Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Antena po zateplení fasády v SVJ

Umistit jakekoliv drzaky na fasadu je jeste vetsi zlo, protoze rez z uchytovych sroubu bude stekat po fasade.
Proto s umistenim cehokoliv, vcetne anten, na fasadu nebo na zabradli SVJ nesouhlasi a pripadne problemy se zateplenim, zabradlim a se ztratou zaruk budeme postupovat na naklady vlastnika.
Prosil bych korektní odpovědi ,jak se zachovat dle platných předpisů.

Mirda_1
Registrace: 3/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63
Odpověď v diskusním vlákně

Svody pod zateplenim

Zdar vsem. Davat parabolu az po zatepleni je pekna cunarna. Problem je i parabola na fasade, kdy vzhled baraku pak neodpovida projektu. U nas (bytovy dum, SVJ, 50 bytovych jednotek) jsme v roce 2006 resili satelitni prijem. Jednoznacne se predem reklo, ze paraboly na fasade nebudou. Ale udelal se dotaznik na zajem o paraboly a ukazalo se, ze zajemcu je cca 8. A tito zajemci si sve paraboly umistili na strese na budce vytahove strojovny a svody si svedli pod zateplenim v trobkach az do svych bytu. Splneno bylo vse. Neporusene a funkcni zatepleni, vlastni parabola a klid. Sam mam takoveti reseni, celkem mam na strechu dva koaxy a dva utp kabely, cili konektivita vice nez luxusni. Proste to chce vsechno promyslet dopredu.

karelkyr
Registrace: 6/2016

To silesian

Jen tě trochu doplním a poopravím ... balkóny jsou společné části domu od 1.1.2014. Před tímto datem je důležité, jak jsou vymezeny v "Listu vlastníka". Mohou být společné, nebo jsou součásti bytu - soukromé.

SG2100A Moteck® + Gibertini 100 SE

4mk
Registrace: 5/2005

@karelkyr

Ano, promyslet dopředu, ale univerzálně počítat s tím, že byty se mohou také prodávat a kupovat a také požadavky a potřeby stávajících majitelů se mohou v čase měnit... Takže svést trubky do všech bytů... ale to ještě asi neudělal nikdo a nikde :)))

lance
Registrace: 10/2008

@silesian,4mk

R^ vzácné příspěvky k věci R^

lance
Registrace: 10/2008

@karelkyr

reklo se PARABOLY PROSTE NEBUDOU tak to je super,a kdo to rekl,jen ti co ty paraboly nechteji,a naflakat je na strechu,takze dvacet tricet metru kabel,a kdyz ji budu potrebovat seridit nebo pretocit tak polezu na strechu,i v zime,fakt super reseni,vase reseni je jedno z nejhorsich. vas bych opravdu chtel mit v SVJ. nechapu ze tady tem lidem stale ty paraboly tak lezi v zaludku-asi je to stylem,ja na ni nemam,me satelit nezajima,tak ji nebude mit ani soused,tohle by me v zivote nenapadlo. zajimave ze vsude v evrope ty paraboly jsou a nikomu to nevadi ale proste jen v Cechach je to OBROVSKY PROBLEM. 👎
a o tom ze se situace meni,a treba prijde jiny majitel bytu tak to jste NEPREMYSLELI DOPREDU ?

medard 1
Registrace: 2/2021

@karelkyr

Když máš ten luxus na střeše, máš na parabole taky stěrače na sníh? Já jsem těžce nemocný a na tu střechu nám výtah jaksi nejezdí. Po žebříku co je v mezipatře bych tam nevylezl. Proto mám parabolu na balkoně soukromého bytu, kde zateplení nevadí. Ani jsem se nikde neptal zda ji tam mohu umístit. Jinak tu vaši výtahovou budku s 8 parabolama bych chtěl vidět. My tam dříve měli 3 a moc místa tam nezbylo.👎

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@medard 1

Zdravim Medarda1. Emoce stranou. Je rozdil mezi soukromym domeckem, ktery ma sveho majitele a bytovym domem pod SVJ nebo druzstvem. Na tomto serveru jsou vetsinou velci fandove satelitniho prijmu, i ja jsem fanda satu ale i dx prijmu na vsech pasmech. Ale to neznamena, ze kazdy v bytovem dome je fandou. Ano, padlo rozhodnuti, ze paraboly na fasade nebudou. Duvod byl zrejmy: zatepleni fasady byla investice za miliony korun. Cely system zatepleni je choulistivy na poskozeni a jakekoliv naruseni vede ke ztrate zaruky. Plast, okna i balkony nepatri jednotlivym vlastnikum. Jde o casti patrici celemu SVJ a na opravach se podili cele SVJ. Kdyz chcete zateplit dum a sezenete souhlas 100% vlastniku, sezenete uver a vite, ze firmy nedelaji paraboly na fasade, protoze si nechteji komplikovat zavedene postupy, pak je zrejme, ze musi padnout zakaz parabol na zateplene fasade a bude se hledat jine schudne reseni. Nekdo tu zminil to, ze kdyz aktualni vlastnik nechtel parabolu, tak tim navzdy uzavrel moznost paraboly pro budouci vlastniky. Ano, ale kdyz se vse vysvetlilo i s touto informaci a vlastnici svody pod zateplenim nechteli, je to jejich rozhodnuti, ze takove zhodnoceni odmitli. A dale bych jen dodal, ze jsem se na nasem prazskem dome krome tech parabol postaral i kvalitni prijem FM, DAB, DVB-T2, mobilni internet a i dalkovy prijem PL DVBT. Rozvod je do hvezdy, trdy kabel do kazdeho bytu. Kdyby byl zajem, jsou i reseni pro Sat do STA. Tolik asi k tem rozohnenym reakcim, ktere jako fanda chapu, ale realita ukazuje, ze to neni tak horke:)

karelkyr

@karelkyr

to je nazor vedouciho predstavitele SVJ. ty konzoly tam samozrejme mely prijit pred tim zateplenim. ale z osobni zkusenosti s predstaviteli SVJ a drive druzstva tito lide nejsou vstricni k nicemu,jen to co si oni samotni vymysli a naplanuji,a netyka se to jen parabol ale prakticky vseho. vic ted nemam cas bohuzel reagovat a diskutovat.

medard 1
Registrace: 2/2021

@milde

Zdravim uzivatele Milde. To, ze u vas neco nejde neznamena, ze to nejde v nasem bytovem dome. Ano, i ja znam nektere domy, u kterych je cesta na strechu tak krkolomna, ze bych to odpiskal i ja. U nas je to o jednom zebriku a jednom vyssim schodu. Na strechu mam pristup pouze ja. Se snehem na ofsetovych parabolach problem nikdy nebyl, takze nejake ometatko na dalkove ovladani je nesmysl. Nastaveni provadim sousedum v pripade potreby zdarma ja, vcetne kontroly povolenych sroubu a podobne. Serizeni parabol je nutne max 2x do roka, kdyz je opravdu silna vychrice. Tak videte, ze vsechno jde a neni to slozite.

karelkyr

@medard 1

Je mi lito, ze mate spatnou zkusennost se cleny vyboru vaseho SVJ. Ale uprime, co jste si zvolili, to mate a takovy vybor si zaslouzite. Samozrejme ze jste mohl take kandidovat a nechat se zvolit, ale to se vam urcite nechtelo, orotoze napriklad predseda SVJ ruci za sve chyby celym svym majetkem. Holt placete na spatnem hrobe. Jinak ano, ukotveni konzole SAMOZREJME patri pod zatepleni, to tu nemusite delat chytreho. A dale si opet prectete muj prispevek. Kdyz to firmy nechteji delat, jinak vam nedaji zaruku na zatepleni, tak co mate delat? A jeste jeden aspekt: Cokoliv na stenach muze byt v rozporu s projektem konkretniho domu, ne jen bytoveho. I volba oken nemuze byt jakakoliv. Takze nez zacnete plane diskutovat, je potreba si nastudovat nektere skutecnosti. Zdravim vas jako fandu sat prijmu, i ja jim jsem a pevne zdravi.

karelkyr

@karelkyr

Beru, taky jsem se staral o společné rozvody satelitní televize. Dokonce ve 4 panelácích. Překlenutí z našeho paneláku vzduchem kabelem. Velice nevděčná práce. Někdo měl bordel v účastnické tv zásuvce a pak to sváděl na mě. Chodil jsem tenkrát s měřících tv. Tak jsme to zrušili. Jinak já bydlím na drsné Vysočině a sníh nebo led na parabole mám tak 3x za zimu. Pak ten příjem je na nule. Z balkonu odmetu sníh a led smetáček a vlažná voda. Mám parabolu AL tak nic nepoškodím. Jinou lepší možnost nemám.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

@karelkyr

Že Tě chytám za slovo. Jak na střechu máš přístup jen Ty. Ta by měla být volná pro všechny. U nás když v roce 1985 v 8 patrovém paneláku hořelo, tak někteří stáli na balkonech a jiní na střeše. Aby se neudusili plyny z těch kartonu bytových jáder. Koupelna a WC.

milde

RE: Antena po zateplení fasády v SVJ

Od roku 2004 mám satelitní parabolu na balkoně pro čtyři pozice. Tehdy bytové družstvo brblalo, že to není vhodné, že balkony jsou nové atd. To si rekonstrukci balkonu, každý vlastník bytu, platil sám. Technik mě na balkon nechal udělat pěkný speciální držák, aby parabola moc nevyčuhovala. Je to elegantní, parabola nezavazí. Pevně utažené k zábradlí balkonu a parabola se nehne ani za největšího větru. Bytové družstvo pak přestalo prudit a je klid. Do fasády, se, ale nic nesmí instalovat. To je zakázané v podmínkách.

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra