![]() |
|
Update CAM Irdeto CI+ SMIT SkylinkDnes, 27.3.2023 mi zbehol v TV cez satelit update dvoch CA modulov z SW verzie 5.3.1.2 zo dna 6.6.2016 na 5.3.1.6 zo dna 24.2.2022.Netusite, o co ide v novsej verzii? |
dunaj
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 321 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 123 | |
![]() |
|
@drobečekAha! Dobře, díky, ještě si o tom něco přečtu. |
Pokuston
Registrace: 3/2023 Příspěvků: 43 |
![]() |
|
PostupRobil som update na styroch SMIT moduloch a osvedcil sa mi tento postup:- Vybral som z modulu kartu a prepol na Markizu ( resp. 11973V) - Nahravanie softu sa spusti automaticky - Objavi sa "Modul sa restartuje..." - Vyjdem z menu, zobrazi sa "wait for CI" - Nejaky cas to necham (aj 30 minut pre istotu) - Vyjdem az do menu modulu, tam Irdeto Access, skusim Inic a Reset - Objavi sa "wait for CI" ale po nejakej chvili aj HW xxx VARIANTA xxx - Chvilu to necham, zmizne a objaci sa "wait..." - Vyjdem z menu, znova Inic a Reset - Hotovo. Na kazdom STB a TV to moze byt ine, skusane na AB PULSe 4k. AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 630 |
![]() |
|
@LucaBrazzaHm, možná tedy stačilo jen vyndat kartu. Inic. a reset jsem zkoušel, ale nějak to nereagovalo. Po úspěšném updatu už holt žádný pokus nezbývá, tak zkusím třeba příště. Na té Markíze zřejmě probíhají updaty od Skylinku a od samotného SMITu na té OTA 12070? Celkem by to vysvětlovalo, proč na starém přijímači vždycky nabíhala pomalu, přístroj asi vyhledával nový SW. Jen nechápu, že se o tom Skylink nijak nezmiňuje. |
Pokuston
![]() |
|
@PokustonDva moduly mi presli aj s kartou, dva bez nej. Podla mna je kartu lepsie vybrat z modulu.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
@LucaBrazzaMožná záleží i na verzi modulu: mám OAF, ale prý je i nějaký WAF. |
Pokuston
![]() |
|
RE: Update CAM Irdeto CI+ SMIT SkylinkMam oba moduly, OAF2 aj WAF2, ale nepostrehol som rozdiely v instalacii.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
: Update CAM Irdeto CI+ SMIT SkylinkTAK MÁM JINÝ MODUL ten zatím chodí dobře , ale na KANAL + ACTION MI TO PÍŠE zdali chci aktualizaci nebo ne , a ted se zase bojím na to ANO mačknout a nevím co se stane . Asi to nechám co to udělá časem . Před tím na starej modul mi to nic nenabídlo a hned začalo aktualizace na Nova cool.a běžel a BĚŽEL 3-4hod a stále se opakoval . SKYLINK DĚLÁ stále mlčícího brouka i když jsem tam volal. Podle nich dát na KANAL + ACTION mačknout a čřekat a čekat co to udělá nebo neudělá. Dokonce mi řekla když to nenaběhne do 30 min přerušit vyndat modul vypnout TV a za chvíli opakovat. hrůza člověk neví co je všechno pravda . |
amater3389
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 482 |
![]() |
|
RE: Update CAM Irdeto CI+ SMIT SkylinkZ diskuze je videt, ze mel Skylink uz davno zablokovat zarizeni, ktera nejsou CI+ Potom by se nestavalo, ze nejaky 20 let stary TV, ktery neumi spravne zobrazit info hlasky z CAMu, vydesi uzivatele podivnym chovanim CAMu. Kazde CI certifikovane zarizeni by melo umet zakladni format info hlasek z CAMu zobrazit, ale ocividne na to nekteri vyrobci TV v minulosti dost kaslali (LG, Philips, ...). Videl jsem update obou verzi CAMu na nekolika novych TV (2022, 2023) uplne bez problemu vcetne podrobneho zobrazeni prubehu a vystrahy, aby uzivatel nevypinal TV, ale take nekolik prerusenych stahovani na starych LG, kde byla zobrazena jen posledni radka z te informace o prubehu sthovani. Vsechny prerusene stahovani uzivatele bez problemu znovu stahli, kdyz pockali asi 10 minut na Canal+ Action programu. |
x008
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 125 |
![]() |
|
x008tak mi řeknete proč se mi to ZAČALO stahovat na NOVA COOL a nešlo mi s tím nic dělat ani po 3 hod. . |
amater3389
![]() |
|
@amater3389Aspoň že máte na výběr, mě Linux postavil před hotovou věc.![]() |
Pokuston
![]() |
|
@x008a kdo by jim zbyl ? Převážná většina zákazníků jsou důchodci, tak jim vysvětlí, že mají kvůli nějakým pokusům vyměnit zařízeníe a učit se ovládat nové. Kdo nemá nas***né v hlavě, tak si asi otestuje OTA před ostrým provozem na nejslabším článku řetězce, tj rozhraní CI. Netestoval jsi to ty pro M7, když jsi viděl tolik stahování během týdne, jak uvádíš![]() ![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
RE: Update CAM Irdeto CI+ SMIT SkylinkA už niekto vie, čo chystajú? Párovanie, alebo sa iba snažia odstaviť čo najviac Irdeto modulov a vymeniť ich za CAM803?![]() |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 032 |
![]() |
|
@RAFI007Proc by mel zakaznik vymenovat modul s kartou, kdyz si poridi novou TV? Po instalaci novych TV jsme jim stahli novy SW uplne bez problemu a zakaznik je spokojeny a je jeste rad, ze ma novejsi SW ve starem modulu! U nekolika zakazniku se starsi TV to nevydrzel zakaznik, protoze mel divnou hlasku na TV a nic se nedelo - napis, aby nevypinal TV se mu nezobrazil. Tak se pokus opakoval a po par minutach cekani se modul vzdy chytil a jede dal. Ale to hlaseni o update nezobrazila TV a pochybuji, ze operator testuje vsechny TV na trhu! |
x008
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 125 |
![]() |
|
@x008"Ale to hlaseni o update nezobrazila TV a pochybuji, ze operator testuje vsechny TV na trhu!"Samozrejme, samotné TV nie sú Skylink Ready a ani moduly Skylink Ready nie sú určené na používanie v certifikovaných STB prijímačoch. Práve preto mali o tejto inkriminovanej "akcii" informovať dopredu. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
@amater3389tak uz to mas aktualizovany ? opravdu to chce dat na Canal+Action, a treba i bez karty, a musi to nabehnout 👍 |
medard 1
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 2 160 |
![]() |
|
@medard 1ANO mám ,ale na jiný modul stejný fialový shmit který jsem sehnal za 400 kč . Naběhl do 5 min bez problémů .Ten modul první co jsem měl asi odešel nebo co mu je . NIC JSEM ALE NEPORUŠIL!!!! Zapla se TV dálkovým akorád to bylo na NOVA GOOLD hned obrazovka zčernala nedalo se vůbec nic dělat ani přepnout ani vybrat žádná hlášky , a začala aktualizace , na nic nemačkal atd. stále se aktualizace opakovala. Po 3 hodinách jsem modul z tv vyndal a koukal na pozemní, jinak nešla tv pokud tam byl modul . Za dva dny dal nový modul kartu přendal hned se mi zeptalo zdali to chci aktualizovat já dal ne a koukal dál na něj celý den , druhý den jsem se na to připravil po zapnutí se hláška ukázala znovu dal na správný kanál a dal ano do 5 min naběhl obraz a super.Úplně jinak se choval. |
amater3389
![]() |
|
@medard 1PRIMA COOL tak to mělo být zase jsem se spletl . |
amater3389
![]() |
|
@amater3389takze kdyz se vlozi ten stary modul do tv tak nejde vlezt do menu televize vyhledat tam ten modul a znovu vyvolat tu aktualizaci ? pak jeste mozna je ta tv uz vice stara a nezvladne to. ale melo by jit ten modul aktualizovat v jinem prijimaci nebo v jine novejsi tv. odpaleny si myslim ze nebude. 👍 |
medard 1
![]() |
|
@medard 1já když dám modul do TV tak nikam se nedostanu , nikam mi to nepustí , aktualizace běží černá obrazovka s pruhy a v něm aktualizace a číslo dneska znovu dal 5 hod. stejný , a dálkový je celý mtrvý ani do menu čehokoliv se nedostanu. Musím vyndat modul z TV a pak tv funguje . DAL JSEM TO DO SETOBOXU A TO SAMÍ . MODUL VŠECHNO ZABLOKUJE.Půjde do šrotu mám jiný . |
amater3389
![]() |
|
@amater3389no to je NESMYSL. modul to nemuze zablokovat.! |
medard 1
![]() |
|
@amater3389Před vložením modulu by měla být navolená frekvence 11973 (Markíza, Nova Fun, Nova Gold atd.), Prima Cool je jinde. Jinak asi bude modul pokaždé zamrzlý ve fázi hledání, popř. vyskočí hláška s Error timeout. |
Pokuston
![]() |
|
@amater3389Ako píše @Pokuston. Skús najprv bez modulu nastaviť frekvenciu kde je Markíza International, prípadne Canal+ Action a až potom vlož modul.To by mohlo pomôcť. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
@PokustonPreco zrovna frekvencia 11973?Mne upgrade modulu trval par minut od zvolenia "Yes" a nastaveny bol kanal STV1, co je ina frekvencia. Vsetko islo hladko a bez najmensich problemov. A pisu to tu viaceri okrem teba... |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 824 |
![]() |
|
@medard 1Frank11 to mi řekla ze Skylinku operátorka taky tak druhý den dal správný kanál Canal+ Action pak dal znovu modul do TV jinak opačně by to nešlo už nebot jak dám do TV modul HNED bez nějakých hlášek zčerná obrazovka TV dálkový nefunguje zablokováno a naběhnou sami řádky ,kde na jednom řádku je aktualizuji od té doby nejde nic dělat s TV JE ZABLOKOVANÁ a chová se to stejně jako o den dříve .Po 3.5 hod při druhý zkoušce jsem ho už vyndal a dávat nebudu mám už jiný. Ten po 10 min aktualizace běží dobře. medard 1 mohu ti ho poslat neručím za něj abys věřil . |
amater3389
![]() |
|
@Jean RenoCo já vím? Tato frekvence prostě zafungovala mně, no. Jinak bych takhle neradil... A zjevně nejsem jediný. Odněkud ten SW modul stahovat asi musí, že jo. Jen nechápu, proč jsou kolem toho takové tajnosti. Snad není takový problém napsat k parametrům ladění na Skylinku, že jedna (či více?) z frekvencí je i "servisní". |
Pokuston
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 123 | |
![]() |
|
![]() |