Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Combo Sat/DVB-T2 přijímač pro rodiče

Nazdar chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti.Hledám pro rodiče Combo Sat/DVB-T2 přijímač, s češtinou a jednoduchým ovládáním kolem dvou tisíc..Rozhoduji se mezi AB CryptoBox 752HD Combo nebo Amico Mini 4K Combo..Díky za reakce.

radek79
Registrace: 7/2022
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

@MMorous

Pořádná TV s rozumným SW dle mě neexistuje, s jakokoliv změnou "normy" či aplikace je vlastní board nepoužitelný. S externím boxem stačí jeho výměna - jede se dál. A když jsme u nejvyšších potřeb, tak neznám TV co umí "share" servery.

Warpik
Registrace: 9/2016

@Warpik

Nic ve zlým ... dobrou noc.

MMorous
Registrace: 10/2019

RE: Combo Sat/DVB-T2 přijímač pro rodiče

Nejsou rodiče jako rodiče, tady bych to upřesnil věkem, je rozdíl 55 a 80. Nad 80 jsou jakékoliv změny /výměna DO a tv/ "bolestné", samozřejmě výjimky existují. Zrovna u spomínaného dreamu na standartním DO stačí přepnout režim TV a dreambox přestává fungovat /rodičům to vysvětluji pravidelně každý měsíc po telefonu/. Se změnou prostě opatrně...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Nejsou lidé, jako lidé, bez ohledu na věku. Pokud se tazatel ohlíží po jednoduchém ovládání pro rodiče, kteří nejsou v tomto oboru kovaní ani nároční, je ideální volbou televizor s oběma tunery. Externí receiver může být ideální variantou v případě ekonomického limitu rodiny. Ohánět se v tomto konkrétním případě nemožností konektivity se sharing servery mi přijde úsměvné. Například můj táta má už v pořadí třetí VU receiver s E2. Dva tunery FBC, duální terestriál, používá CS Archív, HBBTV. V případě problému ví, kde je kolébkový vypínač pro restart. Naposledy jsme spolu řešili jeho koupi, jinak bez problému. Jinak je to podle mě nejlepší kuchař na světě, žádný technik atd.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Úplne súhlasím z prispevkom "Varos107", okrem našej domácnosti poznám xy ľudí starších, mladších, ktorým linux a jeho nastavenia nič nevravia, ale vlastnia linuxový stb, používajú ho každý deň a sú s ním spokojní. Ide v prvom rade o to, aby takýto stb predtým než ho takýto laik-užívateľ dostane do rúk bol riadne nastavený a odskúšaný. A potom sa stávajú max. také chybičky, že užívateľ nedopatrením trebárs prepne z tv programov na rádio programy, vypne si zvuk a pod. A takéto maličkosti sa dajú poriešiť aj cez telefón. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Tak jsem vybral AB CRYPTOBOX, díky za rady.Obraz krásný, společný seznam stanic..bohužel objevil se problém,pokud chci zapnout přijímač na stanici z DVB-T2,tak se zapne ale hned se opět vypne.. anténa je pokojová se zesilovačem,je možné že tuner bude zahlcen signálem..? Ukazuje 98%..(teď na střechu nepůjdem).. firmware jsem dal poslední co byl dostupný.. :-/

radek79

@radek79

pokojovka je na střeše????

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Samozřejmě že ne,bylo to myšleno tak,že teď není lepší anténa k dispozici :8)

radek79

@radek79

Tak jsi to vyřešil. Hlasový, červený tlačítko, internet, YouTube a sdílení z PC to umí ?

MMorous

@MMorous

No snad jo,jinak přesně to co jsi vyjmenoval,to neumí..no něco asi jo,ale nebude to používáno..

radek79

@radek79

Takže levnej kompromis. Kdo šetří má za tři.
Já tohle vymluvil bráchovi a jeho ženě, taky postarší pár, koupili jsme pořádnej stroj a teď se nestačí divit, kolik videí je zaujalo na Tube, kolik známých poznali na videích z různých zpívaných a šermířských a jiných akcí, kolik nádherných videí 4K
- kolik pohádek pro děti, recepty, návody - přes červený tlačítko.
- Otevřel se jim další svět zábavy, o který byli dosud ochuzeni.
A tohle jste jednou spořivou kalkulací šmahem zazdil.

MMorous

@MMorous

Přesně, moje řeč... :8)

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra