Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Postup při ladění satelitu na TV

Budu připojovat parabolu přímo na TV a používat v ní modul od Skylinku. V návodu jsou dvě možnosti a neví která je lepší. Buď zapojit satelit na TV a vybrat družici a naladit kanály nebo zapojit hned modul a pak ladit.

Lapid
Registrace: 12/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Postup při ladění satelitu na TV

Na přepínání programů u tv se sat. tunerem je dobré si vzít pomalu dovolenou. O komfortu obsluhy a editace programů nemluvě. Fastscan není myšlenkou špatná věc, ale pokud ti vadí, že ti někdo nutí nějaké řazení programů, použij seznam oblíbených. Některé tv, ale v seznamu oblíbených používají čísla předvoleb z tabulky Fastscanu a neumí přečíslovat podle pořadí v oblíbených od 1.
Nákup nejlevnějšího linuxového přístroje je asi nejlepší volbou. TV nechť je pouhý zobrazovač.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@meduzka

Ono to přepínání mezi pozemní a satelitní když už to znám není tak hrozný. Primární příjem budu mít ze satelitu a pozemní je jen jako záložní. Řazení a změny čísel u předvoleb jsem si vyzkoušel už když jsem ladil pozemní příjem. Oni ty čísla přidělené ve Fastscanu šli změnit a pak dát do oblíbených.

Lapid

Lapid

Ještě chci dodat že na nových dálkových ovladačích nejsou čísla a zadávat podle čísla kanálu je zdlouhavé.

Lapid

Mě čeká ladění LG zítra.Kamoš koupil tv a ani děcka si s tím neví rady.V první devítce je 2x canal + sport který nemá předplacený a chce to seřadit.Nedávno jsem zde psal jak mu k tv neprodali modul.Tehdy jsem v rychlosti na to také nepřišel jak to seřadit.Tak zítra se s tím poperu. ;)

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

Lapid

Má ten Samsung tv v sekci satelitní možnost USALS na naladění více družic?

pedro
Registrace: 9/2007

na tohle

myslí třeba finlux,ten je pro normální lidi,jde všechno i v jednom seznamu,co si smyslíš,to ti splní

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Nebo taky

GoGen. Taky jeden seznam a žádný problém se seřazením.

Frank11
Registrace: 2/2009

Seřazování mě zabralo 2.5 hodiny a stejně jsem to musel přeladit bez Skylinku.Pak to vybrat do oblíbených a seřadit.Ale stejně se může v oblíbených pohybovat jen vzestupně nebo sestupně.Přiřadit tomu i čísla nejde. :((

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

@Jarous

Na Panasu to jde aspoň přečíslovat v základním seznamu. Takže v 1.oblíbench od 001, v druhých od 101 atd. Pokud tedy máš týden času. Zlaté boxy.

torny
Registrace: 3/2018

@Frank11

přesně tak,je zajímavé,že ty tzv. hvězdné značky na lidi se.r.o.u a tyhle lowendy to prostě uměj,neumím říci,jestli je chyba ve výrobcích,nebo v lidech,kdo chce kam,ať se pak třeba po.s.e.re,já jim tu volbu přeji a velmi se tím bavím

pierrepetr

každou chvíli

je tady dotaz ,jakou tv koupit,po dlouhé debatě si tazatel koupí samš.un.t,no má to cenu vůbec reagovat??

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra