![]() |
|
Společná televizní anténaVím, že pro místní fandy SAT a lovce různých specialit nebude téma společné televizní antény asi trhák, ale beru zdejší komunitu jako významný vzorek uživatelů přijímací techniky. Přesto bych chtěl poprosit o laskavost.Zajímá mě, nakolik je vlastně společná televizní anténa uživateli využívána, tedy tam, kde k dispozici je a zajímá mě i názor těch, kteří jí k dispozici nemají a jak by se stavěli k jejímu využívání, pokud by k dispozici byla. Mám zájem sesbírat co nejvíce odpovědí, aby výsledek měl nějakou vypovídací hodnotu. Sestavil jsem jednoduchý dotazník s pár otázkami, jehož vyplnění nezabere ani minutu. Dotazník i s nějakým úvodním textem najdete adrese: https://www.privatnitechnik.cz/inpage/anketa-sta/ Předem děkuji za váš názor a adminovi za toleranci odkazu. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 306 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
@Varos107NEINFORMOVANÍ LIDÉ - výstižně a přitom slušně řečeno - to je přesně podstata věci (a nejen v této debatě...)![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 389 |
![]() |
|
RE: Společná televizní anténaJá mám vpodstatě STA v RD, rozvod do každé (větší) místnosti, celkem 8x - zakončeno zásuvkou, kombinace DVB-T a DVB-S plus FM/DAB, konverzi kanálů nemám, využívám distributor EMP (4xSAT+DVB-T2+FM/8výstupů). Jedu hlavně satelit (Skylink), DVB-T jako záloha nebo programy co v SAT nejsou. Dotazník jsem vyplnil. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 846 |
![]() |
|
@mediator12to co pisete je absolutne mimo realny svet.dusledky dlouhodobe tezke krize pocituje kazdy. tady se snizila teplota vytapeni,vypina se ohrev teple vody,aby se usetrilo,nikdo dnes jeste nevi kolik to bude stat to se zjisti az za rok pri vyuctovani,mimo toho SVJ zastavila veskere planovane investice a bude se realizovat jen havarijni stav pokud k nemu dojde. a VY chcete aby se investovalo do temer nevyuzivane STA, to tady nikdo nedovoli, VY jste normalne snílek, a nacpat tam dalsich 50 programu ? jestlipak vite kolik stoji dnes MINI ? 180kc, a za kolik by vam to skylink nechal , za 150 ? za 100 ? a ty bezplatne zahranicni, tady je bezproblemovy prijem muxARD a muxZDF, ale v te STA proste neni, a proc asi, SVJ to nezaplati, takze sny hezke ale nerealne. proste ten kdo chce sat,kabelovku,iptv, tak si ji koupi, ostatnim asi staci ČT,Nova,Prima. |
medard 1
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 2 160 |
![]() |
|
@medard 1Tak za prvé :S topením a teplou vodou jsme na tom všichni stejně, ceny se zvedly všem a každý musí počítat. Na druhou stranu ve svém okolí neznám nikoho, kdo by přestal kouřit nebo chodit občas na pivo. Za druhé : Nikde jsem nepsal, že se musí investovat do nevyužívané společné antény. A když jsme u té investice, komplet obnova antén, svodů a zesilovače (náhrada staré technologie za programovatelný zesilovač) v dnešní době přijde okolo 15-20 tisíc a v domě, kde je třeba 30 bytů je to směšná částka. V malé bytovce je to jistě citelnější, ale pořád jsou náklady menší než stejný počet individuálních antén, o kvalitě příjmu nemluvě, ve velkém domě není o čem diskutovat. Za třetí : Nepsal jsem nic o dalších 50-100 programech ze Skylinku. Vybrat přijatelných 15-20 programů je docela problém, protože existuje celá řada jak technických, tak dalších (autorská práva a podobně) omezení. Nehledě na to, že vyšší počet programů celé zařízení prodražuje. Pokud se o tom chcete dozvědět více, navštivte mé stránky, je to tam popsáno do detailu. Za čtvrté : Pokud zmiňujete Skylink a co by těch cca 15-20 programů stálo, pak vězte že okolo 50.-Kč za měsíc a účastnickou zásuvku (tedy asi dvě piva měsíčně). Asi chápete, že pro tyto účely (distribuce programů přes STA) platí jiné ceníky než ty, které znáte. A rozšíření STA o takové programy není přece povinné, kdo nechce, ať nechá tak. Za páté : Nářky na SVJ co zaplatí a co ne jsou jen o lidech. Jako v té písničce :"Jaký si to uděláš, takový to máš". Za šesté : Bezplatné zahraniční muxy, které jsou v místě dostupné, pořídíte v rámci rekonstrukce STA za peníze viz bod 2 společně s našimi. Za sedmé : Pokud investuje SVJ 15 tisíc do nového zařízení STA, nic to měsíčně nestojí, případný servis je za babku. Tož tak. |
mediator12
![]() |
|
@mediator12vy jste se mel jmenovat manipulator a ne mediator. michate jablka a kedlubny. a z vaseho textu je jasne ze nemate absolutne predstavu o realnem svete o realne situaci. snilek az fanatik. vy se na to divate mozna z pohledu vaseho konicku a vydelanych penez, ale normalni lidi to vidi uplne jinak. a kdyby to ty lidi chteli,a pozadovali,a SVJ mela zajem a zaplatila to tak uz to tady davno mame, ale lro 6lidi to nikdo delat nebude, spletl jste si dobu, s timhle jste mel prijit pred 10ti lety a ne dnes v teto spatne dobe, a investici 15az20tisic vam dnes SVJ rozhodne neschvali,a lidi s tim nebudou souhlasit.do hospody uz dneska nikdo nechodi jen par ztroskotancu. a koureni je ciste jejich problem. a jestli si myslite ze z kabelovky za 150kc v HD nekdo prejde k STA za 50az100kc v SD tak to uz je opravdu k pousmani. tož tak. vice to nema smysl komentovat a rozebirat. 👎 |
medard 1
![]() |
|
@medard 1Promiňte, ale jste normální demagog.Vůbec není rozhodující můj koníček nebo vydělané peníze, diskuze je o smyslu STA. Že to u vás v SVJ nefunguje je jen váš problém. I STA pro 6 lidí má dle mého názoru smysl, viz náklady. A zmínil jsem snad někde, že by měl někdo přecházet z kabelovky za 150 kč v HD na STA za 50 až 100 Kč v SD ? A opravdu to nemá s vámi smysl dále rozvádět. |
mediator12
![]() |
|
@mediator12Jste evidentne rozumny clovek, nema smysl utracet zbytecnou energii s individui typu medard...![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 389 |
![]() |
|
@mediator12a kde jinde chcete sehnat nove uzivate STA nez je pretahnout z placene nabidky ?!kazdy bytovy dum,panelak, je individualni pristup a samostatna jednotka,kazdy k tomu pristupuje podle vlastnich zajmu a moznosti, ale vy to tady prezentujete jako nejaky narodni projekt ze vsude bude povinne provedena vylepsena STA podle presne danych vasich predstav.! 👎 tak kdyz si toho dobrodruha z SVJ nekde sezenete klidne ten svuj projekt muzete realizovat 👍 a nebo jim to zaplatit a oni si to mozna vezmou. gut 👍 |
medard 1
![]() |
|
@medard 1 + mediator12Dohadujete sa tu, ako baby na trhu a pritom "skutek utek!".Môj názor je prostý a jednoznačný. Myslím a v praxi to mám aj tak zrealizované, že pre príjem tv programov majú zmysel využitia všetky dostupné možnosti príjmu tv signálu. Síce nevyužívam STA, pretože bývam v RD, ale v podstate aj ja tu v baráku mám taký malý "STA rozvod pozemného signálu". A k tomu ešte samozrejme po celom baráku rozvod sat signálu. Do baráku mi vedie optický internetový kábel, čiže funguje aj IPTV, t.j. dokážem využívať všetky tieto 3 možnosti príjmu tv signálu. A jednoducho nezatracujem ani jedenu z týchto možností. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 140 |
![]() |
|
@mediator12Aby měl dotazník nějaký smysl, musí nabízet varianty odpovědí, které přicházejí v úvahu, což není tento případ. Sestavování dotazníků je docela složitý vědní obor. Bydlím ve vlastním RD, takže STA jde mimo mě....Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
STA ?Aj na Slovensku sú lokality , kde je STA prevádzkovaná- udržiavaná takmer na 100 % všetkých bytových domoch v meste . (napr. Nové Zámky ) Kedže je finančne veľmi prijateľná , tak je aj hodne využívaná , a nielen dôchodcami . Niektorí majú predplatenú aj Plustelku , niektorý MindigTV a poznám aj takých , ktorý si platia obidve platformy a prijímajú vyše 100 programov. Môj osobný názor na STA je taký , že nakoľko je finančne nenáročná na údržbu , tak má zmysel ju prevádzkovať v bytových domoch. Je veľa ľudí a nie len dôchodcovia, ktorým stačí voľná ponuka SK, (HU) , prípadne platená Plustelka, ktorá je lacnejšia ako káblovka , iptv, optika. |
jarosa
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: Společná televizní anténaNo, doba se brutálně změnila. Internet a vše okolo néj posílilo. STA už je na pováženou.Leckde už instalaci nové nechtějí. Osobně ji už spíše nedoporučiji. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Společná televizní anténaAť si říká kdo chce co chce, STA zatím patří k základnímu vybavení bytu. A patří do ní terestrické/pozemní vysílání. Vážně varuji všechny, kteří v dobré snaze navrhují přidat do rozvodu další služby ze satelitu. Dá se to udělat různě, ale věc má háček - někdo se o to musí starat. Pak se ten kdo se o to stará odstěhuje nebo zemře a nebo se změní podmínky příjmu a přichází starost. Znám minimálně 2 lokality, kde to takhle po cca 5ti letech krachlo. Takže opatrně.Kdysi se jednalo o jakési vizi přijímat po celé Evropě celostátní volné programy, pak to usnulo, uvidíme co doba přinese. Nedovedu si ale dost dobře představit, že se nastěhuju do do bytu, kde nebude televizní zásuvka. Další věc jsou pronájmy, cizinci, ubytovny atd. A zmiňovaný Skylink - kolik lidí to zajímá ? |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
vysledek ankety ?tak uz mame Unor. takze jaky je vysledek te ankety ? 👍 |
medard 1
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
![]() |