Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

openATV 7.0

Podla boxu pozeram, ze ako hlavny release uz je openATV 7.0, verzia 7.1 je ako Beta a bol skonceny vyvoj 6.4, ktory uz je EOL.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

@LucaBrazza

Mě u té v.7.1 na Vu+Uno 4KSe nešel nastavit Fullhdglass, tak jsem se vrátil na VTI 15.0, kde běží v poho.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

RE: openATV 7.0

Na 7.0 aj 7.1 mi HDG funguje, s vynimkou velkych ikon v Menu... mam tam len toho panacika s cervenym otaznikom, na 6.4 to funguje. Pisal som aj autorovi, ale zatial to nebolo opravene.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Zkoušel jsem i 6.4 tam nastavit šel. Ale když jsem chtěl stáhnout obrazovou nápovědu, nebo rozšíření infobaru o další, tak mě to vyhodilo hlášku " málo paměti". Což byla blbost při čisté instalaci. Prostě do Vučka se asi ATV nehodí.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

@milde

Nestacilo len nastavit cestu, kde sa ikony budu ukladat (picon adresar) trebars na /media/hdd, alebo USB disk ?

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

@LucaBrazza

Cesta picon adresář byla dobře usr/share/enigma2/picon. Tam šlo o rozšíření toho pluginu Fullhdglass a tam jsem změnu cesty nikde nenašel. Ale už to neřeším. S VTI jsem spokojený, používám ho víc jak 4 roky. Co potřebuji, tak mě v něm funguje bez problému.

milde

OpenATV 7.x je revoluční tím, že používá programovací jazyk Python 3.x. Ten je s předchozí verzí 2.x v mnoha případech nekompatibilní, takže se musí všechny pluginy převést na nové verze. Pro HDGlass to znamená, že se musí použít verze 8.01. Starší nebudou fungovat správně nebo vůbec.
Podle mého názoru je tento přechod hrdinský čin, který ukáže, kdo se o své pluginy opravdu stará a aktualizuje je. Nevím o nikom, kdo by se k podobnému kroku odhodlal. Mě to přesvědčilo k tomu, abych přešel z VTI 15.0 na OpenATV 7.1. A i když jsme spolu nejdřív bojovali, nakonec jsem vše nastavil tak, jak jsem byl zvyklý. A nelituji. Ovšem mám přijímač VU+ Ultimo 4k. Mě na pár bajtech RAM / ROM nesejde.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006

@Hugocz

Flash mam taky 4GB a RAM o 1GB méně. Což nemá vliv. Fullhdglass jsem instaloval 17 v 8.01. A přes to mě to psalo málo paměti. Asi nemám takovou trpělivost jako Ty😏

milde

@milde

Čítal si, že OpenATV 7.x sú už phyton3? Problémy máš preto.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Hugocz

Najhoršie je to, že autori len preložia automaticky phyton2 do phyton3. Základné príkazy idú, aj plugin sa spustí, len neopravia závislosti, linky a pod. Takže podľa mňa sú pluginy ktoré ešte len teraz prechádzajú na phyton3 prepracovanejšie, znamená to, že sa s tým viac zaoberajú a nechcú vypustiť hocičo.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Moje Ultimo4K a OpenATV 7.1. aj 7.0

Ahojte. Ja som tento image mal pred 2-dnami.. vyzera dobre, ale ani v tomto OpenATV 7.1/7.0 ani vo VTI15 a ani v BlackHole 3.1.0 sa mi nepodarilo rozbehat UPC kabel modul.. OpenATV som siel aj podla navodu, aj CI+ helper 5.2 som nahodil do OpenATV aj nastavil verziu CI na 1.3 co ponuklo, ale modul stale 1/5 a konec dooncil co ze neplatny certifikat a mohol som tak kukat na kypriaci prasok :-)
Teraz mam na skusku PurE2 - tam mi to ide aj vo OpenPLI 8.2 sa UPC modul rozbehne.. Dovodom preco som zacal skusat Image iny je ze sa mi v nahravke cez kabel zacali objavovat chyby, ked som mal este OpenATV 8.1 tak ich tolko nebolo.. Tak som skusil ci to nei je softom, ale nahodil som este preventivne Galvanicky oddelovac a uvidim.. kabelaz mam novu z minuleho roku v byte..(aj elektriku komplet).
U mna akutualne kvoli bezproblemovemu chodu UPC karty vyhrava OpenPLI a PurE2. Ak by ste mal niekto este radu co vyskusat na VTI15 aby sa mi tam podarilo rozbehat UPC modul, tak budem rad.. Zacinam sa zmierovat ze VTI15 s Ultimo4K na UPC kabel nie su "kamarati"..

Mopky2
Registrace: 10/2015

OpenATV i VTI 15.0 už má podporu modulů CI+ zabudovanou. Tam není potřeba nic doinstalovat. CI+ helper je potřeba pro OpenPli, ale tam se mi nepodařilo rozchodit žádný CI+ modul. Takže moje zkušenosti přesně opačné. Ale neznám ten tvůj modul. Možná nějaká drobná HW nekompatibilita s přijímačem.

Hugocz

@petersk

Ano četl. Ještě zkouším openpli 8.2, a blackhole 3.1. Ale v nich mě nedrží nastavený infobar. Tak půjdu zpět na VTI 15. Tam už jsem chybu vychytal, co mě zlobila. Tak jsem si trochu připomněl instalaci E2.

milde

@milde

Už aj OpnePli 8.2 je phyton3 ;)

petersk

@milde

Pardon ten nie je ešte phyton3.

petersk

Open ATV

@ Hugocz :-/ Rovnaky stroj,ine chovanie.. Je to UPC module Smit CI+ Conax.. Maju to parovane. A tento isty modul mi v Plazme Samsung PS50B550 facha bez problemov.. Este ma napadlo, stryko ma odkupúeny modul skor.. Skusim pozret ci to nie je trochu ina verzia..ale asi nie. Viem ze v starsom VU+ SoloSE s DVBC tunerom to slo vo VTI 8 jak po masle, ziaden problem..
Dakujem za dovysvetlenie s tym CI+, takze preto mi ide VU+ UNO4K SE s novym DIGI modulom (bezkartovy) v pohode..
Skoda ze to Ultimo4K nechce dat spolocnu symbiozu s UPC modulom vo VTI.

Mopky2
Registrace: 10/2015

Jelo by to vše, kdybych nelpěl na Fullhdglass. Ale možná bych mohl mít problém s archivem czsk ten jsem na Atv 7.1 ještě neměl. Něco se o tom psalo na AB foru s DM920. Nic vrátím se na VTI 15.za chvilku dorazí manželka z práce, tak aby nekoukala z okna🤣

milde

@milde

Na OpenATV HDGlass používať je nezmysel. MyMetrix skin je oveľa a oveľa lepší a vyvýjaný teamom OpenATV. Takže vždy to bude aktualizovaný a vylepšovaný.

petersk

@petersk

A je u něho taky možnost volby barvy a velikosti písem. Rozvržení obrazovky a jiné?

milde

@milde

Ještě jsem to radši zkontroloval, já jsem instaloval ze souboru enigma2-skin-fullhdglass17_8.01_all.ipk na USB (asi 10MB). Vždy nastavuji skin jako první po instalaci OpenATV 7.1.
- Výběr kanálu, typ: Glass17
- výběr epg, typ: Klasický
- Ostatní: povolit zobrazení CAID pid-ů: Ano
Jede bez problémů.
;)

Hugocz

@milde

Jednoznacne pre OpenATV-Full HD Glass
pre VTi-Attile HD R^

A je to
Registrace: 4/2019

Bohužel OpenATV verze 7.0 je pro mě nepoužitelné. Polovina pluginů, co jsem používal, tam nefunguje. Teď testuji Pure2.

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1
Registrace: 1/2006

@PC1

Kedze OATV od verzie 7 pouziva Python3.x tak sa necuduj. Ver, ze u Pure2 a aj ostatnych image to bude skor ci neskor to iste.

starter12
Registrace: 1/2022

Přemýšlím o přechodu na OpenATV 7.0 z VTI 15 u kterého se mi seká přetáčení pořadů. Funguje na OpenATV 7.0 nebo 7.1 bez problémů moviecut? Box Vu+ UNO 4K SE

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@milde

No je možnosť, ešte asi viac ako u HDGlass.

petersk

@milde

Vloz do boxu USB kluc, v HDG nastav cestu na /media/usb a skus stiahnut pozadovane ikony.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra