Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Problémy s kontajnerom AVI

S kamery MiniDV som cez program WinDV pretransformoval nahrávky do kontajnera AVI. Vedel som, že môj nový OLED TV Panasonic to neprehrá z USB. Neprehrá to ani nový DVD 4K Ultra HD player Panasonic 820. Tak som kúpil už 3 rôzne lacné DVD s USB portom. Na obale ale uvádzali, že AVI by mali vedieť. Nevedeli. Všetky som vrátil. Notebook cez HDMI ide. Ale je to nepraktické. Nevedel by niekto nejaké iné vtipné riešenie ? Nahrávky sú na USB. Ďakujem.

Marian24
Registrace: 4/2019
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problémy s kontajnerom AVI

Jen tak mimochodem.Kdo máte nějaká videa uloženy delší dobu na DVD tak si je zkuste přehrát nebo zazálohovat na disk.Nedávno jsem zkoušel přehrát domácí videa 15 roků staré a mám u některých smolíka.Prostě už to DVD ani pc nepřehraje,protože se nějak časem poškodily.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

@Marian24

zabudni uz na obstrozne avi
preto som chcel, nech uploadnes niekam sample z tej kamery
avidemux pouzivam na vsetko
skus este tuto portable
https://portableapps.com/redir2/?a=AvidemuxPortable&s=s&d=pa&f=AvidemuxPortable_2.8.1.paf.exe
cez nvenc to mas rychlo hned, v pouzitelnom formate, co ti musi pozut vsetko

🔱3CY🔱

mirny
Registrace: 7/2009

Z dv videa zázraky nespraví....
Je pomaly jedno, či to uloží do Xvid, h264,h265...
Ale ja by som dnes všetko kodoval najradšej do h265 v mkv, alebo mp4.

Kasr
Registrace: 8/2008

@Kasr

Tak som to rozchodil s tým VLC. Video som konvertoval na H265/mp3. Čo som predpokladal aj sa naplnilo. Obraz evidentne škube aj pri pomalých švenkoch, je to pochopitelné, keď vieme, že ukladá len jeden obrázok "full" a ostatné dopočíta. Takže 2,5 obrázka/sec je málo. Aj pri mobiloch je 30obr./sec niekedy málo. Takže sa ide radšej na 60obr./s! Čo evidentne nevedia tieto moderné kodeky je zobraziť romantické, plynule sneženie. Je to len akési nesúrodé blikanie vločiek. Ďakujem všetkým za rady. *** Prajem všetkým príjemné a požehnané Vianoce ***

Marian24

@Marian24

Musíš vyskúšať nastavenia. Pohrať sa s tým. Vyšší dátový tok. Ale musíš pred konverziu nastaviť deinterlaciu!!! Ináč to bude vždy na (nevhodné slovo)...
Skús Avidemux. A nezabudni na deinterlaciu. Nájdeš vo filtroch. Musí byť prvý... Pred zmenou rozlíšenia...

Kasr

@Marian24

Avidemux: Při instalaci nevytvoří zástupce na ploše, vytvoř ho z "C:Program FilesAvidemux 2.8 VC++ 64bitsavidemux.exe".
Pro transformaci bych doporučil H264, nastavení pro Avidedmuux: mpeg4AVC(x264), nastavit průměrný datový tok 2500, filtr prokládání KernelDeint. Mělo by to vyjít bez artefaktů s plynulým pohybem.

torny
Registrace: 3/2018

ja pouzivam deinterlace yadif temporal - spatial a s vysledkami som spokojny

🔱3CY🔱

mirny

@torny

Tak som si ten program AVIDEMUX nainštaloval. Tu ďakujem Torny-mu, že upozornil na skutočnosť, že ikonka programu sa na ploche neobjaví. Inak by som to asi nedotiahol. Tak som si to všetko ponastavoval. Videjko AVI s 2,04 GB zmenšilo na 180 GB. A teraz som to hodil na USB a šup to do TV. Chvíľa napätia pôjde to ? nepôjde. Funguje. Takže táto diskuzia mala zmysel. Pomohla mi. Ešte raz poďakovanie všetkým. ***

Marian24

@Marian24

Mám radost, že úsilí nebylo marné. Tak ať se daří.

torny

"Videjko AVI s 2,04 GB zmenšilo na 180 GB"
zrejme si chcel napisat 180MB...

a ako uz bol sto raz napisane avidemux je vseliek...

🔱3CY🔱

mirny

@torny

Ano MB-ty. Čo sa týka kvality spokojný ešte nie som na 100%. Neviem najsť vo filtroch nastavenie "KernelDeint". Tak som dal "Yadif Temporal-Spatial". Na obraze sa ešte akoby prejavuje akési riadkovanie. Aj pri miernom pohybe. Pri statických záberoch je to OK. Dátový tok bol pri kamerách MiniDV 25Mbit/s čo je 3,125MB/s a to je 3125Kb/s. Nemal by som ho nastaviť na túto hodnotu namiesto 2500 ?

Marian24

@Marian24

Mám Avidedmux 2.8.1, nikoliv portable. KernelDeint je v Filtry/prokládání. Právě jsem minulý týden převáděl z VHS převedeného na DVD do H264 a s tímto filtrem se mi čárky na hranách nezobrazují. Vyšší datový tok, pokud ti nezáleží na objemu dat, jistě neuškodí.

torny

@torny

Tak som sa stým ešte hral. Pretože to čarkovaní se tam objevovalo. Tak som natrafil na Youtube na návod ako tie čárky odstrániť. Nastaveni : Lavicodec DXVA2, Videovýstup Mpeg4(x264), Audio mp3 VBR 256kbs , filter prokladaní Libaff codec a teraz pozor na tento 2x rozkliknúť a objaví se ponuková roletka. Vyberem "kubicka interpolacia" po nastavení potvrdím OK. V ponuke konfigurácia v ľavom stlpčeku sa pýta akú veľkosť by malo mať výsledné video. Nezadávam teda konkretný dat. tok ale výstupné MB-ty. Nastavujem aj prebeh konvertovania 2x. Robil som s tým kopu pokusov a osvedčilo sa mi nastaviť výsledné MB v pomere cca 1:6 to znamená, že ak mám AVI napr. 3,6 GB nast. výstup dám na 600 MB. Je to pomerne prísne kriterium, ale výstup je perfektný bez riadkovania. Počas konvertovania vidím na bar lište /ak ju prepnem na podrobné/, že dát. tok sa mení podľa obsahu od 3000kbs až po 9000kbs. A ešte raz pozor : ak AVIDEMUX zavrem nast. zmizne aj keď si ho uložím. Určite zmiznú filtre. Obraz na TV je výborný. USB sú lacné tak nešetrím na nastaveniach. Aj preto, že primárne nahrávky MiniDV boli robené na poloprofesialnej kamere /144 000 SK /.

Marian24

V avidemuxe môžeš nastaviť aj davkove spracovanie, uložis. Takto viac videí. A spracovanie spustiš napríklad v noci...

Samozrejme, spracovanie dvomi prechodmi je lepšie, dá viac dátového toku, kde ho viac potrebuješ... A filtre deinterlaciu.. Samozrejme. Sú lepšie aj horšie.

Kasr

@Kasr

Ďakujem za rady. Zdá sa, že to nejako doklepem. Keď som uverejnil dotaz, neveril som, že to nejako "prechroustám"/tento výraz sa mi páči/. No a diskuzia pomohla. Dúfam, že do Vianoc stihnem nejakých 120 GB. Videjko s 2 GB spracuje dvoma prechodmi za cca 18 min.

Marian24
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra