Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DAB

Sloučení dvou různých antén v DAB+

Ahoj všem.
Řekněme, že bych si časem chtěl udělat obyčejný přehledový DAB+ rozvod pro běžný místní příjem v okruhu do 200 km. Prostě rozvod pro standardní denní poslech a běžný monitoring příjmových podmínek. Až na kanál 5D(nemusí a ani nebude hrát 24/7), v podstatě se jedná o místní příjem, který nechci řešit anténní soustavu na rotátoru. Do rozvodu bych chtěl zařadit následující kanály: 5B(PL), 5D(AT), 7B(CZ), 7D(CZ), 10B(PL), 10C(PL), 11A(PL), 11C(PL), 12A(SK), 12D(CZ).
Podrobným sledováním podmínek v místě příjmu jsem našel dvě místa, ze kterých by se ta sestava kanálů dala složit, a to dokonce i celkem výhodně (vzhledem k rozdělení kanálů na jednotlivé antény).
1. anténa by brala 5B, 5D (dobře přijímá i 7B a 7D).
2. anténa pak zbytek (buď 7B-12D), nebo až (10B-12D).

V případě, že by mezera 6A-7A nebyla pro bezproblémové sloučení dostatečně široká, může se využít mezera 8A-10A.
Dotaz je jednoduchý - čím to sloučit? Máte někdo zkušenosti s něčím podobným? Jaká je minimální nutná šířka mezery mezi slučovanými částmi VHF pásma pro zakázkovou výrobu u Terozu? Něco mi říká, že 2 VHF kanály (14 MHz) by snad už mohly být OK.
Jinak, nepředpokládám, že by na trhu byl nějaký kvalitní DAB+ tuner se dvěma anténními vstupy DAB, a já se tak slučování elegantně vyhnul.

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sloučení dvou různých antén v DAB+

Neni ještě všem dnům konec. Vyřešíte váš požadavek na příjem všech vámi požadovaných muxů a najednou někde ve vašem dosahu spustí nový mux a zahltí vámi přijímané vysílače. Já jsem přijimal nemeckých muxů a spustili Kuklu a zbyl mi horko těžko B3 a Antenne B.

Opticka
Registrace: 12/2020

@Opticka

I to je při pohledu "z druhé" strany ta "krása" dx-u , že se stále objevují nové a nové výzvy :-) Co je mnohem horší, že všude na.ebaný soláry likvidujou dx na FM :-(

Xmux
Registrace: 11/2009

@Opticka

...no však právě, proto nám pánbíček seslal ty DSP... :-) žasnu co je možné dnes s tím za pár "drobných" a pár minut vyřešit (dříve třeba zcela neřešitelného...)

lance
Registrace: 10/2008

@Xmux

kámo, životní starosti... zde není na to prostor... ale moc Tě zdravím ;)

lance
Registrace: 10/2008

@lance

Mě to povídej ... Z veselejšího soudku - jestli bude na apríla teplo, a stihnu to dodělat, možná budem na Lipně testovat dvě nový supermonstra :-) Ale jedině , že bude fakt teplo! Na šaškování v kose už su starej :-)

Xmux

Lance

To bys koukal, kolik antenářů pustí do DSPéčka anténu bez preampu a jsou “nemile”, překvapeni, že jim ten moderní digitál, jimi pracně odlovený DAB signál “neprotlačí”....
Apropo, Planar a NB, to je nástroj, co?
Já, ač celoživotní “rusofil” nedám na Planara dopustit...:)))
Hezký víkend:)

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@lance

Čus draku :-) asi se něco děje :-) mrkni na "tgn-technology-online.com".
S pozdravem "éter je vln, čím dál víc pln"
XmuX :-)

Xmux

@XmuX

čéče březen a duben, to je aprílové počasí, klasika, nevíš dne ani hodiny. Kdyžtak zalezeme a dáme štamprlu ;-) A ne že mi ty tvoje monstra rozbijou auto! :-D

davidkriz
Registrace: 8/2009

RE: Sloučení dvou různých antén v DAB+

Hele vy moravácí, já doufám, že na apríla 1.4. se potkáme v mém kraji...monstra můžete vybalit zde:

Pozice na mapě
48.6420746N, 14.1048091E

tam co bude spát, chytnete leda kopřivku...

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@Varos107

Čert nikdy nespí :-)

Xmux

@davidkriz

Jak pevně si to přiděláš, tak to budeš mít :-) má to jenom 17 kg :-)

Xmux

@davidkriz

A vem si zádrž na 12C, ať múžeš zesilovat :-)

Xmux
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra