Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

kvalita signalu =slabych= transponderov

zaujimalo by ma porovnanie kvality signalu z 0.8w freesat, bolo by vyhodne (nutne) mat malu parabolu aby LNB bezal na plny zisk

zaujimaju ma nasledovne transpondery: (prikladam moje udaje SNR)
- 11843 V LoveNature 80%
- 11804 V TA3 83%
- 12563 V RTVS sport 83%
- 11919 V ViasatHistory 66%
- 11977 H CT2 75%
zda sa, ze 11919 a 11977 su pred umretim....
poznamka: zaujima ma iba to na co som sa pytal, nie som zvedavy na ziadne teoreticke uvahy atd.. je mi fuk, z coho budu pripadne udaje SNR zaujima ma vztah medzi nimi

sky59
Registrace: 1/2023
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54
Odpověď v diskusním vlákně

@EnoSat

chcel som ti urobit radost :) ja to nebudem (nepotrebujem) pocitat pretoze aj tak by vysledky neboli aplikovatelne, minimalne nedokazem zmenit tvar, modus prace, priemer a ine toho ozarovaca v LNB

beriem LNB tak ako ho stvorili, pozrel som referencne na ellano paraboly a asi 20% uvadza f/D, ostatne sa tym vobec netrapia

ten program ma u mna dost vysoke sance ze by mohol byt spravny, pretoze ako vstup vyzaduje zvisly a priecny rozmer offset anteny, jej najhlbsi rozmer a vzdialenost kde je najhlbsia od spodu anteny

je pekne ze si otvoril tuto f/D temu, ale stale povazujem za dolezitejsie aby antena bola presne vyrobena/vyrazena (?) aby mala skutocne male ohnisko aby to nebolo rozptylene ako som uz v zivote mal moznost vidiet (nedalo sa zaostrit na menej ako elipsa rozmerov cca 10x6 cm, bez viditelnych okrajov, bol by som cakal kruh cca 5cm priemer)

sky59

RE: kvalita signalu =slabych= transponderov

radost si mi neurobil - kezde ho davno poznam, ale s tymto programom bezne zlepsuju DX nadsenci zisk o 1-2 dB, co pri DX ma velky vyznam - pre Freesat na 1W ktory ma rezervu LM aj 5-6 dB to ma minimalny vyznam
vid. moja uz nie celkom "fit" 100ka po minulorocnej vichrici
https://www.parabola.cz/album/foto-1748/
sekce Album: rezerva takmer 5 dB
Popis fotografií:
[1] rezerva takmer 5 dB

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

@EnoSat

Neviem aky program to zobrazoval, ale hadam aj lnb ma co do toho povedat?

To mu trvalo 3700 bodov cez 2 sekundy?
(00,01,10,11)

sky59

RE: kvalita signalu =slabych= transponderov

ano, 3700 bodov konstelacneho diagramu je zobrazenych na obrazku, cim dlhsie je okno zobrazene - tym viacej bodov konstelacneho diagramu je zobrazenych
2.5 sekundy trvalo meranie parametrov transpondera (sirka nosnej, celkovy bitrate transpondera, a podobne prkotinky)

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra