![]() |
|
FTA rádio z AstryDobrý deň. Dopredu vás musím informovať že v tejto oblasti sa vôbec nepohybujem a všetky informácie mám z googlu alebo chatGpt takže ak toto celé napíšem zle tak sa ospravedlňujem. chcel by som sa spýtať že či existuje nejaký spôsob ako prijímať rádio zo satelitu zadarmo a bez dekodovacej karty. V mojej lokalite je totiž na fm dosť blbý signál a tak som dostal nápad že či by nebolo najlepšie riešenie zohnať splitter z jedného single LNB ktoré je namierené na Astru 23,5°E a potiahnut kábel z paraboly až do dielne kde by bol ďalší set top box a ten pripojený na AUX vstup Repro. Keďže mám single LNB tak som iba na jednej družici a trošku mi vadí že rádio Best Fm vysiela na Thore ktorý nemám ako naladiť, ale čo už.. Doma by som mal mať starý openbox príjmač ktorý som ešte ale nenašiel takze o ňom nič neviem ,viem iba to že dokáže spracovať Max. SD kvalitu a kvôli problémom zo skylinkom bol menený , inak funguje, avšak neviem či podporuje AAC kodek v ktorom väčšina radii vysiela, no podľa toho čo som na googli našiel existujú FTA Dvb-s prijímače avšak neviem kde taký kúpiť. Rozmýšľal som aj nad Octagon sx8 ktorý vypadá byť cenovo dostupný ale neviem za koľko mesiacov by som ho musel meniť.. V podstate by som chcel používať príjmač bez televízora no mám pocit že na povale by som mal mať nejaký starý Sencor monitor z reproduktormi ale to som tiež ešte neskúmal,taktiež neviem či nebudem potrebovať zosilňovač signálu keď pripájam jedno LNB do dvoch zariadení alebo to v pohode pôjde aj bez neho.Ďakujem každému kdo bude ochotný mi pomôcť. |
LubosGG
Registrace: 6/2023 Příspěvků: 11 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
@Jean Renojiste, to chapu, jen si obcas pustim i jine nez to me oblibene![]() |
Bohemia cz
Registrace: 3/2022 Příspěvků: 1 448 |
![]() |
|
@Bohemia czTých 20 rádií v pohode. A ten IP box displej má a zobrazuje názvy sat. rádií. IP žiaľ nie, tam je názov služby (napr. Antik) ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
Re....App Tunein RadioZosik z bazošu za par šupov a máš rádii koĺko len chceš Slovenské, České, atd... |
stanowat
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 227 |
![]() |
|
@Bohemia czVšak to v pohode s ovládačom, samozrejme by som tam na inštaláciu doniesol starú telku a do favoritov by som dal tie ktoré chcem počúvať |
LubosGG
![]() |
|
@DzordzoJa som rozmýšľal žeby som kúpil nejaký použitý cryptobox , nikdy som ho nemal ,iba viem že existuje. Keďže tu je možnosť prehrávania .cfg online playlistov tak by bolo dobré pridať si sem aj online rádia keďže sk ich tam moc neni(aj keď online radia nemám rád). Len neviem že či sa dajú pridať online a satelitné do jedného zoznamu a keď nie tak nič no. Čo sa týka inštalácie,aký mám použiť satelitný kábel ? Lebo dosť veľké sú tam cenové rozdiely a neviem že čo by stačilo na moje použitie. Potrebujem cca 30-40metrov, možno aj menej ale aby bolo do rezervy. |
LubosGG
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |