Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Uroven komentovani MS fotbal Čt vs Nova

Chtěl bych slyšet názory na komentování a hlavně studio.Za mě Nova velká pochvala a Čt prales.Na studio na Action se vyloženě těším.

Tonda2
Registrace: 2/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

@Varos107

Já nevím,ale poslechni si třeba již zmíněné,podle mě paskvily 5.1,v podání Novy a i třeba toho Filmboxu.Tam je totiž uplně jedno,kde se postavy pohybují po obrazové ploše a mluví pořád stejně přední tři repro.Proč tomu tak není např.v případě několika programu Primy?Jinak nic ve zlém o tom jsou tato fora-debatovat. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

RE: Uroven komentovani MS fotbal Čt vs Nova

Já nevím jak to tyhle stanice praktikují, nesleduju je. Nova je schopná všeho, viz její přístup k HD. Prima na tom nejspíš nebude o moc lépe. Já to beru ze své praxe, resp ze svých cca 15letých zkušeností s pluginem SoundCode v DAW ProTools. Udělat živý přenos do 5 kanálů není úplně sranda, to nezle srovnávat s něčím, co slyšíš na HBO. Tam se všechno míchá ve velkých studiích v Hollywoodu a na podobných adresách. I na ČT s tím mají co dělat, viz ten poměr hlasitosti původního slova z Kavek a katarské kulisy.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Momentálně

jedou programy CT1-2-4 indikuje se zvuk 5.1 a centr je hluchej.Jedou pouze dva přední i s hlasem.No není to paráda 5.1? ;)

hobo

Bud rád, že jede alespoň něco:)

"ČT omezuje výrobu, provoz, propouští. Měl by se zvýšit tv poplatek?"

Redakce zaslouží pochvalu ze super anketu, za odvahu něco takového zveřejnit:))

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

Hobo

Jestli ujíždíš na multikanálu, doporučuju ti prostudovat toto(pokud to už neznáš).

https://www.l-acoustics.com/our-course/l-isa-technology/

Například Tatabojs v tom už jedou, celkem zajímavé...

V Trutnově u Promusic to lze slyšet i vidět v jejich auditoriu...:)

Varos107

Uroven komentovani MS fotbal Čt vs Nova

Tak se nám to téma v posledních třech komentářích zvrtlo.Znalci zvuku 5.1 nějak změnily téma.Mě je více líto diváků kteří sledují TV jen přes DVBT-2.Těm se ČT pomstila daleko víc jelikož se musí dívat na SD kvalitu obrazu a to je horší než nějaký 5-kanálový zvuk.Já osobně preferuji MS ve fotbalu s RTVS a tudíž nemusím neustále zkoumat jestli to ČT Sport dává nebo ne.nakonec i to komentování je dle mého názoru na vysoké úrovni.Nechci se nějak předvádět ale sleduji i na státních kanálech v orig.jazycích Švýcarskem počínaje přes TF1,RAI,ARD,TV Polska,Nizozemskou st.televizi a ORF.Volně na satelitu vysílá volně i 4K s italským komentářem a opravdu nemusím řešit 5.1 zvuk.Závěrem největším problémem je ČT ta původně měla vysílat MS v celku ale vidina finanční injekce to zvrátila. :))) :( kaliv

kaliv
Registrace: 7/2007

Nyní

začal film na CT1 Lída Baarová a tak to má podle mě vypadat.Takhle si já představuji skutečné prostorové 5.1.Z Kataru to zdaleka není to samé. ;)

hobo

Kaliv

Co to plácáš za kraviny. CT vysílá v DVB-T2 ve vysokém rozlišení 1920x1080progresiv. SD rozlišení je něco úplně jiného. Například ORF FTA v rakouském DVB-T2. Prober se...

Varos107

@Varos107

nemyslel tím kolega obraz ze zápasu na Nově.Nemám DVB-T2,ale udajně i na té Nova Acti.prý zvedli rozlišení na HD.Ale CT má poměrně velmi kvalitní HD. ;)

hobo

Hobo

Stále dokola. Baarová vznikala na ProTools na Barrandově déle než rok, fotbalový přenos vzniká v úplně jiných podmínkách. Ted ti hraje z centru i Wagner z gramofonu a v pravé přední bouchnul Adolf dveřma, když odešel...

Varos107

@hobo

Díky že si se mě zastal vůbec to Varos nepochopil jistě že vím v jakém rozlišení vysílá v DVB-T ČT ale Nova Action v HD určitě ne. Nedávno jsem přenos z MS vyzkoušel na Nova Action.Myslím že to žádná obrazová kvalita nebyla ale nechci tvrdit něco co určitě nevím.Spíš mě vadí přístup ČT a
v tom je celý problém. :(

kaliv

Nova Action vysílá fotbal z Kataru v rozlišení 1280x720progresiv. SD rozlišení je uplně něco jiného. Takže se příště vyjadřuj přesně. Pokud se neorientuješ, neobviňuj.

Varos107

https://www.parabola.cz/zpravicky/36476/nova-po-dobu-ms-ve-fotbale-v-dvb-t2-v-hd/

Redakce text neaktualizovala, ale čtenáři v diskusi informaci zveřejnili.

Varos107

https://video.aktualne.cz/dvtv/tejkalova-zeny-komentujici-fotbal-podcenovani-a-predsudky-je/r~1bc4bdd2771511ed9ae20cc47ab5f122/

novice2k
Registrace: 2/2022

RE:úroveň komentování MS fotbalu na ČT x Nově

V prvé řadě mi vadí v obou případech, že mi tam podsouvají svoje názory jak někde v hospodě IV. cenové a zároveň je presentují jako svaté. Já nemám si problém počkat na VAR , či rozhodnutí rozhodčího. Mě vůbec nezajímá, jestli v hledišti sedí někoho stará a co má na sobě. A vůbec celé komentování mi připadá, jako by to byl rozhlasový přenos pro slepce. Končím slovy : Zlatý Karol Polák Takže sportu zdar a fotbalu zvlášť.

SteelSat

SteelSat

Máš pravdu. Na ČT se dá poslouchat jen Erik Brabec, smutné je, že to je pouze expert, nikoliv hlavní speaker. Ti jsou velmi bídní. Bosák má evidentně nejlepší roky dávno za sebou, není divu, když CT o téměř všechna práva přišla - smutné. Ti jeho mladí kolegové se za mikrofonem spíš předvádí před holkami, než dělají či učí se komentátorské řemeslo.
Na Nově jsou speakeři zápasů celkem v pohodě, ale celkové pojetí přenosů je spíš komerční estráda. Šašek Straka, frajírek Bednář, Jiránek to samé...se divím, že tam nesedí třeba Taťána Kuchařová...
Každému se líbí něco jiného, někdo ujíždí na vizuálu studia, někdo rád sleduje fotbal...
Jsem zvyklej na feedy NHL na 7E a velice rychle jsem si zvykl na zvukový doprovod bez komentátora, tedy jen s kulisou zimáku. Pro soustředění na dění na ledě ideální stav. Skoda, že taková audiostopa není u MS v Kataru k dispozici...

Varos107

dnes poprve sleduji fotbal na CT SPORT. a je to fakt hruza. furt melou a melou a melou. spousty kecu a nesmyslu ktere vubec nesouvisi s realnym utkanim. misto komentovani. komu se tohle muze libit. a koho muzou zajimat vsechny ty nesmysly co se behem utkani dozvime. a jeste k tomu jsou tam ty xxxxxx dva. a pak ze nema CT penize. fuuuj. 👎

Bohemia cz
Registrace: 3/2022

Rada ČT má svoje webové stránky a tam je záložka “stížnosti diváků”. Tam je třeba pálit ostrými, ne tady.

Varos107

Hobo

Aktuální AC3 stopa ČT Sport:

FL+FR - komentář a kulisa 50/50. Centr - pouze komentář. RL+RR - pouze kulisa. Podle mého ideální poměr, routování. Pouze v tom centru by měli mít vyšší úroveň modulace.

Varos107

to co dnes predvadi CT pri fotbale tak to uz je cistej bulvar na urovni Seznam.cz.
a ty nevhodne poznamky behem celeho utkani tech dvou krasomilu co to komentuji to uz je snad na hlaseni na RRTV.!
@varos-na tento web vubec nechodim. a stezovat si na ČT u ČT to nevim jestli ma tedy nejaky vyznam.

Bohemia cz
Registrace: 3/2022

Dnešní výkon speakerů byl opravdu strašný.

Varos107

Hlavně, že na Nově komentuje opět Jinoch. Opět a zase. Z celého MS nekomentoval tak 3 zápasy. Šašek. Nova nemá jiné komentátory než tohoto chlubila. Zítra bude komentovat zas.

Polasek
Registrace: 3/2021

@Varos107

Napiš Bosákovi na FB.

jiri51
Registrace: 12/2008

Nemám FB, ani potřebu psát Bosákovi.

Varos107
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra