![]() |
|
Audio systém spotřeba energiePoradíte mi někdo s otázkou jaká je přibližně spotreba energie u audio systému,který má výkon 1000w. Mám zájem o Sony MHC V43D,ale nikde nemohu najít spotřebu energie. Výkon by měl být asi 1000W.Dá se nějak určit podle výkonu w spotřeba energie ? Díky |
slava68
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 608 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
RE: Audio systém spotřeba energiezalezi kolko energie maju v sebe kondenzatory v zdroji aby vykryli "spickovy" vykonzapoj namiesto bedni 100W odpory rovnakej ohmickej velkosti ako maju byt bedne a vypal tomu, uvidis ci ich spalis moj tip, nespalis :) |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 626 |
![]() |
|
RE: Audio systém spotřeba energieTak jsem našel na netu,že Sony SRS-XP500 má přes síť 2x60W RMS a přes baterii 2x28 W RMS. |
slava68
![]() |
|
RE: Audio systém spotřeba energieTakovejch komentářů k problému který sem vůbec nepatří. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 549 |
![]() |
|
@slava68 píše:Tak jsem našel na netu,že Sony SRS-XP500 má přes síť 2x60W RMS a přes baterii 2x28 W RMS.![]() ![]() ![]() A ja som zase našiel u predajcu "amazon.co.uk", že tento pastkvyl má, citujem: Speaker maximum output power 20 Watts. To už moja stará dobrá "Tesla" dala viac! ![]() Ale ako som už spomenul vyššie, z Číny sa dá kúpiť oveľa lacnejšie. T.j. stereo hifi zosilňovač z USB vstupom, Bluetooth pripojením, FM rádiom, z možnosťou pripojenia mikrofónov pre karaloke, ekvalizérom ai do 100€. Výkon bude zaručene viac než 2x 100W. A k takémuto zosiku stačí kúpiť pod rukou trebárs trojpásmové reprobedne (nech ich cena bude 100 - 150€) samozrejme z patričným výkonom. A vyjde má celá takáto zostava lacnejšie, než takéto "hovniválovské škatule". A čo sa týka napájania, ja osobne nemám problém z dostupnosťou sieťového napätia 240V aj na záhrade. Čiže nejaké 18 - 20 hodinové obmedzenie hrania, kvôli vybíjajúcim sa batériam ma absolútne netrápi. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 153 |
![]() |
|
SPLmaxtohle je asi nejrelevantnější parametr o schopnostech reproboxu vyzářit a mikrofonu sejmout.https://www.dbaudio.com/global/en/products/all/product-types/point-sources/ tady si lze poštudovat, dle mého v současnosti evropská špička v ozvučovací technice po stránce reproboxů. Pak ještě NEXO a L-Acoustics z Francie. Za louží pak Meyer Sound. Nějaký JBL je už pouze odvar toho, co bylo v minulém století. Na co hrábne Harman, jde do kytek. On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 065 |
![]() |
|
kup si v bazarutransiwat a dvě bedny za pár šupů,převodník bluetooh a jedeš,ani to nemusíš uklízet,nikdo to neukradne |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 424 |
![]() |
|
RE: Audio systém spotřeba energieTranzśiwat, KD607/617 na konci, KU611 na budiči a elyt na velkej výstupu. Ten byl asi největší slabinou této legendy. Jak tam nebyli alespoň 2mF, tak to dole pořádně nehrálo.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@Varos107to už záleží od vkusu každého soudruha,co si představuje dole pořádně,já byl spokojen a 20hz na výstupu nepožaduji,na ty empétřiny z youtube |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Audio systém spotřeba energieV době, kdy jsem stavěl Transiwatt žádné MP3 nebyli. Světu vládlo CDDA, DSR, analogový SAT a zlatý věk FM.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@Varos107TW 120 (140) šly udělat velmi jednoduše na symetrické napájení. Pak ten konďas tam vůbec nebyl potřeba. Já jsem na TW 120 hrával dlouhá léta diskotéky a později s kapelou. Všechno jsme táhli přes Transiwatty. Byly to perfektní zesilovače. Když si člověk dal tu práci, a vybral si tranzistory, tak se dalo zvednout i napájení, a pak dával i větší výkon! To byly doby....Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 691 |
![]() |
|
EnikStavěl jsem ho na střední na praxi, ještě s ním FM tuner s MAA661 a Ledkovou ladící stupnicí se třemi A277. Dostal jsem tenkrát dvojku. Nelíbil se jim můj konektor na šnůře 230V...:)) To byla doba, krásná.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
RE: Audio systém spotřeba energieJá na tom /Transw2x20/měl 2 košťata á asi 10w s bassreflexem a hrál jsem s tím na svatbě a překřičelo to dechovku se 6ti muzikantama když jsme se střídaliAle to byly ještě komunistický Tesly s dobrou účinností On ale v tý boudě asi nemá šťávu tak to chce na baterky |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 549 |
![]() |
|
@Enikpřesně tak na tu dobu super zesilovače z domácích součástek |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Audio systém spotřeba energiePrvý zosilňovač, z diskretnych súčiastok, čo som postavil .. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 692 |
![]() |
|
@Varos107Má dojem, že 1000W je údaj, který je schpno zařízení dodat pouze v průběhu 1 vteřiny. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@Varos107U koncáku ransiwatu jsem viděl jinou slabinu. Konstruktér Jiří Janda ( dej mu Pánbu věčné hifistické nebe - snad nejvýznamnější průkopník HiFi u nás ) tvrdil, že přechodové zkreslení ( koncové tranzistory neměly žádné předpětí ) je odstraněné tím, že v tichých pasážích pracuje do výstupu přímo ten budicí tranzistor ( KU611 ) ve třídě A.Ale nebylo tomu zcela tak - když jsem si pustil sinusovku třeba 1kHz a pak zeslaboval, tak se při slabých úrovních zkreslení objevilo. A protože čistá sinusovka nebo podobný tón s málo vyššími harmonickými ( flétna ) nezamaskoval ty vzniknuvší vyšší harmonické z přechodového zkreslení - bylo to slyšet hodně. Na nižších frekvencích to ani na osciloskopu vidět není, na vyších kmitočtech už i tam.Jenže na kmitočtu několika kHz zase ty harmoniky sluch tolik nebral. Přišel jsem na to tak, že jsem si propískával nějaké repráky, zda nedrhne kmitačka - napřed jsem to pustil slabě - a všechny testované střeďáky zkreslovaly. Když jsem přidal hlasitost, zkreslení zmizelo... Pak jsem na to teprve začal koukat tím osciloskopem. Ale při čisté sinusovce člověk slyší i nepatrný podíl rušivého signálu, v muzice to člověk neslyšel.Nakonec na tom maskování fyziologií slyšení jsou založeny i ty ztrátové komprese. Pokud neposlouchal člověk na Transiwatu třeba tu flétnu pianko, tak dobrý... Takže nakonec ten klasik Janda využíval fyziologické nedokonalosti lidského sluchu dřív, než tu byly mp3 ![]() |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
@slava68Meranie spotreby u receiver Denon AVR-1906. Meranie vykonané pomocou Power Recorder. Je to kvalitný prístroj, ktorý zaznamenáva okrem iného /napr. power factor, frekvencia, napätie, prúd, spotrebu okamžitú (W) aj za určité čas obdobie (kWh)/ a iné. Denon je 7-kanálový receiver pre domáce kino. Ja ho využívam len v stereo režime. Čo sa nameralo ? Ak je pripnutý v režime "stand by" tak spotrebováva 0,3w ! Ak zapneme sieť.vypínač bez príspevkového zdroja je úplne jedno aká poloha regulátora VOLUME je nastavená, okamžitá spotr. je 65W ! Ak napr. je spustený CD player a hlasitosť nastavím na bežnú hlasitosť/ešte sa dá medzi sebou rozprávať/ tak spotreba stúpne na 67W ! Ak mu už trocha osolím randál je už značný tak sa zvýši spotr. na 70W ! Takže o akom 1kW tu je reč /Sony/. Rada ako si zmerať spotrebu podľa učiva zo 7 tr. nefunguje. Pre elektroniku určite nie. A teraz môj tip pre bluetoth repro : SONY SRS-XG300. Cena pôvodna 300€, teraz 200€ ! Špičkový zvuk - nádherne stredy, bass je pevný a rýchlý /dá sa vyp/,2 výš. repro Reprodukcia blízka Hi-Fi aparatúre. A tá výdrž na batérie. Nemá konca kraja. |
Marian24
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 73 |
![]() |
|
@DPetrto souhlasím,ale třeba na diskotékách ten stav nikdy nenastane,jede to naplno a to zkreslení už není zdaleka přechodové |
pierrepetr
![]() |
|
@Marian24 napísal:Rada ako si zmerať spotrebu podľa učiva zo 7 tr. nefunguje. Pre elektroniku určite nie.![]() ![]() ![]() Dovolím si oponovať, pretože kedysi stráaašne dávno, za čias totality som si v pohode ako tínedžer (vtedy nás volali - "zväzák") dokázal pomocou ručičkového multimetra a jednoduchých vzorcov (ešte raz zopakujem - odvodených od Ohmovho zákona!) zmerať príkon zariadenia a taktiež aj jeho špičkový výkon pri max hlasitosti bez počuteľného skreslenia zvuku. Odber zariadenia si už nepamätám, ale jedno si pamätám, t.j. zosik z RMS výkonom 2× 10W mi v špičkách hral cca 18W na kanál. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Audio systém spotřeba energieZměřit jde všechno, co se změřit dá a umí se to...:)On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@Varos107A když se to neumí, koupí se za pár šupů wattmetr z čajny :-) |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 419 |
![]() |
|
@XmuxNo lenže aj s tým wattmetrom musí vedieť človek merať, t.j. vedieť, že čo chce vlastne zmerať! Inak mu je taký prístroj "na milú Jarmilu".![]() Ešte k tým 1000W, ktoré autor vo svojom prvotnom príspevku spomína, by som čo to povedal: T.j. V dnešnej dobe a to hlavne pri spotrebnej elektronike výrobcovia často udávajú také nezmysly, v parametroch výrobku, že normálnemu človeku aj "rozum postojí", keď to číta! Napr. prednedávnom som na jednom fóre čítal príspevok ohľadom napájania autorádia pomocou sieťového adaptéra. Výrobca toho adaptéra uvádzal 12V výstupné napätie, 1200mA max.prúdová záťaž. Jednalo sa o pulzný zdroj. A majiteľ autorádia sa čudoval, že prečo mu nedokáže to autorádio normálne hrať, tak ako keď je napojené na autobatériu?! ![]() Odpoveď je prostá, na tom zdroji, keď stúpne príkon na určitú hranicu, (ešte nižšiu, než je tých 1200mA!), tak automaticky začne pri zvyšovaní prúdovej záťaže klesať výstupné napätie. Skrátka je to ľudovo povedané "mäkký zdroj" - čiže zdroj nevhodný pre takýto spotrebič. Samozrejme najrozumnejším riešením je napájať to autorádio klasickým transformátorom (toroidom) a usmerňovačom z filtráciu. Skrátka chcel som týmto príkladom povedať jedno, t.j. že v dnešnej dobe netreba veriť všetkému, čo je uvádzané v parametroch výrobkov elektroniky. Častokrát sú tie parametre prehnané a zavádzajúce a nezodpovedajú realite. Čiže aj tu platí to prostoreké - dôveruj, ale preveruj! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Audio systém spotřeba energieNakonec vyberu mezi těmito třemi:https://hi-fi-systemy.heureka.cz/sony-mhc-v13/#prehled/ https://hi-fi-systemy.heureka.cz/sony-mhc-v43d/#prehled/ https://bluetooth-reproduktory.heureka.cz/sony-srs-xp500/#prehled/ Zřejmě V13 |
slava68
![]() |
|
@mmiriboyPri 10W výkone mohol tak pri budení sínusom brať 18 až 20W. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 692 |
![]() |
|
RE: Audio systém spotřeba energieTady u těch tří bych teď už spotřebu neřešil, hlavně kvalitu audia. Budu používat hlavně Bluetooth. |
slava68
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
![]() |