délky reklamního bloku v rámci jedné hodiny. K tomu mohou přidat ještě sponzoring a upoutávky na další pořady nebo služby.

Více u jiného zdroje.

Snad to poslanci zastaví.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

@geronimoh

Dnes je to jen o rychlosti internetu. Mám optiku 300/300 Mbit/s tak si čvachtám. Bohužel někde takové možnosti ještě nejsou.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@milde

na naší vesnici ADSL není, WI-FI tu provozuje jedna firma, které se nedovoláš a nereaguje na e-maily atd.... Zbývá 4G LTE internet, v mém případě mám signál jen O2 max. 20 Mbit. Optika tu nejspíš nikdy nebude

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@geronimoh

Bohužel s tím nic nenaděláš. No na stahování větších souborů to není. Ale na nějakou internetovou televizi s odřenýma ušima to jde. Já byl dlouhodobě v nemocnici Třebíč a tam wifi 7Mbit. Kodi v lepších filmech nešlo. Ale na mobilu to nevadilo. No bylo to zdarma v rámci léčby :))

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

@milde

ale jo, dá se i stahovat, ale trvá to delší čas. Aspoň že mi to už neomezují, jako to dělali dřív, někdy mi to brzdili až na 2 Mbit. Na internetovou TV to není, ani po ní nijak netoužím, stačí mi DVB-T2 + sat + něco si stáhnu z NETu. Jinak souhlas, nenadělám s tím nic, možná se to zlepší až tu bude 5G

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh

@geronimoh

No já na satelit nedám dopustit. Internetovou tv mám pro zpětné shlédnití a pro programy,které Skylink vyřadil z nabídky. Také pro mobil a tablet. S tou 5G by jsi si dost pomohl. U mě na wifi 3x rychlejší než 2.4G.

milde

@geronimoh píše:

no, u nás na vesnici byl až do roku 2006 jen vytáčený internet 64 kbit...
;) ;) ;)
No, nechcem sa nejak extra chvastať, ale dial-up pripojenie som nahradil už v r. 2002 za mikrovlnné net pripojenie (ale tých som hneď po skončení viazanosti, po 2 r. zrušil - uplatňovali si FUP na prekročenie mesačného limitu dát - 10GB!) :)) , vymenil som to za iné mikrovlnné pripojenie, bez FUP a tu boli neskôr už aj iné benefity v podobe share. ;) Ale samozrejme doba napreduje, v obci spustili VDSL, ja to mám od ústredne nejakých 100m, tak prečo nepresedlať?! Tu som si mohol dovoliť bez obmedzenia využívať max.rýchlosti takéhoto pripojenia a holt, minulý rok Telekom spustil optiku v obci, takže všetko je teraz už No.1.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Oprava

Medzi tým dial-up pripojením a tou mikro-wifinou som mal ešte 2 roky GPRS pripojenie z Orange. Tiež tam mali FUP a pýtali za to mesačne nekresťanské prachy!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@milde

Lenže 5G pri mobilnom nete nie je to isté ako 5Ghz doma na wifi. :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

Jj to máš pravdu. Beru zpět :8)

milde

@milde

Nemusíš to brať späť, v podstate u niektorých aj 5G mobilný internet môže byť rýchlejší 3x ako domáce wifi 2,4 Ghz, a 5Ghz je oveľa rýchlejší ako 2.4. :)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@mmiriboy

No u nás to bylo a je horší. Dokonce v tom roce 2006 když už měli 3 obyvatelé ADSL 512 kbit a já o ADSL také zažádal, tak mi O2 odpovědělo, že u nás ADSL nefunguje kvůli velké vzdálenosti od ústředny. Musel mi to vyřídit jeden známý, aby mně vůbec tehdy připojili. Samozřejmě s FUP, už nevím kolik, připlácel jsem za další data. Později to zrychlili na 2 Mbit, změnili mi i tarif na 2 Mbit, po pár měsících ho opět zpomalili a tvrdili že u nás nikdy nejelo víc jak 512 kbit. Pak se to postupně zlepšilo, zrušili FUP a platil jsem nejnižší tarif co měli 16 Mbit, ale doma mi jelo nejvíc 4 Mbit, kvůli vzdálenosti od ústředny. No a dnes mi doma funguje mobilní signál jen od O2, venku ještě chytnu Vodafone, ale jen 3G, T-Mobile vůbec. Mobilní internet na mou adresu ani nikdo krom O2 nenabízí. Naše obec ač nejsme nikde ne konci světa, jim asi nestojí za pokrytí

geronimoh

@geronimoh

U nás našťastie v minulosti boli až dvaja nezávislí lokálni operátori, ktorí poskytovali mikrovlnné net pripojenia. Postupne, ako začal v obci Telekom (inak tu majú dohodu z Orange o spoločnom používaní metalických a optických sietí) rozširovať svoju VDSL ponuku + Satro svoju "optiku" cez 12GHz pásmo, tak týto lokálni operátori po postupnej strate zákazníkov predali svoje net siete, inému - "väčšiemu hráčovi" na tomto poli pôsobnosti - firme RadioLAN a prednedávnom som počul, že už aj RadioLAN je predaný, kúpil ho ešte "väčší hráč" - Slovanet. ;)
Ale, áno máš pravdu, v našom okrese síce dosť vo veľkom buduje Telekom svoje optické siete, ale samozrejme robia to postupne, od najväčších obcí... Čiže sú trebárs susedné menšie obce, kde majú "slabý výber" net pripojenia - iba VDSL, mikrovlnné pripojenie, alebo Satro (12GHz), či Obecné siete (2,4GHz).
Pri mobilnom pripojení je 5G sieť na Slovensku len vo veľkých mestách, čiže takúto možnosť radšej ani nespomínam! ;)

mmiriboy

@mmiriboy

u nás v ČR jsou 5G sítí taky pokryta jen větší města. U nás na vesnici to vidím tak za 2-3 roky, možná nikdy, kdoví

geronimoh

@geronimoh

Ono, myslím si, že mobilná 5G časom dorazí aj do menej obývaných oblastí, chce to len čas, dostatok zariadení u užívateľov mobilných sietí s 5G podporou a samozrejme tým pádom aj väčší dopyt po tejto službe.
;)

mmiriboy

@mmiriboy

tak on je to potom začarovaný kruh, protože kdo by si pořizoval 5G modem, když tu nebude 5G signál.
No a co se týká mobilních telefonů, tak předpokládám, že většina sousedů má mobil který funguje v síti 4G LTE, ale ta například u nás v ulici jede jen od O2. Od Vodafone jsem testoval že jede jen 3G a T-Mobile vůbec. T-Mobile a Vodafone ani v naší ulici nenabízí 4G LTE internet na pevnou adresu, jen mobilní, který tady nejede, někde jinde ano

geronimoh

koukám jen

ze záznamu a přetáčím

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Do první reklamy a pak většinou pomůže Kodi.

konas
Registrace: 12/2014

@geronimoh

U nás pod Lopeníkem problém jak s telefony tak i s TV vysíláním.V některých místech není signál.

jjery
Registrace: 12/2012

@jjery

nezbývá mi než to brát jako daň za život na vesnici

geronimoh

RE: Nový zákon dovolí soukromým televizím více...

Jak vždycky píšu, je mi celkem jedno, že jsou majitelé stanic Nova, Prima, Markíza a JOJ nenažraní. Ať reklamy vysílají. Vadí mi spíš, že nemám volbu jako zákazník. Když chci sledovat, co já vím, třeba Eurosport nebo třeba CS Film, tak musím těm nenažrancům platit. Jsou to "základní" programy, které se musí platit vždy. Kdyby poskytovatelé nabízeli možnost vyřadit tyto programy z nabídky a nemuset je platit, tak bych to určitě uvítal. A myslím, že nejsem sám. Např. programy skupiny Nova nesleduji už několik let vůbec. Programy Prima minimálně. Barrandov také ne.

Prostě tady není volba. Sice je nemusím sledovat. K tomu mě nikdo nenutí. Pokud však platím satelit, kabelovku, nebo IPTV, musím těmhle nenažroutům platit. A to, že nabízejí vysílání v HD a nenabízí levnější alternativu v SD, to je další prasárna.

OrHoro
Registrace: 4/2010

@OrHoro

Co prosím? Jaké "základní programy"? Tzv. must carry je již dávno zrušeno. Operátor nabízí balíčky, za které platíte, ne jednotlivé programy. Mají to napsáno i v ceníku...

Bad Pete
Registrace: 1/2018

RE: Nový zákon dovolí soukromým televizím více...

https://m.avmania.zive.cz/chytre-televizory-budou-samy-od-sebe-zobrazovat-reklamu-novy-format-oznamil-dalsi-vyrobce

novice2k
Registrace: 2/2022

@OrHoro

Když tak na to koukám, možná jsem to špatně napsal. Operátor nabízí klientům balíčky programů a vždy se platí za celý balíček. To není vánočka, ze které si vyzobete rozinky. Kdyby tahle možnost nesla větší prachy než balíčkový systém, tak by ji asi nabízelo víc firem než dvě, Kuki a Nej.cz (a i tak jsou některé programy vázané, takže si musíte objednat třeba celou trojičku, ne jeden).

Bad Pete
Registrace: 1/2018

to je bonboniéra,

kup celý a sež.e.r si co chceš,odpadový hospodářství

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra