Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

pomalý přenos dat pc - stb

Občas si kopíruji filmy z PC do Zgemmy a vadí mně, že to jde pomalu. Rychlost je cca 1GB za 2 minuty. Při větších filmech je to fakt vopruz. Spojeno mám: PC k modemrouteru přes LAN, Zgemma k modemrouteru taky přes LAN. Zkoušel jsem i Zgemmu k modemrouteru přes wifi ale to bylo ještě pomalejší. Žiji v domění, že se s tím nedá nic dělat. Ale teď, PC mi začíná blbnout a mám pocit, že je to asi HW problém, a i vzhledem ke stáří PC (14 let) si chci postavit nový. Napadlo mě, co když koupím základovku s integrovanou wifi i LAN, PC pak připojím k internetu přes wifi, Zgemmu taky k internetu přes wifi (tudíž obojí k modemrouteru přes wifi) a PC a Zgemmu propojím napřímo LAN porty kvůli přenosům filmů, bude ten přenos filmů rychlejší? A bude zároveň fungovat ten internet na obou zařízeních? Nebo je to nesmysl? Předem díky moc za jakékoli rady, já se bohužel v těch sítích moc nevyznám.

Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha

mtz7601
Registrace: 11/2011
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52
Odpověď v diskusním vlákně

@mmiriboy

Domácu LAN sieť môžeš vybudovať aj bez 1Gbs netu. Internet pôjde napr. 100 Mbs ale vnútorná Ti môže ísť 1Gbs :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Odpověď v diskusním vlákně

@petersk

To z 1GB LAN viem, len som to neriešil hneď na začiatku, ale až keď som vedel, že budem mať aj z vonku rýchle net pripojenie. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra