![]() |
|
Kde môžem naladiť na tv frakvenciu 433 MHz?Potrebujem skontrolovať frekvenciu 433 MHz na diaľkovom ovládači, ktorý mi padol a rozladil sa. Nemám frekvenčný analyzér, preto sa pokúšam nájsť tv kanál, ktorý funguje na uvedenej frekvencii. Doteraz sa mi podarilo nájsť iba pásmo Hyperband. Ten ale nedokážem na tv nájsť. Vie mi niekto poradiť, či možno naladiť v niektorom pásme na tv frekvenciu 433 MHz? |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
RE: Kde môžem naladiť na tv frakvenciu 433 MHz...Je to dost problem, dnes uz vsetky firmy co to robia vyzaduju doklady totoznosti, to mas jednoduchsie urobit si paypal a pridat normalnu kartu co mas, potom kartu z paypal vymazes |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 619 |
![]() |
|
RE: Kde môžem naladiť na tv frakvenciu 433 MHz...Jedná sa o tzv pásmo LPD 433 Mhz ( od 433,075 - 434,750 MHz), kde je povolených 69 kanálov a výkom max 10 mW a s odstupom 25kHz........ a ako už písali, treba vymeniť kryštál ale presne na takú istú frekvenciu ako je ten pokazený.......![]() |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
@dano01V ovládači mám kraštál JDQ R433A. Na Alíku som nenašiel kryštál tohto označenia iba R433 za 65 centov 5 kusov. JDQ je asi výrobca. Čo znamená A to neviem. |
Karner
![]() |
|
@KarnerTo nech ležet... kludne si to objednaj, je to 433MHz, tak by to malo ísť. |
Kimlo
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 632 |
![]() |
|
@KarnerPokud tedy nechceš provést sám opravu jako cvičení, na GES mají vícero ovladačů, které se od funkčního kód naučí. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 665 |
![]() |
|
@tornyMám dva rôzne učiace ovládače, ale sú veľmi velké. Pokúsim sa najkôr zmerať frekvenciu dobrého a zlého ovládača cez apku osciloskop na telefóne. Včera som ju stiahol a hľadám, aký predradný odpor zaradiť medzi výstup z oscilátora ovládača a vstup do mikrofónneho vstupu na telefóne. Na YOU Tube každý návod odporúča čosi iné. |
Karner
![]() |
|
@KarnerTo je trochu krkolomné řešení. Rozladěný ten ovladač rozhodně není, protože je laděný krystalem. Pokud odešel krystal, tak fungovat nebude! Pokud je vysílač amplitudově modulovaný, pak by měl jít naladit v "S" bandu na analogové televizi. Pokud je modulovaný frekvenčně, pak by měl jít zachytit také na analogové televizi ale na subnosné zvuku!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
@EnikSkúšal som na tv S-pásmo, ale keď som zadal frekvenciu 433 MHz objavil sa pri ručnom ladení nápis, že kanál sa nenašiel. Skúsim zadať 431 MHz ako je počiatočná frekvencia 37 kanála. |
Karner
![]() |
|
@KarnerPokud jsem našel správný datasheet R433A, jedná se o SAW rezonátor 433,92MHz. To bys nemusel tahat z Asie, má ho např.Lhotský elektro za 45,-korun. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 665 |
![]() |
|
RE: Kde môžem naladiť na tv frakvenciu 433 MHz...Generovať aj jednorázovú platobnú kartu môžeš v Revolut. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 032 |
![]() |
|
RE: Kde môžem naladiť na tv frakvenciu 433 MHz...... alebo Avelmak má rezonátor. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 032 |
![]() |
|
RE: Kde môžem naladiť na tv frakvenciu 433 MHz...Kúpa kryštálu z uvedených zdrojov má jednu nevýhodu - poštovné 4-5 € vysoko prevyšuje jeho cenu. Pokúšal som sa teda vybrať kryštál z dverového senzora, ktorý sa úplne zhoduje s kryštálom z DO. Nepodarilo sa. Cín sa urputne držal plošného spoja a nedal sa z neho úplne odsať. Tak som to dočasne prerušil. Obával som sa, že pri dlhšom nahrievaní hrotovou pájkovačkou kryštál zničím. |
Karner
![]() |
|
@KarnerA nieje to 433 kHz? Lebo ja som vlastne menil v DO rezonator 455 kHz, to je IR, neviem či sa na ovládanie TV používa pásmo 433 MHz. Možno na garazové brány, ale TV majú DO s IR Led |
Kimlo
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 632 |
![]() |
|
@KimloJe to kryštál JDQ R433A, ktorý podľa literatúry pracuje s frekvenciou 433 MHz. |
Karner
![]() |
|
RE: Kde môžem naladiť na tv frakvenciu 433 MHz...jako detekci muzes pouzit nejakej sdr tvtuner a tam se ti to na spektraku ukaze. dokaze to nekolik MHz naraz. pak muzes zoomovat. nebo muzes zkusit zachytavat zname protokoly pomoci rtl433 kterej podporuje treba popularni rtl2832 chipset. obcas je s tim legrace. treba tady ma nekdo nejakej mrazak nebo nevim co to je, ale ukazuje to stale kolem -40C :))) nebo jak tu jezdej kolem auta, tak to chyta ty zeleny ojroventilky. nekolikrat jsem odhalil auto ktery melo v jednom kole polovicni tlak :))Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Kde môžem naladiť na tv frakvenciu 433 MHz...Sdr tvtuner asi treba kúpiť? Ak by to bola apka, vyskúšal by som. |
Karner
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
![]() |