, sekce: Zkušenosti |
|
VUplus login a passZdravim,taku drobnu technicku ... nainstaloval som novy image, a hla login: root a password: dreambox mi nefunguje je to image BlackHole by som sa teda spytal, ake je zakladne "login" a "pass" ... image som instaloval x-krat ale s tymto som sa teda stretol po prvy krat dakujem Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
|
|
RE: VUplus login a passberiem spat ... bolo nutne manualne nastavit vo VU+vsetko dobre Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
|
|
RE: VUplus login a passPo inštalácii nového image do akéhokoľvek modelu linux stb z E2 je potrebné si vždy skontrolovať, prípadne aj upraviť podľa svojich potrieb login a pass pre ftp prístup do stb!VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 194 |
|
|
RE: VUplus login a passPokial nie je nieco specialne urobene, taj ak ked zabudnes heslo cez fyzicku konzolu ho mozes stale zmenit |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 646 |
|
|
@sky59nie som si isty ci pochopia tvoju fyzicku konzolu, kedze v menu sa to ma iny nazovTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 302 |
|
|
@alfasexinak kde si vo Vu manunalne to zmenil? Lebo po nahrani cisteho image Openbh 5.2 som v menu nic take nenasiel.Jedine som to musel menit cez telnet. |
coral
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 344 |
|
|
coral and mmiriboycoralzrovna vcera som riesil tu 5.2 nie som pri pristroji, takze z hlavy ti to nenapisem ... ale fakt som sa pri hladani zapotil ... ale je to tam mmiriboy mierne ma to prekvapilo, kedze som za cca 5 rokov pouzival 3 rozdielne linux a x-krat som menil image a nikdy sa mi nestalo ze by mi nepoznalo login/pass ... akosik vzdy som mal defaultne root/dreambox az do vcera ... ucime sa za pochodu Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
|
|
RE: VUplus login a passtak to je standart snad druhej treti rok v jakymkoliv linuxu ze defaultne je root login pres ssh vypnutej. nebo spis je vypnuty ssh a telnet se nepouziva vubec. a proc ? protoze bezpecnostni riziko jako krava.a kde to tam je ? no odpovim slovy klasika: hledej smudlo :))) Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
@bublajsv novych image sa cez telnet dostane do boxu vzdy, kedze heslo sa nepouziva (teda aspon vecsina team-ov), problem nastava az pri FTP kde ta box bez hesla uz dnu nepusti-potom su dve moznosti co sa tyka hesla, prikazovy riadok alebo plugin TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
|
|
@EnoSatuplne jistej bych si tim nebyl, ale proslo mi tedka rukama tolik linuxovejch veci ze mi to prijde jako standart. jako ono vsechny ty default loginy jsou v kazdy databazi hesel, takze vypnout to v zakladu je nejlepsi reseni. a uz jsem i videl neci log z routeru, jak se mu nekdo prihlasuje do boxu z venku defaultnim loginem a to jsem cumel jak jsou ti lide deb.ilni.nicmene jsem pro, aby to vsechny distra v zakladu zakazaly a chces to, tak si to nastav sam a jestli si tam das tu blbost, tvuj problem. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
|
|
@bublajsmna sa to netyka a alfasex si FTP uz poriesilTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
|
|
RE: VUplus login a passEnosat, to ti "(nevhodné slovo)ni" lidicky maju verejnu ip adresu a v routeri nastaveny port forwarding? Nechce sa mi verit |
sky59
|
|
RE: VUplus login a passNie eno ale bublajs.... :) |
sky59
|
|
@sky59A čo si myslíš, načo im je verejná IP adresa? Aj ja mám aj portforwarding a žiadny problém. Keď s tým vieš narábať nikto nemá šancu sa dostať ku mne do vnútornej siete.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 717 |
|
|
@sky59si ver cemu chces, ale lidi jsou prevazne hodne hloupy. a mezi nima je podstatna skupina fakt velkych hlupaku. a to tam mas jeste kupu dalsich srand, kdy muzes ovladnout jinej strojek v siti a tim se dostat kamkoliv v ty siti. radsi ani nechces vedet co vsecko je mozny. jinak by si ani nemohl spat :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
|
|
RE: VUplus login a passBublajs, kludne spim. Neviem si predstavit ako by niekto po celej trase cez vsetky routre po ceste dokazal prist az ku mne domov |
sky59
|
|
RE: VUplus login a passSpecialne ak mas este aj mobilny internet kde pod jednou ip je mnoho tlf cisiel |
sky59
|
|
info pre @sky59Ak chces niekomu odpovedat staci kliknut na jeho nick |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 573 |
|
|
@A je toOk 👍 👍👍 |
sky59
|
|
@sky59tak si to nepredstavuj. to je realne mozny :)))Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
|
|
@bublajsNepozeraj tolko detektivok v mainstreame |
sky59
|
|
RE: VUplus login a passa ty portscany se ti tam berou kde smudlo ??? :))) ty nevis, tak si zij svoje lehkobyti, realita je uplne jinde :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
|
|
RE: VUplus login a passreknu ti to takhle: mam kamarada kterej dela vyvoj procesoru. jeho kontraktor o nejakym vicenasobnym natu, tunelech a podobnejch vecech nechcel ani slyset. dostal solo komp s biometrikou, nainstalovali mu solo linku a zakazali mu kde co :) a ty si mysli co chces. tvoje sneni o bezbepeci je solidni fanstas(nevhodné slovo)ie :))))) protoze jak ti doma bezi wifi, tak si mrtvej :))))Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
|
|
@bublajsvsetky routre si pamataju v pamati NAT tabulku pre prave prebiehajuce sessions, tato informacia z tabulky zmizne po ukonceni session alebo po timeoute, prichodzia TCPIP message obsahuje informaciu o poslednom uzle odkial to prislo k nejakemu serveru, cela zvysna cesta odomna ku akemukolvek serveru je zapamatana v routroch po trase a tuto informaciu server nema, netusi odkial to prislo odpovie na posledny uzol a o ostatne sa postaraju routresa mi zda ze ty si mrtvy uz teraz z tej paranoje a historiek co ti narozpravali experti len zo zvedavosti: co je to solo linka? |
sky59
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|