![]() |
|
Bluray vypalovačka ASUS BW-12D1S-U LitePřed osmi lety jsem zakoupil externí bluray vypalovačku. Po celou dobu fungovala bez jakýchkoli problémů. Nyní se stav rapídně změnil. V současné době není přístroj schopen přečíst disky, které sám vypálil. Přečte pouze originální bluray disky. Zápisy na vypalovací disky jsou přehratelné ve stolním přehrávači.Výrobce doporučuje náhradu dožitého přístroje novou vypalovačkou. Máte někdo zkušenosti, jak řešit ? |
Helenka
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 100 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
@RudoMDík za informace👍 |
Petor58
Registrace: 11/2021 Příspěvků: 204 |
![]() |
|
@Petor58no v roce 1998 to byla slušná pálka a net byl v plenkách |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 393 |
![]() |
|
RE: Bluray vypalovačka ASUS BW-12D1S-U LiteNěkdy se ta vrstva prostě začíná odlepovat. Lisovaný to tak nemají. Ale mám CDéčka 20 let a jedou |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
@mildeZkusil jsem dvakrát jednou suchou a podruhé mokrou, ale bohužel bez výsledku. Velice děkuji za radu |
Helenka
![]() |
|
@DPetrZkusil jsem dvakrát jednou suchou a podruhé mokrou, ale bohužel bez výsledku. Velice děkuji za radu |
Helenka
![]() |
|
@DPetrVelice děkuji za rady.Nadvakrát jsem se pokoušel dostat se k optické hlavě. Celkem rozumným postupem jsem z krycího obalu ASUS vybalil vlastní vypalovačku Pioneer. Celkem bez větších potíží jsem otevřel vrchní kovový díl krytu. Bohužel jsem nedostal odvahu do demontáže spodního krytu (masivní kovový díl, do kterého v komponovány celkem titěrné plastové díly). Musel bych použít asi velmi hrubé síly a tak jsem ztratil odhodlání. Takže jsem nemohl optiku nechanicky vyčistit a odporová trimr nenašel.Zpětná montáž celkem logicky bez problémů. Po stránce mechanické funguje stejně bez problémů, bohužel po stránce funkční nebyly problémy odstraněny. Ale opětovně děkuji na rady. |
Helenka
![]() |
|
@RudoMMám vypálená CD z roku 1998 -1999 od kluka co měl první vypalovačku a dodones všechna , bez problémů, kdekoliv přehraji. Zajímavé, že?Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 093 |
![]() |
|
@PC1Viacerí diskutujúci v tomto vlákne napísali, že majú aj staršie vypálené CD ako ja a sú plne funkčné.Tak držím palce, nech aj naďalej šľapu. V mojom prípade v blu-ray prehrávači občas skočí zvuk, preto som napísal to, čo som napísal. Možno slabší laser prehrávača ako v mechanike PC, možno niečo iné, čo sa mi nechce detekovať. |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 368 |
![]() |
|
RE: Bluray vypalovačka ASUS BW-12D1S-U Litemožno by bolo dobré dať aj značku média. Pre mňa sa zdá časovo stabilné vypalované médium na Imation. |
Mells
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 48 |
![]() |
|
@Mellstayo yuden,kdysi si u nich dávali dělat i emgetoni,(kupodivu tahle hnusná značka) a verbatim hlavně |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 393 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |