![]() |
|
DVBT2 receiver nelze naladitKoupil jsem si laciný receiver DVBT2, soused taky i když cz firma TESLA, ale nejde nám to naladit. Máme starší plazmové TV. Máme pootočit pozemní antény(síta) směrem k silnějšímu vysílači? Rady hoď to do popelnice nechci. |
Roman1952
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 16 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 68 | |
![]() |
|
@EnikJá to poctivě vše přečetl, dávám si to dohromady, tu plazmu mám tzv.záložní na chalupě v altánu a tak proto tolik nespěchám, ale chci slůedovat TV. Díky |
Roman1952
![]() |
|
@mmiriboySleduji Vás, dávám si to dohromady a díky |
Roman1952
![]() |
|
@samorostDíky asi se budu muset více doškolit |
Roman1952
![]() |
|
@Roman1952Kontrolní otáfka: V chalupě příjem DVB-T2 máš? |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 888 |
![]() |
|
@krupinoJo mám, mám tam ještě jednu novější TV a šlape. |
Roman1952
![]() |
|
@mmiriboyNazdar,je to trochu jinak,než píšeš. Podstatnější pro mě je, že jsem STB naladil, chyba byla v koax.kabelu.Vzkaz pro všechny ostatní: mám dojem, že jste zapojeni v byznysu zapojení,seřizování,instalací atd. a z toho plyne ten obrovský zájem radit a ve finále se napíše povolej odborníka.čau |
Roman1952
![]() |
|
@Roman1952šikulka....... |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
@krupinoty dírky se nedělaly kvůli útlumu,ale aby to nelítalo ve větru tolik,u dvoulinky nešla vlna uvnitř,ale po povrchu,proto se tam dával staniol a ladilo se |
pierrepetr
![]() |
|
@Roman1952V čom je to inakšie?Apropo! Ak máš/mal si chybný koax a prišiel si na to, ako sa vraví "po funuse", tak toš už nie je moja chyba a ani nikoho z nás. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 135 |
![]() |
|
@Roman1952Nehraj si na chytráka a přečti si, že jsi napsal v úvodu - že se jedná o 2 zařízení - u Tebe a souseda. Takže oba jste měli chyby na kabelu? A obě chyby byly stejné. Zapomeň na DOJMY a zkus ty chyby na coaxu popsat, aby se ostatní přiučili. Jsem zvědavej, co z tebe vypadne za moudro. Podle toho jak píšeš Ti to trvalo od 12/5 do 30/5, to je víc než 2 týdny. A co jiného mohlo být na coaxu špatně než chybně osazený konektor. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 512 |
![]() |
|
@MMorousmáš naprosto pravdu, soused odejel do lázní, až pčijedu čekám , že to bude mít stejně blbě jako já. Podotýkám, že oba dva to mamé jako záložní TV (v altánu léto), Jinak jsem u Telly |
Roman1952
![]() |
|
@pierrepetrS tím větrem jsi mě teda pobavil jak už dlouho nikdo :-) A staniolem se nic neladilo, ale eliminovalo stojaté vlnění, čili zvětšovat útlum odrazu, čili zlepšovalo SWR, čili zmenšoval útlum vedení vlivem nepřizpůsobení. |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 411 |
![]() |
|
@pierrepetrPierpetr, na to, že jste pamětník,tak překvapujete...Tak samozřejmě to perforování klasického můstkového plochého symetrického TV svodu z černého PVC se kvůli útlumu způsobeného nevhodným dielektrikem dělalo! Zmínky byly i v časopisech a myslím, že si někteří na to vyráběli strojky, aby nemuseli perforovat ručně jako Krupinův táta... Dokud nebyla při zavádění TV vysílání ve IV. a V. pásmu v maloobchodním prodeji vhodnější anténní dvojlinka uvnitř s bílým pěnovým dielektrikem - oválná. Krupino má pravdu, i s tím, že posouvání staniolového pruhu pomohlo tam, kde nebyl zdroj signálu či vstup přijímače dostatečně přizpůsoben impedanci svodu a vznikaly stojaté vlny... Aby dvojlinka nelítala ve větru (a taky by neměla na něčem ležet, jak se správně zmiňujete, na rozdíl od koaxu je postup elmag. vlny i vně symetrického svodu, pokud není stíněn ), prodávaly se držáky kvůli mechanickému odstupu od střechy, okapů. Případně se ta klasická plochá dvojlinka trochu kolem podélné osy zkrucovala, aby byla odolnější proti "plandání" ve větru. |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
RE: DVBT2 receiver nelze naladit@Xmux@DPetr S tím staniolem máte jistě praktické zkušenosti. Rád si to přečtu. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousnebo popraskaný |
pierrepetr
![]() |
|
RE: DVBT2 receiver nelze naladitpsal jsem to laicky,aby to pochopili i nepamětníci a mimo obor |
pierrepetr
![]() |
|
@MMorousTak koncem 60. let a začátkem 70tých nám dálkový příjem rakouské TV zprostředkovávala společná TV anténa. Posléze, když začal bolševik vymýšlet, jak "legálně" zarušit příjem alespoň v hůře pokrytých oblastech Brna (sídliště Lesná a Vinohrady na tom byly dobře,byly vystrčeny vysoko a otevřeny na jih k vídeňskému Kahlenbergu), byl jsem nucen se zabývat "bojem o signál" ( například příjem rakouských slabších, ale nerušených vysílačů v V. TV pásmu) sám, ale to už byly v 70. letech k dispozici koaxiální kabely, tudíž jsem se nějakým použitím symetrických nestíněných dvojlinek pro slabé signály nemusel zabývat. Takže je mi líto, praktické zkušenosti jsem neměl potřebu moc nabírat. Ale pokud se matně pamatuji, délka úseku omotaného Alobalem byla pro dm pásmo kolem 10 cm nebo spíš méně a hlavně některé prameny zdůrazňovaly, že nemá tvořit uzavřený závit. Ačli ten uzavřený závit musel při posouvání po svodu se slabým signálem takypěkně cvičit... No teď se dobovou literaturou opravdu nemám čas zabývat,abych Vám to hledal. Do 14 dnů si potřebuju postavit mimo jiné povinnosti DI box s nesymetrickým vysokoimpedančním převodníkem, napájeným fantomově a symetrickým XLR výstupem, kupovat to mi přijde zbytečné vyhazování peněz. V některých případech je pořát ještě lepší si věc postavit sám, zvlášť když jde o jednoduché zapojení s pár součástkama a ozvučuji jen příležitostně drobné akce...![]() |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
RE: DVBT2 receiver nelze naladitZvukařina je taky záludná |
MMorous
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 68 | |
![]() |
|
![]() |