, sekce: Zkušenosti | |
Podvod či realitaPo mesiaci bezúpešného ponúkania satelitnej parabole na Bazoši sa mi ozval akýsi Luis Bake a dal mi takúto "lákavú" ponuku:Som z Giraltovce Ponúkam platbu vopred a hradím všetky náklady na doručenie. Vysvetlím: za tovar a poštovné platím prostredníctvom Packeta. Následne dostanete e-mail od Packeta, v ktorom potvrdí vašu objednávku a prijme platbu na váš bankový účet. Po prijatí platby vám kuriér zavolá a dohodne si s vami dátum a čas. Ak s tým budete súhlasiť, poprosím vás o vašu adresu a telefónne číslo pre objednanie. Má niekto s takýmto doručovaním skúsenosti? Z Bazoša sústavne upozorňujú, aby sme na kuriera nenaleteli, lebo je v tom podvod. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 009 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
RE: Podvod či realitatypický podvod !!!!! |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 332 |
@Karnerponukni mu ze budes mat cestu cez Giraltovce tak mu ju osobne odovzdas a hned sa "vyfarbi"TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 188 |
RE: Podvod či realitaTuším aj ja, že je to podvod, ale nepýta číslo karty. Ak mu zadám číslo účtu, nemalo by sa nič stať. Pri tom mám dvojité overenie. |
Karner
RE: Podvod či realitaTo iste jeden pako z "Čadce", ale cez aplikáciu GEIS. |
icoq
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 178 |
RE: Podvod či realitadostanes email s linkom ktory sa tvari ako paketa tam klinknes na link ktory spusti cerva cakajuceho az sa prihlasis na ucet aby si si overil ci prisla platba na tvoj ucet - cislo karty mu je k nicomu ked ma tvoj login do uctuTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
@KarnerKde žiješ?ved tieto podvody sú tu už cca 18 mesiacov!na hocijaký inzerát (oblečenie,elektro,kniha,atd) sa ti ohlási podvodník,ktorý ti tvrdí,že má zaujem o tvoj tovar...len nemôže osobne prísť,tak pošle a zaplatí kuriera..jedine čo máš spraviť je kliknuť na odkaz,ktory ti pošle a tam máš vyplniť udaje...samozrejme hlavne číslo svojej karty...ludia sa nehajú nachytať hlavne preto,lebo odkaz,ktory ti pošle vyzerá fakt ako oficialna stránka packety,zásilkovne,tvojej banky atd atd...proste máš otom už 1000 článkov a videí https://www.youtube.com/watch?v=DMh06pBsv5E https://www.youtube.com/watch?v=vmrV8h25ZQI https://www.youtube.com/watch?v=6wYN8zScO4I |
jožko
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 232 |
@Karnerwww.packeta.sk/blog/phishing-pozor-na-podvodnikov-na-inzertnych-portaloch |
starter12
Registrace: 1/2022 Příspěvků: 230 |
@KarnerDoufám že máš na účtu hodně peněz, aby ten podvodník byl vysmátý. Mě chodí podobné emaily. Ani mě nejdou otevřít. Při pokusu mě to v mobilu blokne Eset nebo Bitdefender. Tak je automaticky mažu.👎Vu+Uno4KSe, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Antik sk, Netflix, MAX, Disney+, Voyo, IPTV
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 575 |
nebezpečná dobaRaz išiel na CT2 vynikajuci dokument,len už si nepamatám jeho názov Dokument bol o podvodníkovi,ktorý pôsobil v Izraeli.Mal normálne prenajaté priestory,kde mal cca 10 zamestancov.Tí mali za úlohu denne posielať rôzne takéto podvodné správy ludom hlavne zo strednej Europy (svk,cz,pl,hu)..normálne by ste neverili,kam tá dokonalosť podvodníkov až zašla...tí ludia mali vymyslené stovky falošných profilov mien,ktoré sa unás použivajú...proste profil napríklad Jozef Novák aby slovák veril,že komunikuje fakt so slovákom..to isté pre madarov,čechov,poliakov....komunikácia je tiež v 100% forme...a ukazali tam toho šéfa na jachte,ktorú si kúpil z tych podvod....denne sa tým zamestancom podarilo vylákať od ludí aj 20 000 eur...ved tá doba je fakt chorá...každy den máš iný podvod...podvod z bitcoinmi...podvod s kurierom...podvod o zalubenom americkom vojakovi..podvod,kde ti príde v správe link akože od slovenskej pošty...od tvojej banky...od tvojho operátora atd....a im je jedno,že zo 100 ludí sa 96 nenehá nachytať...im stačia aj tí 4 ludia...z 1000 ludí to je 40...z 10000 to je 400...a polícia je stále na nich prikrátka...ved ako chcú vyšetrovať človeka,ktorý ťa obral o peniaze,ked ten človek je 3000 km od teba... |
jožko
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 232 |
RE: Podvod či realitaNapiš mu číslo účtu a dokuď se na něm neobjeví dohodnutý obnos + doprava,pak budete pokračovat v komunikaci.....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 838 Galerie: Kamil_k4 |
@Kamil_k4To som chcel urobiť. Lenže som sa dozvedel, že podvodník ti pošle do pc červa, ktorý zachytí tvoje heslo k účtu a ukáže mu ho. |
Karner
@KarnerNa 200% podvod, nie na 100.Dobre ti radí Kamil_k4. Len mu pošli číslo svojho účtu, kým nebudú peniaze na účte, nič nerob. Ak mu ty posielaš číslo svojho účtu, nemá ako získať heslo k účtu ani poslať červa do PC. Práve cez Packetu (to nie je originál Packeta, ale podvodná stránka), by chcel zadanie údajov k Tvojej karte, tak by si o prachy prišiel. Uvidíš, že po komunikácii, že chceš, aby peniaze poslal priamo na účet, Vaša komunikácia skončí. Ručím Ti, že je to tak (skúsenosť môjho syna). |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 163 |
@RudoMToto je asi podvodník vyššieho rádu, lebo nechce kartu ale účet. |
Karner
@Karnertak si urob smartbankink a neotvaraj to v pc,ale v androidu,tlf,teblet |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 503 |
RE: Podvod či realitaono tyhlety nabidky na kuryra byvaji podezrele uz jenom tim textem a komunikaci, jelikoz to nepisou cesi a cesky, a kliknout na falesny banking se da i na falesnem odkazu tvoji banky, ziskat pristup do tveho uctu a vylepsit jeho stav se da ruznymi zpusoby, tohleto se uz dnes neda uhlidat, jedine to vubec nepouzivat, ale jestli jim chces pomoci posli jim cislo uctuasi nejvetsi extrem kdyz maji androidi odemknutou kartu v mobilu |
Bohemia cz
Registrace: 3/2022 Příspěvků: 975 |
RE: Podvod či realitanevim jestli packeta tuhle sluzbu nabizi ale takto funguje uz asi rok na aukru. a uz drive na ukrajinskem inzertnim serveru olx.to jest ze ta prostrednicka spolecnost dostane penize od kupujiciho ale neposila hned prodavajicimu ale az po doruceni zbozi a potvrzeni od prijemce ze vse je v poradku. tady se neni moc jasne jestli packeta posle penize na ucet prodavajiciho hned nebo az po doruceni. podle toho co pise tak ze ta packeta posle penize hned coz ale pak nedava smysl prostrednika ktery by uschovaval penize. takze muze byt podvod v tom ze prijde potvrzeni o prijmu penez a dohodnou na zaslani zbozi ale uz nikdo neozve. v tom ze muze byt cerv az po kliknuti na odkaz moc neverim, v dnesni dobe uz moderni windows a prohlizec hned to detekuje. leda ze by nekdo to zadaval na mobilu tam uz neni zadna ochrana. tak by to chtelo zkusit nekdo kdo vi co dela a zjistil kde je hacek. podle mne uz po zadavani cisla uctu na packeta z adresniho radki v prohlizeci by melo byt jasne jestli jde o skutecnou adresu packety nebo podvodnou. otevrenim te stranky nic nehrozi. |
novice2k
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 238 |
@novice2ktak aukro rozhodne takto nefunguje. maji sice zadano ze cekaji 14dnu na potvrzeni od kupujiciho a az potom penize odesilaji, ale realita je takova ze po 7mi dnech automaticky penize odeslou bez potvrzeni spokojenosti.! a jako s aukro neco resit to je fakt extrem.!co se tyka toho internetoveho bankovnictvi tak to je fakt velka naivita. |
Bohemia cz
Registrace: 3/2022 Příspěvků: 975 |
RE: Podvod či realitaPrepošli to rovno polícii, keď už zriadili aj kyberoddelenie. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 973 |
RE: Podvod či realitaJe to podvod.Již 2x se mě pokusila nějaká ženská kontaktovat ohledně inzerátu.Prý vše zařídí přes zásilkovnu a pro inzerovaný předmět si přijede kurýr.Na mail mě poslala kod a že je vše vyřízeno.Jsem ji napsal jak mě to ale zaplatí.Už se neozvala.Potom jsem koukl na ten mail který mě poslala jako zásilkovna a ten byl sice podobný ale ne cz ale com a ještě nějaké slovo.Jakmile slyším pošlu kurýra tak odstupuji od prodeje.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 955 |
@KarnerDaj v Google vyhľadať frázu Packeta upozornenie (druhý krát DPD upozornenie).Prečítaj si a hľadaj podobnosti Tvojej komunikácie s tým dobrákom kupujúcim. |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 163 |
RE: Podvod či realitahttps://www.packeta.sk/bezpecnost-ochrana-dat/emailyTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Karnernech zaplatí priamo na tvoj účet, jeho číslo môžeš zverejniť tam môže tak vkladať ale nie vybrať , program na zistenie ukladania hesiel k účtom musí mať prílohu SW s príponou .exe ,to nikdy neotvárať, otvárať bezpečne môžeš len textovú správu má len pár bytov , a odpovedať na jeho email novou správou, nie ako odpoved na email a kľudne z mobilu |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 182 |
RE: Podvod či realitadvojité overenie je len pri platbe na internetový obchod,platbu potvrdzuješ cez SMS, aj to nie pri každom, najlepšia ochrana účtu je dať limit pre intret obchod na nulu, toto musí poriadna banka ponúkať priamo v balíku a nie to žiadať zvlášť a ešte s platbou , taký nevýhodný účet má napr. Unicredit, nemôžeš priamo meniť limity ,len cez banku a 5 Eur. |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 182 |
RE: Podvod či realitaUž to meno a adresa znie podozrivo: Luis Bake z Giraltoviec. Preto som na jeho odpoveď nereagoval. |
Karner
RE: Podvod či realita..ja tomu nerozumiem, mna nikto nechce oklamať, asi ma už poznajú a ked sa nejaký odvážlivec nájde, tak si z neho robím prču ked mám čas.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 268 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |