Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DAB

Rádio DAB 12 A2 z Lidlu

Toto rádio se prodávalo v Lidlu v akci z 499 Kč. Běžná cena je 699 Kč.
Má však jednu typovou vadu. Akumulátor se ve stavu Standby bez zapnutí rádia vybije do 48 hodin. Je to tím, že ve Standby má rádio odběr 48 mA, což akumulátor při kapacitě 2000 mA spolehlivě vybije za uvedenou dobu. V provozu má rádio odběr podle hlasitosti kolem 200 mA, což stačí na 10 hodin provozu uváděných v popisu.
Pokud máte rádio po záruce, nebo při té ceně vám na záruce nezáleží, stačí do přívodu Li-Ion akumulátoru zařadit přídavný vypínač baterie. Ve skříni je na to dost místa. Provozní vlastnosti rádia se vůbec nezmění, takže když nehrajete, baterii odpojte tím vypínačem. A je po problému s rychlým vybíjením.
Dodaná nabíječka dává 5V/1A. Doporučuji vyrobit si další nabíjecí kabel se stejným konektorem na straně rádia, ale s USB konektorem na opačné straně. Nabíječka na mobil z USB portem je běžně u každého dostupná, a není třeba sebou vozit další nabíječku dodanou s rádiem. Rádio lze tak dobít třeba i z Power banky.

Standa3
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rádio DAB 12 A2 z Lidlu

LIDL ? tak z Lidlu ani ponozky 👍 gut

Bohemia cz
Registrace: 3/2022

za me super ze to jde takhle poladit.
tim usb napajenim se nastesti spousta produktu poucila a dneska je to velmi castej jev. (ukazka ze nakonec ten trh zacne ty vyrobce tlacit)
jinak kvalita v lidlu je hodne kolisava. jak co. pro kutily asi dobry, ale ja mam obcas po zkusenostech strach ty mechanicky veci vubec zapnout :)))))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Radio DAB z Lidlu

Radijko z Lidlu ano, hraje, v záruce.
Co ale mám po Lidlu v záruce v tomto směru rychlého vybíjení ve Standby požadovat?

navrami
Registrace: 12/2009

Makové koláčky ke kávě z Lidlu jsou fajn, občas nemají špatné oblečení na kolo. Jinak Rv

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Tak já mám z Lidlu i myčku a jede jak má

IPTV-vlastní seznam + yello TV, simpli TV, Zattoo de+ch, Sweet(+Sweet Ukr,hu,SK,ro,bg,pl) sledování TV,NordicTV, LepšíTV, o2TV, Vodafon, Genius, poda, orange, tv+, magio, kartina, bgtime, elemental, antik, Skylink SK, youtv, Orion (cca 23000 tv stanic)

MirHo

Z Lidlu nechcem už žiadne elektrické náradie a už vôbec nie, spotrebnú elektroniku! To radšej DAB rádio z Aliexpresu a spokojnosť, funguje mi už vyše 2 rokov, cena bola okolo 22-23€.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Ono asi jde i o to co se tam vezme.

IPTV-vlastní seznam + yello TV, simpli TV, Zattoo de+ch, Sweet(+Sweet Ukr,hu,SK,ro,bg,pl) sledování TV,NordicTV, LepšíTV, o2TV, Vodafon, Genius, poda, orange, tv+, magio, kartina, bgtime, elemental, antik, Skylink SK, youtv, Orion (cca 23000 tv stanic)

MirHo

Mám starší DAB+ rádio z Lidlu s velkým displejem, a i po pěti letech jede skvěle, a i na FM má překvapivě dobrý příjem. Jen neumí zobrazit některé obrázky, třeba počasí, vysílané v Dab+, navíc mě slouží i jako radiobudík. Takže já bych nebyl tak odsuzující.

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra