![]() |
|
Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam kanálůAhoj, dobrý den všem,mám VU+ Zero s Openpli 8.2 a službou freeSAT by Skylink. Vše fungovalo korektně, až do posledního update SW (21 aktualizací), vše ale v rámci verze 8.2. Poměrně záhadně se na poměry běžného update ztratily informace a názvy programů. Na to většinou (to ale běžně při větších updatech imagů) stačilo 10 minut vypnutého přijímače, vše si natáhl a zpět zobrazil. Jenže teď je už několik dní vše jen "n/a" a standardně chtěl dokonce s ČT1 začít číslem 3. Zapnul jsem alternativní číslování, tím se pozicování spravilo, v mezičase se natáhly i informace o pořadech (přehled v seznamu kanálů, ve spodní liště i v EPG), no v seznamu kanálů stále chybí ty názvy stanic a tím i picony.. Obnovení do továrního nastavení, nahrání jiného image, aktualizace... Nic nepomáhá. Nemá prosím někdo radu co s tím? Děkuji předem za rady. |
Stickler
Registrace: 7/2022 Příspěvků: 12 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...SORRY, to patrilo nicku @milde. |
starter12
Registrace: 1/2022 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
@starter12Já se omlouvám. To patřilo @Stickler.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@starter12Asi jsem se špatně vyspal![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Našlo, vím já, kde?Nastavení tuner A 19.2E Ku-band Astra 1KR/1L/1M/1N a tuner B 23.5E Astra 3B. X programů ale nefunkčních, reálně funkčních včetně rádií opravdu může být kolem 700. Čistě ty, které jsem si dal do záložky, je asi 150. Nerozumím urážkám o domotanosti makovice, podobné výlevy si nech pro děti doma, pokud jsou na to zvědavé. Kdyby se systém choval standardně tak, jak byl mnou nastaven 7 let, asi bych sem nepsal o rady s tím, že je něco špatně.. |
Stickler
![]() |
|
@SticklerDobre ok!Ja to vidím takto: V prípade, že použiješ fastscan, tak ti stb naladí programy Skylinku - t.j. 23,5E + fta programy z pozície 19,2E. Toto je jasné snáď každému?! Samozrejme ak máš klasické LNB, tak programy z pozície 19,2E ti nebudú fungovať! A ďalej, ak ty máš na parabole len klasické LNB, ktoré v tvojom prípade je nastavené na pozíciu 23,5E, tak v žiadnom prípade ti nemôže klasickým ručným ladením, bez použitia fastscanu stb naladiť a dať do zoznamu satelitov (pod zeleným tlačidlom) obidve sat pozície! Inak v takomto prípade je ten zoznam programov v počte okolo 2000! Nevidím tu (možno som prehliadol takéto info?!), nikde v tvojich prispevkoch, že by si mal na parabole namontovaný monoblock, t.j. LNB na príjem signálu z dvoch sat pozicií, t.j. v tvojom prípade z Astry 23,5E a Astry 19,2E. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 139 |
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Díky za praktickou odpověď.Odpověď na poslední otázku mohu napsat pouze podle dostupných informací (apartmány, anténa není moje vlastní) - monoblok by na baráku být měl, proto to A= 19.2E. Nicméně souhlasím taky s předchozími body, že se to chová stejně, jako by tam nebyl. Upřímně jak to bylo před 7 lety už nevím, nicméně až dosud vše fungovalo od prvního nastavení korektně vždy i při změně image. |
Stickler
![]() |
|
@SticklerAha, je mi to už jasnejšie...Tak potom skús jednu vec: Choď do Menu stb z DO, daj "Nastavenie - nastavenie príjmu - Konfigurácia tunerov (nastavenie tunera)". Otvor to, prvý riadok si nastav "Konfiguráčný mód - rozšírený", v druhom riadku máš "Satelit" tam si daj 23,5E Astra 3B. Presuň sa na riadok "Režim DiSEqC" - daj 1.0. V "Rychlý DiSEqC" - daj Ano. Potom v riadku DiSEqC 1.0 command - tu si nastav Port A. A ešte v riadku "Opakovať sekvenci" - tiež Ano. Celé Uložiť! Vráť sa naspäť do tej Konfigurácie tunerov alias "nastavenie tunera". Zase druhý riadok, položka "Satelit" - tu sa preklikaj na pozíciu 19,2 E Ku-band Astra 1... Riadok LNB nastav na LNB2, Režim DiSEqC - 1.0, Rychlý DiSEqC - Áno, DiSEqC 1.0 command - Port B a tu taktiež pre riadok "Opakovať sekvenci" - Áno. A celé to opäť ulož (zelené tlačidlo)! Vyskoč s tých všetkých nastavení preč do Zoznamu programov. Daj cez zelené tlačidlo pozíciu 19,2E Ku-band Astra... A vyskúšaj, či ti fungujú fta programy z tejto pozície. Jedným z prvých je v tomto zozname napr. program 1-2-3.tv, potom 3sat atď, atď... Daj vedieť že čo a ako si dopadol! Prajem pekný deň. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@SticklerEšte jedna vec ma napadla, t.j. keby náhodou? ti to na tej Astre 19,2E nefungovalo, skús sa popýtať správcu budovy (Pri apartmánoch by mala byť dostupná aj takáto funkcia?!) na rozvod sat signálu po budove. A to na rozdelenie sat pozicií v rozvodoch sat signálu. Pretože aj keď môj predpoklad je, že je tam použitý DiSEqC protokol 1.0, tak to rozmiestnenie sat pozicií pre Port A, Port B, ale aj Port C a Port D môže byť iné!Ale jedna vec je istá, t.j. na sat pozíciu 23,5E je použitý Port A, resp. pri protokole 1.1 v DiSEqC Command je Input 1 (aj keď nepredpokladám, že je tam použitý 1.1 protokol!). Pretože ty keď si nenal nič nastavené v "Nastaveniach tunera", tak automaticky je na multiswitchi, alebo DiSEqC prepínači nastavený výstup z 1. LNB. A keď je tam na 1. LNB pripojená pozícia 23,5E tak tá v pohode hneď naskočí a funguje. Ale pre ostatné pozície, ak chceš, aby ti fungovali, tak pre ne musíš správne nakonfigurovať nastavenie tunera. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Ahoj,děkuji za odpověď! Zkusil jsem to přesně podle postupu, no 19.2 se mi v seznamu vůbec nezobrazuje, mám tam pak jen 23.5 a s tímto nastavením ani nefunguje (stanice nenalezena v PAT). Nicméně jinak mé nastavení funguje podle očekávání, jen jsem musel vytvořit tu novou skupinu. Z celkového přehledu programů jsem nefungoval ani dříve a z těch dnes nefunkčních si neuvědomuji, že by nějaký fungoval i dříve.. Hezký den také tobě! ![]() |
Stickler
![]() |
|
@SticklerTak sa spýtaj správcu budovy, že nech ti dá odpoveď na otázku:Aké sat pozície ponúka váš bytový komplex v sat rozvode? Môže byť, že tam pozícia 19,2E vôbec nieje, ale je tam napr. sat pozícia 0,8W Thor, kde svoje služby ponúkajú Telekom a Digi?! :) VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Len to doplním, pre Českú republiku sú to operátori T-mobile, Telly a FreeSAT (ten pôsobí aj na území SR.)![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Openpli na VU+ Zero - neexistuje seznam ka...Zkusím se poptat, díky za všechny rady![]() |
Stickler
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |