Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Internetové rádia

Jaké máte zkušenosti s přijímači pro příjem internetových rádií, většina po nějakém čase přestane fungovat,buď skončí technická podpora a nebo stanice nelze najit...
:O

hoss
Registrace: 8/2015
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50
Odpověď v diskusním vlákně

@MMorous

Jen s tím menším detailem, že zesík a bedny si musí sednout. Bezhlavý nákup neodzkoušené kombinace na vlastních sluchohledu může přinést zklamání a uživatel ve finále velebí plastoidní krámoid.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@hoss

Já jsem použil už nepoužívanou malinu - dokoupil jsem hifiberry a stáhl volumio. Připojil aktivní repráky. A rádio ovládám mobilem... . A spokojenost. :8)

mkolega
Registrace: 12/2016

RE: Internetové rádia

Nechcem zakladať novú tému, ale zaujímal by ma váš názor, vaša skúsenosť z iTuner HiFi receiver, napr. model:
TechniSat DIGITRADIO 143
alebo aj:
- Auna iTuner 320 BT
- Hama DIT2006BT

Skrátka, ide mi o to, že v podstate hľadám nejaký takýto receiver do existujúcej HiFi zostavy (štandart šírka 435mm) zo solídnymi parametrami. Z mojej strany je dosť podstatné, aby takéto zariadenie malo okrem štandardných funkcií (FM, DAB+, internet rádio, môže byť aj CD, Bluetooth, LAN a USB vstup) podporu aj pre UPnP / DLNA a samozrejme by nemal byť problém na takomto zariadení prehrávať aj FLAC súbory.

Momentálne mám už skoro rok doma SOUNDMASTER ELITELINE ICD2070SI a spokojnosť, ale chcem ešte do inej izby ďalšie zariadenie a to z funkciami aspoň na úrovni tohto Soundmasteru!
Vopred vďaka za vaše názory, skúsenosti a reakcie.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Majority-fitzwilliam+soudbar LGsn10y+jsem si pořídil zadní repro lg,naprostá spokojenost se zvukem dolby Atmos.

jethro63
Registrace: 2/2018

oprava

soundbar. :))

jethro63

@jethro63

Vďaka za info, len ma zaujíma ešte jedna vec a to podpora prehrávania FLAC súborov cez DLNA, je to možné?
Pretože napr. tá HAMA, ktorú som spomenul v mojom predošlom príspevku to tuším vôbec nepodporuje. Samozrejme na tom Soundmasteri mi FLAC súbory idú bezproblémovo.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

Minulé Vianoce dostala manželka kuchynské internetové rádio. Mal som obavy, ako to bude fungovať. Konečne máme rádio, ktoré hrá tak, ako má hrať. Vrele doporučujem internetové rádio.

vectorbike
Registrace: 4/2015

mmiriboy

Podpora-usb,mmp3,aac,wma,flac,waw encryption-wep,wpa,wpa2,wps,

jethro63

@jethro63

Vďaka za odpoveď! R^

mmiriboy

Za me asi takhle:
Pri vyberu vybirat radia, ktera maji cip od Frontier Silicon. Je to naprosta vetsina radii a poznate je podle toho, ze maji vzdy stejne strukturovane menu. Tyto cipy maji stalou podporu seznamu internetovych streamu a nemelo by tam dojit k budoucimu nehrani.

Ja osobne zacinal s poslechem internetovych radii ve spojeni stareho telefonu a bedynek 2+1 k PC. Nasledne mam pro lehky poslech radio Silvercrest z LIDLu (maximalni spokojenost) a pro narocnejsi poslech vez Grundig. Vse stejne menu :-D

Skylink CZ, Skylink SK v šuplíku, HBO Max + SkyShowtime

faust
Registrace: 1/2006

faust

V kuchyni používám st.telefon a Geniusy 5.1. v paneláku to úplně stačí-v obyváku výše uvedené fitzwilliamovšem jen na třetinu výkonu-panelák,ale jsem spokojen.

jethro63

mkolega

Tak hifiberry do maliny je určitě super, jen je zapotřebí ještě repro atd... ;)

hoss

@hoss

Ten "zlepšovák" od nicka "mkolega" je určite fajn, ale podľa môjho názoru je to skôr vhodná alternatíva do garáže, alebo do dielne. ;)

mmiriboy

Inak nakoniec som sa rozhodol pre kúpu TechniSat DIGITRADIO 143 CD a to cez nemecký Amazon. Nemci majú tento model o min. 25€ lacnejší, než naše obchody a to aj vrátane dopravy!
;)

mmiriboy

mmiriboy

Určitě, ale je to zajímavé, hlavně když mám několik nevyužitých malin...

hoss

@hoss

Ja také "šťastie" nemám, nevlastním ani jednu "malinu", iba ak, tak v záhrade mám malinové kríky!
:))) :))) :)))

mmiriboy

mmiriboy

Jasnačka,je to o prioritách... :)

hoss

@hoss

Pokud máš doma pár nepoužívaných malin, tak za pár korun budeš mít hodně muziky... . Koukni třeba na rpi shop a vyber si to, co Ti bude vyhovovat. Mám pocit, že to přehraje "skoro vše" a podpora tam zřejmě taky je.

mkolega

Tak, dnes mi dorazil ten TechniSat DIGITRADIO 143 CD.
Otestované!
Funguje všetko a bez akýchkoľvek problémov.
V kombinácii zo receiverom od Sony a samozrejme z adekvátne kvalitnými reprosústavami k tomu - no proste Super zvuk!
R^ R^ R^
;)

mmiriboy

@mmiriboy

Moc hezké... . Určitě bude dělat velkou radost jak při poslechu, tak i na pohled. Já jsem vloni koupil do kuchyně od TechniSatu DIGITRADIO 370 CD BT a nelituju toho, taky jedno řešení pro poslech internetových rádií... . R^

mkolega

Možno to bude znieť hlúpo, ale môžte mi povedať, aké rádiá sa dajú na Slovensku (severne od Prešova) v DAB chytiť? Má to vôbec pre mňa význam kúpiť si DAB prijímač? Aby som nezistil, že doma chytím skôr chrípku (v poslednej dobe skôr COVID) ako nejakú stanicu. :)))

Opensat 9700 HDPVR+

krtík
Registrace: 7/2012

@krtík

Žeby napr. poľské DAB+?!
;)

mmiriboy

krtík

Podle mě jenom DAB prijímač bez možnosti příjmu internetových stanic není moc dobré řešení....

hoss

@krtík

Nejsem odborník, ale zde na parabole jsou nějaké parametry. Nejsilnější je Nitra 20 kW, ale nevím, zda ji "vidíš" a nejblíže ? Košice Heringeš ? ale jen 2 kW. Takže lepší bude rádia na SAT, Internet nebo FM... . Na DAB si budete muset ještě počkat ... .

213.360 10C V Nitra Zobor 552 20
223.936 12A V Banská Bystrica Laskomer 632 2
223.936 12A V Žilina Krížava 1449 5
225.648 12B V Košice Heringeš 324 2
227.360 12C V Dunajská Streda TKB 112 0.62
227.360 12C V Bratislava Kamzík 440 3.6
227.360 12C V Trenčín Nad Oborou 654

:8) :8)

mkolega

Tie Košice sú najbližšie, ale obávam sa, že v mojej lokalite (8 km severne od Prešova) to nechytím. A aj ponuka staníc z toho vysielača asi nebude nič moc. Predpokladám, že len stanice od RTVS.

mmiriboy, o poľské záujem nemám. ;)

Opensat 9700 HDPVR+

krtík
Registrace: 7/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra