![]() |
|
Obraz na nové tvZdravím,Máme skylink a do teď byla TV pazma 100cm. Teď se koupila nová TV protože plazma klekla. Koupila se LG65QNED81Q Problém že obraz na skylink ve ful HD nic moc Disney+ pecka HBO max pecka Ale normální programy pes skylink zblízka ještě ok obličej apod ale třeba fotbal teď co běží MS zdalky hráči není vidět ani číslo drezu když je záběr na více hráčů v poli. Zkoušel jsem různé hýbat v nastavení obrazu ale ostrost to neudělá.. Zajímalo by mě kdo má úhlopříčku 65va více jak to máte s obrazem popř přes jakého operátora máte TV? Optiku na net u nás nemáme tam je obraz Hezký prý... Bojím se že to lepší nebude pořád to je full HD ať signál vezmu odkudkoliv. Popř bych mohl TV vrátit je kupovana přes eshop a koupit oled od LG 55 C ale ten vstupní signál bude pořád stejný.... Dík za rady nebo tipy co kde nastavit. |
tompr
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 049 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
RE: Obraz na nové tvJá jsem při přechodu z plazmy měl stažený svěrače že to nezvládnu.... to LCD mě příjemně překvapilo, šum plasmy tam není a nectnosti LCD mi nakonec nevadily. Navíc jsem vyřešil své letité problémy s trháním obrazu 100Hz s dopočítáváním snímků takže já jsem si z plasmy polepšil.... |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
RE: Obraz na nové tvVeď sa pozrite na tie dátové toky, čo dáva Skylink jednotlivým programom a potom si to porovnajte s nemeckou ZDF. Kŕmiť tým veľkú 4K TV sa proste bez následkov nedá. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 032 |
![]() |
|
ModulPředělal jsem modul z přijímače do TV připojil kabel k TV ale modul svítí červeně?Myslel jsem že to jen přehodit a načte se to. |
tompr
![]() |
|
RE: Obraz na nové tvJeště mě napadlo nemá skylink spárovány modul s přijímačem že to jiné zařízení nevezme? ? |
tompr
![]() |
|
@peterkozelTo si nemyslím že jsem si pohorsil plazma 15 let stará a tato rok 2022....technologicky úplně jinde. |
tompr
![]() |
|
@tomprtv je spravne nastavena?, tuner myslim, pozeral si v boxe to rozlisenie? |
peterkozel
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 199 |
![]() |
|
RE: Obraz na nové tvtak nějak je třeba si projít nastavení, možná se pletu ale mám pocit že může být nesmyslně v defaultu aktivován overscan který samozřejmě kvalitu obrazu ovlivní... ale to je jen výstřel od boku. |
Jantars
![]() |
|
@peterkozelKdyž já bych to chtěl dát do TV modul aby odpadl druhý ovladač k přijímači.Jenže jak si matně pamatuji tak modul bude spárovány s kartou a teď ještě virtuální karta. Tak teď jak to převést aby to běhali na TV tuneru. Přes skylink? Kupovat nový modul snad ne.... Kódování bylo irdeto myslím jak to tenkrát pehazovali. V přijímací modul svítí zelené a v tv tuneru červeně. |
tompr
![]() |
|
@tomprnastavil si na tv spravnu druzicu?, lnb?..., spusti ti vobec na tv vyhladavanie kanalov? |
peterkozel
![]() |
|
@tomprtiez mam skylink, dat tok xy sat operatorov u nas je skoro totozny, netreba cakat zazrak ale ono to nema byt ani tak zle ako popisujes, futbal je s prehladom pozeratelny, problem bude inde, technisat nepoznam a ani tu tvoju tv, hmm napadlo ma, technisat ma scart, ta lg nie, co mas za kabel?, redukcia scart to hdmi alebo hdmi na oboch stranach? |
peterkozel
![]() |
|
@tomprTo se nedá číst. Kdoví co s tím máš. Chyba může být už i v kabelu HDMI, nastavení televize, nastavení satelitu, zkusil bych nejprve jak píše samorost pozemskou CT, tam je obraz excelentní.Potom je ještě rozdíl 50Hz/100 Hz. Osobně bych tohle nikdy nekoupil |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
TVRDÝ RESTART TV,modul se musí načíst,sparovaný modul s kartou má vodafone/upc/,skylink ne![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
zatím neřešte modul,zařízení může obrazově zkusit bez modulu na čt24 |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: Obraz na nové tvved prave, preto som pisal ci mu vobec vyhladava stanice, takto sa to neda ked si k tomu nesadne a nepise sem co a ako... |
peterkozel
![]() |
|
@peterkozelon založí téma hnusný obraz a pak se řeší modul |
pierrepetr
![]() |
|
Obraz na nové tvTěžko někomu radit, když je s ním domluva jak s taliánem... |
john72
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
RE: Obraz na nové tvTak ní kluci já si poradím sám možná si presist celý vlákno znovu vše tam je napsané. To že čtěte mezi řádky za to já nemůžu.... Psal jsem jasně že modul chci do TV ne přijímače a stejně mi tu někteří píši nastavení přijímače.... Já to přes technisatu už nechci když má TV svůj tuner S2. Nechci 2 ovladače....Čekal jsem že modul dám do TV a budou se chtít provést fastscan který neproběhl. Diskuze se přesouvá od hnusné ho obrazu k modulu protože se zkouší možnosti vyřadit přijímač a jít přímo na TV tuner nevím co je na to ne logického.... Někam se to posouvá.... Nic o víkendu si udělám víc času na to a nastavím si to.... Nepotřebuji tu číst od nekterych samé urazky že TV stojí za h.... Domluva jak s talibanem tohle si říkejte kámošům mě to uráží není mi 20 roku jak zde některým dle co píšou..... |
tompr
![]() |
|
@tomprnebud nasrany, ak sa ta nieco dotklo sorry, pnutie vznika ked ludia radia a autor nereaguje, ved pohoda, najdi si cas a daj vediet a poriesime to, zatial serus, drz sa veci ktore tu najdes a odpovedz na otazky nech sa posunieme dalej |
peterkozel
![]() |
|
@tomprse nečil,když ti někdo napíše pravdu,že je panel na Ho..v.no,nic se neděje,nastavuj, dolaďuj,třeba si zvykneš,ty televize se prodávají a zvykli si i další,brečet po nákupu je špatně,když už nemáš sílu okouknout model v obchodech,alespoň se máš zeptat přátel,kamarádů,nebo tady před nákupem |
pierrepetr
![]() |
|
@tomprSe omlouvám za toho taliána. Ale pokud je Technisat správně nastavený, nebude obraz o nic horší, než obraz z vestavěného tuneru v LG. Nebo Technisaty jsou známé svou skvělou kvalitou obrazu. Pokud chcete použít modul s kartou z toho Technisatu v Tv LG, je potřeba napsat, o jaký model modulu a karty se jedná, aby to bylo kompatibilní. Jinak pro naladění SkyLink přímo na Tv nepotřebujete mít zasunutý žádný modul. Tv ho naladí i bez modulu, akorát Vám půjdou pouze volné programy. Na zkoušku třeba ČT24 , jak už tady výše někdo poradil. Pokud máte Tv nastavenou pro region Česká republika, při ladění programů zvolíte.. satelitní tuner, vždy Vám to automaticky nabídne výběr z poskytovatelů satelitního vysílání , zvolíte SkyLink a dáte naladit. Jestli tam ten Skylink nevidíte, bude potřeba, asi resetovat Tv do továrního nastavení a začít od znovu. Je to otázka několika minut. Jakmile máte naladěno, vyzkoušejte, jestli hrají volné programy,třeba ČT24, Óčko..atd. Jestli hrají, vypněte Tv, vypněte Tv taky z elektrické zásuvky. Zasuňte správně modul s kartou, a zapněte Tv. Pokud je modul kompatibilní, Tv ho sama rozpozná a nastaví. Pokud ho nerozpozná, potřebujeme vědět co je to za modul a karta. To, už je pak o další diskuzi. |
john72
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
@tompr- koupil jsi novou tv LG, 65 palců/100 Hz, 4K a ze Skylinku máš špatný obraz, když ho přijímáš přes starý Technisat.Nepíšeš ale, jaký máš obraz z pozemního vysílání CT Sport HD, a jestli jsi to vůbec porovnal, nejlépe na fotbale. Teď je tam fotbal každý den Potom píšeš, že děti mají nahoře Skylink Live, což je internetová televize. Ćím tedy tu novou televizi krmíš? Z družice, z internetu, máš pozemák? Potom píšeš, že když přehodíš modul, tak nejede. Zkontroloval jsi piny a je správně zasunutý? |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
RE: Obraz na nové tvtalián vs. taliban to hodně pobavilo :-) ......Mírné OT: já respektuju že chceš jeden ovladač (to se dá koneckonců řešit sloučením do jednoho chytrého), já jen že mám pocit, že ty placky už dávno neslouží na příjem tv signálu, protože v těch telkýách až na výjimky nevidím dvoutuner, špatně se to ovládá, velký přepínací časy, uživatelé nadávající na SW v TV že je to nepoužitelný (tuším že každou chvíli tady čtu že zrovna v LG se mu opakovaně bourají TV seznamy aj.). Jestli toto všechno dokážeš nějak obejít či akceptovat a je to aplikace pro nenáročné koukání plus pro tebe, já to nedokázal... |
Jantars
![]() |
|
RE: Obraz na nové tvTrocha jsi podcenil i ten obrovský skok ze 42 na 65-kovou uhlopříčku v kombinaci s "jiným" zobrazovačem než plazma. V podstatě vše už bylo napsáno a řečeno někým jiným a nemá cenu se k tomu vracet. Taky jsem vyměnil tv tento rok, přechod z panákové plazmy 42, troška strachu bylo taky, ale dopadlo to dobře. Já se rozhodl pro lg oled /g-čkový model/ a neuposlechl jsem Antonínovu zažitou radu "conejvěčšípokudmožná" a koupil jenom 55. Přidělal na zed a musím zaklepat, spokojenost. Při srovnání pozemáku přes dream920 a tuner lg mě překvapilo, že pozemák je lepší z TV po všech stránkách /citlivost, obraz/. Dokonce i zvuk je velmi slušný na to, jak je to tenoučká placka na zdi /vstavaný držák-velmi dobrá věc/. Už to někdo psal, nejlepší co můžeš udělat jako první je zapojit pozemák a vyzkoušet čt sport a hned bude jasno s těmi "čísly na drezu"...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 166 |
![]() |
|
RE: Obraz na nové tvJak psal Tukan "podcenil jsi ten obrovský skok ze 42 na 65-kovou uhlopříčku".Tam bude ten zakopaný pes.Proto se Ti to nyní zdá rozmazaný.Na té malé obrazovce to nebylo vidět.Za 14 dní si zvykneš.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 098 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |