![]() |
|
Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reproduktorů?Zdravím, je nějaká možnost vyvést zvuk z TV Sony KE-75XH9096 aniž by se vypnuly repro v TV? Když tam zapojím sluchátka tak se repro v TV vypne. Hledal jsem v menu - nastavení zvuku a není tam nikde možnost zapnout TV reproduktory součastně i se sluchátkovým výstupem. Totéž když to připojím přes optiku. Buď jde zvuk přes optiku jako externí zařízení zvuku ven bez TV repro a nebo hrají jen repro z TV bez opiky. Potřebuji obojí součastně. Možná ale existuje nějaký způsob jak by to šlo o kterém nevím. (bez rozdělávaní TV) Neporadí někdo?DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 324 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93 | |
![]() |
|
@konasAk som Ti dobre porozumel, tak aj Tvoja SONY po pripojení klasických sluchátok odpojí repro v TV? Takže tiež nemá nezávislé zvukové ovládanie sluchátok? |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
@MMorous"Tenhle system se praktikoval v minulým století - byl tam plášek, který to rozpojil. Dnes je tam elektronika".No, vyzerá to tak, že ten "plášek" tam je aj v tomto storočí. Ale fakt budem rád, ak to odskúšaš na svojej SONY. Teda, či po zasunutí klasických sluchátok sa reproduktory TV neodpoja. Uvažoval som v budúcnosti o TV SONY, ale toto je pre mňa podstatná vec. Panasonic a Philips to bez problémov zvládajú. |
Frank11
![]() |
|
@Frank11Přesně tak! Je to, kdysi luxusní, Sony Bravia 4k KD43XD8305. Samozřejmě odpojí repro v TV i při volbě výstupu "Zvukové zařízení" kdy jde po optice vícekanálový signál (DD 5,1) |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@Frank11Píšu to tady už popátý, a tazatel hmmm to taky potvrdil, že konektor sluchátkovýho výstupu TV SONY žádný mechanický spínání nemá. Vše je řízeno elektronicky. Mám to asi 2 roky připojený trvale přes normální jack 3,5 mm - v děcáku - na starej zesík Thomson, nastavení a ovládání jak jsem popsal. Není s tím žádný problém, žádnej brum nebo slyšitelný zkreslení. Vstup na zesilovači přepínám taky elektronicky přes DO /radio+audio1+audio2/ - TV/PC.Na starej Sony to bylo podobně. SONY v menu odlišuje audio a audiosystem, obojí se spíná a přepíná podle signálu do několika nastavitelných modů. Mají to docela vymakaný, televize např. dává pokyny AV recieveru přes ARC/stereo/5.1, a ten přepíná zvuk podle signálu z vysílání atd. Mají to samozřejmě i jiné přístroje. Nastavuje se tam i zvukový režim pro každý kanál atd. . . S tím sluchátkovým jsem se to snažil popsat jak to mám nastavený Bluetooth/repro - to jsem zkoušel jenom na LG, tam to chodilo bezvadně. Setkal jsem se ale s tím, že jeden herní ovladač bezdrát zůstával viset jak na TCL tak na SONY a musel se před novým připojením napřed odhlásit a znovu napárovat Jednou se tady řešily konektory jack, matně si pamatuju že se lišily rozměry kontaktů. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
@konasOPTIKU vůbec nepoužívám, nevím taky proč, když je k disposici moderní rozhraní HDMI 2.0-2.1, které umí ARC a plně ovládá mojí audiosoupravu ONKYO se systemem FOCAL Chorus 5,1/7+1. Sluchátkový používám jako jednodušší řešení pro připojení staršího zesilovače k televizi - v děcáku. Zes. má taky rádio, je 5/1, je podstatně menší, nehřeje tolik jako ONKYO a vůbec má levnější provoz. Koupil jsem ho na inzerát i s bednama za 1000,- Ovládání sluchátkového z TV mám bez problému a jsem přesvědčen že komu to nechodí, lze hledat chybu v nastavení přístroje. SONY není jako Samsung, kde jsou časté změny viz ovládání rukama, kamera a další pitominy, Sony je solidní značka a lze se domnívat, že popsané potíže vznikly chybným nastavením. Žádný plíšek na odpojení repro tam není a elektronika byť trochu složitější - je vymakaná. Doporučuji neplést si pojmy - zvukové zařízení, mód, režim a všechny ty slovíčka kterými se hemží menu i manuál. A hlavně vydržaťCo mě na Sony vadí - nahrávky nejdou jednoduše přehrát v PC a taky jsem zkoušel jejich editor kanálů, ten je jak za krále klacka. No a satelit tuner - proti VUčku pomalejší přepínání kanálů, jenom Diseq1.0 na 4 satelity. Ale obraz jako fík, panel s podsvícením miniled super, poslední modely mají audio kalibraci přes mikrofon DO, zkoušel jsem 2 modely u bráchy, 43 a 50 palců, ta menší měla okolo víc místa a zvuk byl po kalibraci krásně prostorový, u té padesátky kde nebylo okolo tolik místa - méně tak výrazný |
MMorous
![]() |
|
@MMorousPrepáč, ale položil som Ti jednu úplne jednoduchú otázku a prosbu.Ty si sa rozpísal celkovo na 34 riadkov, ale si na ňu neodpovedal. Len som chcel vedieť, či tá Tvoja SONY, keď do výstupu na sluchátka zastrčíš klasický sluchátkový konektor, odpojí automaticky reproduktory TV, alebo nie. Ale ak mi na to nechceš odpovedať, tak samozrejme nemusíš. Aj to je svojim spôsobom odpoveď. Napísal si: "Píšu to tady už popátý, a tazatel hmmm to taky potvrdil, že konektor sluchátkovýho výstupu TV SONY žádný mechanický spínání nemá." Mohol by si mi prosím odcitovať pasáž, kde to @hmmm tvrdí? Ak myslíš toto: "zalezi co mam v TV preple takze si nemyslim ze u teto TV by to ovlivnoval jack 3.5mm", tak to žiadne tvrdenie nie je! On to netvrdí. On si to len "nemyslí". Ale ak môžem, ešte raz by som Ťa pekne poprosil, aby si na svojej TV SONY vyskúšal, či sa zastrčením konektora do slúchatkového výstupu odpoja TV reproduktory. Ďakujem. |
Frank11
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...Napsal jsem toto:V děcáku ze sluchátkovýho trvale do starýho zesilovačekabelem přes sluchátkovej jack , hlasitost jde nastavit nezávisle a libovolně jak v zesilovači, tak v reproduktorech televize. Je to kabel, na jednom konci je 3,5 mm Jack, na opačném konci 2x RCA https://www.datart.cz/kabel-aq-audio-3-5-mm-na-2x-rca-konektor-m-m-1-2-m-xaqca42012-cerny.html?gclid=Cj0KCQjwuLShBhC_ARIsAFod4fJ5iFAb-6VQjXYZf-dmcvUJ36Ovh9QBBdaZPRNowJ-RSGRZaVY_2QsaAgMZEALw_wcB Sluchátkovej Jack 3,5 mm STEREO - lze snad pochopit, že jinak to ani nejde |
MMorous
![]() |
|
@MMorousĎakujem za odpoveď.Chápem to správne? V detskej izbe máš nejaký TV SONY (poprosím konkrétny model) a z jeho sluchátkového výstupu je tam pripojený nejaký zosilňovač, pričom zvuk ide aj z reproduktorov TV a súčasne aj cez ten sluchátkový výstup. A tvoja hlavná TV SONY v obývacej izbe je na tom ako? Predpokladám, že to bude novší a drahší model. Ďakujem. |
Frank11
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...Moje televize je SONY KD-55XF9005 - 3 roky staráhttps://www.sony.cz/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-55xf9005/specifications Předělávám byt a obývák mám zatím rozhozený. Plánuju tam televizi 65 nebo 75 palců s procesorem XR a panelem miniled Nejspíš z řady sony xr-65X93K nebo xr-75X93K ale písmeno tam bude jiný je to podle roků Oled nechci |
MMorous
![]() |
|
@MMorousTu kalibraci zvuku má už tři roky stará Sony oled 48A9.Zvuk je velmi špatný-nutno používat AV rec.Osobně neznám TV která nemá svuj vlastní kvalitní hlavně externí zvukový systém,aby z těch zabudovaných šustítek něco lepšího mohlo vylézt.Např.Oled Philips řady 935,936 tam je zvuk v poměrně velmi slušné kvalitě ale proč že?,Klasická šustidla nebudou nikdy dobrá.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
@MMorousĎakujem za odpoveď.Nenapísal si to úplne konkrétne. Napísal si: "hlasitost jde nastavit nezávisle a libovolně jak v zesilovači, tak v reproduktorech televize". Pochopil som to teda tak, že konkrétne u SONY KD-55XF9005 sa pri zastrčení konektoru slúchadiel do sluchátkového výstupu neodpoja reproduktory v TV. Škoda, že už sa nepredáva a pri nových modeloch nie je vyslovene uvedená vlastnosť nezávislého sluchátkového výstupu. Dá sa však teda tá hlasitosť nastaviť nezávisle a ľubovoľne ako v TV reproduktoroch, tak aj v slúchatkách ovládaním cez TV? Nie v zosilňovači. |
Frank11
![]() |
|
@hoboTu kalibraci zvuku jsem zaregistroval až u letošního modelu. Šustítka souhlas, ale 48 palců - 55 - 65 je trochu rozdíl, protože šustítka jsou větší a tím lepšíOsobně preferuji také externí audio - mám Onkyo a Focaly Chorus a ještě soupravu Dali. To se s reprákama z TV nedá srovnat. Ale někomu to stačí Oled ne protože je předražený a kdoví co bude za 2 roky POslední model SONY má přes obrazovku nějakou polarizační folii, neměl jsem zatím čas si o tom sehnat podrobnější info. |
MMorous
![]() |
|
tohle se řešíjako požadavek na tv před nákupem,že bude sledovat jeden se sluchátky nedoslýchavý a druhý zdravý z repro,každá tv toto neumí,abych nepsal stále o přívětivé značce finlux pro lidi,tak philips toto umí dávno před tím,když byl finlux ještě nokia |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
@pierrepetrPřed nákupem jakékoliv elektroniky bych doporučoval především nastudovat co je elektrický drát a jiný věci, abych se potom nemusel ptát na každou pitominu. Minule jsme nastavovali obraz u tý poslední sonky a není to vůbec jednoduchý. A to fotím a s pojmy úroveň bílá, černá, sytost, kontrast, jas, bar sytost a míchání barev dělám každý den. Televize má i senzor osvětlení, kterej doporučuji nezapínat. U TCL jsme zjistili, že obraz jde trochu do modrozelena a nic s tím neuděláš. Každý máme také jiný barvocit.U zvuku - Sony rozlišuje odděleně v menu Audio a zvuk. A nastavení se prolínají, něco nastavuje sluchátkový výstup, něco HDMI. Někomu je to jedno a nechá továrko, jiný se v tom vrtá a když to nezná, tak se dostane do bodu, kdy neví jak dál a začít znovu se mu nechce. Tak se ptá a v podstatě klade špatný otázky. Pak mu někdo odpoví, že sluchátkový výstup zkresluje tak začne hledat převodníky, redukce, kabely, různý android boxy a multimediální centra a další pitominy atd, protože si myslí že to vylepší a místo aby si koupil pořádnou televizi, zamotá se do drátů a prodlužovaček a stejně toho půlku nakonec vyhodí do šuplíku. Znám podobných dovedů několik. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousJá musím optiku používat, můj starý Denon nemá HDMI vstup! Já myslím, že dnes nejde žádná nahrávka z TV přehrát v PC. TV si připojený disk zformátuje k obrazu svému, speciálně SONY má nenápadnou hlášku "Zaregistrovat HDD pro nahrávání". Kliknutím na tento odkaz pošleš disk do PC nečitelnosti. Vidí ho jen správce disků jako neznámý. Já jsem na optiku zavedený. S uvedenou zpožďovačkou audia, kterou můj Denon také nemá, je optika v pohodě. |
konas
![]() |
|
@konasJá radši nenahrávám, protože to co jsi popsal mě hrozně s***e. Brácha měl nějakou starou malou telku za 5000,-, koukal jsi na film, chtěl jsi na záchod, strčil jsi tam flešku, zmáčknul zastavení, vrátil se a pustil pokračování a bylo to. Tady se ti to 2x zeptá a musíš to potvrdit. Ne že by to nefungovalo, ale je to votravný.- HDMI a ARC - to je fakt vymakaný, jede film 5.1 - v poho -přijdou reklamy, Onkyo mi to přepne na 2.0, reklamy skončí a přepne se to zpátky na 5.1, podle toho jak kterej satelit co vysílá Taky jsem zkoušel 2 sonky ještě než jsem tu starou prodal - křížem přes domácí síť. Jedno PC bylo v děcáku, noťas v obýváku, z něj jsem bral do jedný telky film řádově 7 GB, z druhýho PC přes USB převodník z HDD co ležel vedle na zemi film 40 GB/Ready Player One/ do druhý telky přes GM awitch Tp-link a makalo to žádnej zádrhel, pěkně 5.1. - Ty starší Denony jsou nesmrtelný. Kamoš nedavno sehnal jeden v bazaru za pár stovek. Mě vodešlo ONKYO asi za 3 roky, vyhádali jsme pozáruční opravu - výměna základní desky - zadara. Prodejce to hodil na výrobní vadu. |
MMorous
![]() |
|
@pierrepetrOkrem už uvedených to tiež bez problémov zvláda aj Panasonic a GoGen.Z tejto diskusie teda vyplýva, že nezávislý sluchátkový výstup nemajú ani niektoré drahšie modely TV SONY. A keďže to už nebýva jednoznačne uvedené ani v ich parametroch, potencionálny záujemca o TV SONY s takouto funkcionalitou by si to mal najprv niekde overiť zastrčením konektoru sluchátok (prípadne aj len konektoru Jack) do sluchátkového výstupu TV. |
Frank11
![]() |
|
Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reproduktorů?@MMorous .Tak aby sme to uviedli do finále. Kontaktoval som experta SONY s takouto otázkou: Prosím Vás, ktoré modely TV SONY majú nezávislý, ale skutočne nezávislý výstup na klasické sluchátka. Teda, že ich zapojením sa neodpoja reproduktory v TV a hlasitosť sa dá regulovať nezávisle. A dostal som takúto odpoveď: Dobrý den, jmenuji se David, jsem Sony Expert a rád Vám poradím. Momentálně žádné nové Sony TV tuto možnost nenabízejí. A je vymaľované! Ani drahé špičkové TV SONY nemajú nezávislý sluchátkový výstup. Tak sa mi zdá, že aj značka SONY ide pomaly do "kopru". Obraz má síce pekný, ale ten zvyšok začína byť problematický. Čo mi je z pekného obrazu (ktorý mi môže ponúknuť aj iná značka), keď sa tie ich androidové TV sekajú, aj trikrát do týždňa reštartujú, po záruke sa ich dosť pokazí a nie sú komfortné na ovládanie. To všetko si nevymýšľam, prezrel som si oficiálne stránky SONY s recenziami (aj zahraničnými), ktoré sú tam uvedené. |
Frank11
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...@Frank11- Já bych ten sluchatkový výstup tak nedramatizoval jako ty. Kup si TV která se ti líbí a hlavně ať má optiku out. Rešil jsem ten sluchátkový nezávislý výsup ale jak jsem zjistil co jste mne tu poradily že mne jde regulovat nezávisle optika - hlasitost na soundbaru a můžou hrát součastně i TV repro, tak to už neřeším. K telce si můžeš dokoupit krabičku za pár korun, propojit optikou a hned máš nezávislý sluchátkový výstup který vyvedeš z te krabičky. Já jsem sluchátkový výstup potřeboval na bedýnky a chtěl jsem použít modul mini zesilovače co mám doma protože to nepotřebuji každý den. Tak jsem si objednal mini zesilovač s bluetooth, umí hudbu s mobilu a hlavně s optikou, dálkovým ovládáním. Umí i mp3 z usb, ale to asi nevyužiju. Pozdeji dokoupím AV receiver. Pokud se chystáš koupit TV, bež se na ni radeji podívat. Ja jsem měl v plánu koupit 65" Sony tuším že to byl model 9005 jako MMorous akorád o 10" ještě větší ale jak jsem v tom obchodě viděl 75" SONY tak jsem už tu menší nechtěl![]() DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
@hmmmAle už si asi nevybereš. Myslím že už žádná nová TV od jakéhokoliv výrobce nemá sluchátkový výstup na konektor. |
konas
![]() |
|
@Frank11Ale ale . . . to musel být opravdový expert. |
MMorous
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...@konas - některé TV to mají a některé ne. Dnes už stejně nikdo k TV dráty na sluchátka nepoužívá, hlavně ne u tak velikých úhlopříček když frčí bezdrát. To že jsem si chtěl vyvést zvuk mimo ze sluchátkového výstupu je spíš výjimka. Škoda že výrobce neumožnil oddělenou regulaci pro repro v tv a i sluchátka zvlášt. Je to jen soft. záležitost takže je otázkou jestli to tam přidají nebo ne.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
@hmmmZítra jdu k bráchovi tenhle technický dotaz otestovat na nové televizi SONY, kterou jsme kupovali na začátku roku, je to loňský model tak se dá říct, že je nová. Zatím ať si diskutující projasní pojem " nezávislý výstup na klasické sluchátka. Teda, že ich zapojením sa neodpoja reproduktory v TV a hlasitosť sa dá regulovať nezávisle."Připravil jsem si 2x sluchátka s konektorem Jack 3,5 mm a 10m audio prodlužovačku abych to mohl připojit k taky zesilovači. Snad se zadaří. A pro ty. co pořád nechápou co tady popisuji - ještě jednou: - moje TV SONY má výstup na sluchátka - tento výstup nemá žádný plíšek nebo spínací konektor, který při zasunutí sluchátkového stereokonektoru mechanicky trvale odpojí reproduktory TV - funkce a režim tohoto výstupu má 4 mody, které se nastavují elektronicky v menu AUDIO výstup - Výstup pro sluchátky/Audio výstup pevný 1- Sluchátka 2- Audio výstup pevný 3- Audiovýstup nastavitelný 4- Subwofer Podmenu k těmto položkám je dobře si přečíst Já mám zaškrtuto č.2 - Audio výstup pevný Funguje to tak, že z toho sluchátkového výstupu mám kabel do zesilovače. Ten dodává zesilovači standardní signál, a hlasitost do beden si reguluju zesilovačem. Nezávisle na tom si mohu zesílit nebo zeslabit reproduktory v televizi. Úroveň jejich hlasitosti nijak neovlivňuje hlasitost beden přes zesilovač Takže audio poslouchám přes bedny, večer to stáhnu nebo vypnu a zesílím repro v TV. Regulovat najednou a odděleně hlasitost v reproduktorů v televizi a normálních kabelových sluchátek z jednoho DO - to asi ani normálního člověka nemůže napadnout. To by vyžadovalo především 2 koncové zesilovače na sluchátka a 2 regulátory hlasitosti nebo SW přepínání, což TV obvykle nemívají. To se řeší regulátorem hlasitosti na sluchátkách nebo přes lokální zesilovač. Taková sluchátka jsou cenově trochu výš. Omlouvám se jestli jsem někomu přišlápnul kuří oko, chtěl jsem jenom trochu napovědět k bádání tazateli hmmm |
MMorous
![]() |
|
@konasnový finlux snad všechny modely tuto krá,vo.vinu umí,finlux totiž dělá tv pro lidi,ne pro zisk za nic,jako ostatní,jen tak na okraj |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
@konas"Myslím že už žádná nová TV od jakéhokoliv výrobce nemá sluchátkový výstup na konektor.".Ale má. Panasonic, Philips, GoGen, Finlux, ... |
Frank11
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93 | |
![]() |
|
![]() |