Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Reklama na Parabola.cz

Zdravím všechny,

rád bych si touto cestou postěžoval na agresivní reklamu na Parabola.cz. Já vím, že to celé je jen a pouze jejich rozhodnutí a my, uživatelé, to asi moc neovlivníme. Avšak právě vyskakovací okna, která např. uprostřed noci řvou na plné kolo, jsou extrémně protivná. Já hledím vždy, jak to co nejrychleji ukončit, aniž bych se snažil se alespoň podívat, co v té reklamě je. Chápu, že reklama je pro tento web jediným zdrojem příjmů, ale tohle už je přes čáru.

Pokud toto čtou provozovatelé portálu Parabola.cz, snažně Vás prosím, zrušte to. Je to strašné.

Děkuji. ;)

OrHoro
Registrace: 4/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Reklama na Parabola.cz

Web musí z něčeho žít.
Mě osobně reklama zde na webu pomohla-hledal jsem axiání ventilátor s čidly a tady jsem ho objevil v reklamě.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

Čo to je reklama?
Správny prehliadač, správny doplnok....
Akurát, keď chcem reagovať (a v súčasnosti aj tak není čo a o com), tak ako teraz, musím na chvíľu povoliť.

Kasr
Registrace: 8/2008

@Kasr

Reagovať sa dá aj bez povolenia. Len niektoré články sa bez povolenia nezobrazia. Ale to nie je problém. Dá sa povoliť aj len na tú konkrétnu stránku, prípadne hneď po dočítaní vrátiť späť.
Nikto by to nerobil, keby tá reklama fakt nebola taká agresívna. Je to kontraproduktívne. Mohol som vidieť aspoň nejakú reklamu, takto zabezpečený nevidím žiadnu.

Frank11
Registrace: 2/2009

@Frank11

Presne tak. Keby boli reklamy normálne, nebolo by treba adblocker a podobne...

Kasr
Registrace: 8/2008

@petersk

Omlouvám se, že reaguji tak pozdě, ale to nemůžeš přece myslet vážně, to co jsi napsal? Já se nechci tvářit jako odborník na provoz serveru a webu, ale tohle je mimo mísu. Vím naprosto přesně, kolik co stojí, dělal jsem v tom desítky let. A naopak, dnes v poměru k platu je vše daleko levnější než bylo kdysi. Kdysi byl problém vůbec sehnat někoho, kdo byl ochoten, i za peníze, nechat nějaký web na svém serveru. Později pomalu přicházely první služby a ty nebyly často nic moc. A byly drahé. Já na tom byl dokonce tak, že jsem si musel koupit celý server za desítky tisíc sám (platy byly tehdy kolem 6-8 tisíc) a platit velmi drahé připojení. Později jsem sehnal sponzora, který požadoval "pouze" můj vlastní server v rack skříni a on mi ho zdarma připojil za určitých podmínek na síť. Tahle možnost pak skončila, ale v té době už šlo zaplatit si web-hosting. Všechno šlo z mé kapsy. Reklamu jsem provozoval jen ve výměnném programu, abych mohl své stránky propagovat zase zdarma někde na jiných webech.

Takže vy všichni, co tu píšete o zaspání doby a o kecích... Je to váš názor a já vám ho neberu. Ale asi moc nevíte, o čem mluvíte.

Znovu opakuji, že nemám nic proti komercializaci. Jen mi vadí ty vyskakovací okna.

OrHoro

@OrHoro

Ok veď ja Ti skúsenosti neberiem. Ale to čo opisuješ v ktorom roku bolo?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Petersk

Bylo to cca 8 let nazpět.

Webhosting bývá dnes velmi levný v porovnání s běžnými příjmy. Podstatně dražší bývá kvalitní webový software. Tam se platí licence cca od 5 - 6 tisíc ročně včetně servisu (oprava chyb do 24 hodin). Ale tam se toho cenově zase tak moc nezměnilo, podle mých informací.

Ale to není to, o co mi šlo. Já netvrdím, že někdo nemá chtít za svoji práci peníze. Proč ne, když tu ta možnost je. Já jen reagoval na to, že jistí lidé tvrdí, že nemohou poskytovat kvalitní obsah, pokud jejich práce není zaplacená. A to je právě přinejmenším mýtus. Všichni známe weby, které nejsou kvalitní a jsou zpoplatněné, nebo zamořené reklamou. A jsou weby, které mají vysokou kvalitu bez ohledu na to, kolik peněz komu plyne z reklamy. Proto nemám rád, že se někdo ohání kvalitou za peníze.

Účelem tohoto tématu bylo postěžovat si na agresivní reklamu. Několikrát jsem opakoval, že si nestěžuji na reklamu jako takovou, ale na tu formu. Že už je to přes čáru. Než ostrou výměnu názorů s uživateli tohoto webu, jsem spíše očekával nějakou smysluplnou diskusi mezi uživateli vyjadřující svůj názor na formu reklamy a mezi provozovateli těchto stránek.

Ohledně zpoplatnění služeb jako např. diskuse, to je pouze věcí provozovatele. Existuje celá řada diskusních serverů a jsou zdarma. Jestli mají nebo nemají úroveň není problémem peněz, ale problémem ochoty provozovatelů tyto diskuse moderovat a dělat tam pořádek.

OrHoro

@Petersk

Mám pár přátel, kteří mi s tím provozem webu pomáhali. Dneska na Google seženete všechno, i hotová řešení "na klíč". Na Youtube spousty návodů. Tehdy, když jsem začínal, tyhle věci buď nebyly nebo to bylo v plenkách.

- Jednak je potřeba webhosting. Při rychlosti internetového připojení už si to může udělat dneska každý doma.
- Doména a správa domény. Roční náklady. Správa domény může být součástí balíčku webhostingu.
- Licence na používání hotového systému. Existují však i některé, které jsou zdarma, ovšem nesmí být provozovány komerčně.
- Propagace stránek. Existuje celá řada způsobů. Některé zdarma, jiné za peníze. Zdarma je to náročnější, ale já jsem se svého času dokázal dostat mezi prvních 10 odkazů na Google. A nestálo mě to ani korunu.
- Kvalitní a zabezpečený databázový server proti hackerům. Bezpečnostní prvky i na samotném webu. Je s tím práce...
- Skriptování - Ani sebelepší licenční software nemusí umět všechno, co potřebujete. Něco se dá sehnat, něco si musíte doskriptovat sami.
- Zálohování
- Pak samotný obsah. Lepší je tvorba vlastního obsahu. Jsou weby, které se tváří jako kvalitní, ale jen bezduše kopírují články z internetu.

Více než o penězích to je o ohromné spoustě hodin, které tomu věnujete. Pokud tomu nehodláte věnovat čas, tak ani těch peněz na tom moc nevyděláte.

OrHoro

@OrHoro

No v roku 2014 už výplaty neboli 6000-8000. Takže muselo to byť skôr. Mne nemusíš písať, že ako sa tvorí stránka a jej uloženie niekde a ostatné veci okolo toho. Mám klientov ktorí prevádzkujú webovú stránku a každodenne sa stretávam s faktúrami za jednotlivé služby. Jednoducho povedané, za posledných 10 rokov v tejto oblasti sa ceny zmenili a o dosť. A pri profesionálne fungujúcom webe sám to nezvládnete. Amatér áno. Ale s tým Ťa urážať nechcem. Stretol som sa už aj s takým klientom, ktorý hurá ideme do toho, budem prevádzkovať web, svet je gombička, všetko je skoro zadarmo. Po 2 mesiacoch skončil.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

celé to je lumpárna

polo3698
Registrace: 2/2016

Bez reklam to nepůjde :(

bez adblocku to tiež nejde... váš(parabola) problém :)

Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.

suto123
Registrace: 9/2018
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra