![]() |
|
Navod/vysvetlenie prechod na Astru 1of2Kedze nikto nevie povedat ako sa ten prechod realne udeje (a ak aj vedel a nechcel povedat co je horsie ako keby nevedel) tak to tu otvorene a jasne napisem pre tych, ktori to este budu potrebovat. A nevedia to ani v call centre freesat.Prva je otazka komu freesat telefonuje s poziadavkou na pretocenie anteny a ako vedia komu volat? Je to vcelku jednoduche: karta freesat dekoduje CAID 0653, kazdy program ma svoje unikatne cislo SRVID a podla platnych zapisov na karte tato teda vie ktore CAID:SRVID ma dekodovat a ktore nie. Skylink do vysielaneho signalu z ASTRY pridal aj informacie vo forme pre CAID 0653 aby to vedela dekodovat aj karta freesat. Avsak, napr. Jednotka na THORe a Jednotka na ASTRe maju rozdielne SRVID. Freesat ma zoznam zakaznikov a vidia kto im plati a kto nie. Ak ma niekto zaplateny freesat na THORe tak ma iba take zapisy, ktore vedia dekodovat programy iba z THORu. Takato karta nevie dekodovat programy vysielane z ASTRy pretoze tie maju ine SRVID. A teda ak zakaznik plati a nestazuje sa ze mu nejdu programy tak vedia, ze je stale otoceny na THOR a ze je stale spokojny a nema najmensi dovod sa obtazovat nejakou ich akciou. Skylink si vymyslel, ze pretiahne vsetkych uz "mozno-buducich-svojich" freesat zakaznikov na ASTRu. Prvu chybu urobili, ze to pisomne nikomu neoznamili, mohli do faktury pridat o tom pisomnu informaciu aj s konktretnym datumom kedy vypnu distribuciu na THORe. Neurobili. Spoliehali sa asi na jednostranne vyhodne VOP ktore maju na internetovej stranke. Detinske. Ak si myslia, ze zakaznik je povinny ich hladat, citat a studovat pravne-formulovane-pre-buduce-sudne-spory s porozumenim, nech sa nedaju vysmiat. Zakaznik ich citat nebude. Jeho chyba? Nie. Co by sa stalo, ze by to naozaj k nejakemu datumu vypli? Nazvime to pravym menom, ich byvaly platiaci zakaznik by bol par dni bez TV, no velmi rychlo by sa zorientoval a na 99.99% by zmenil distributora. Zakaznikovi je totiz uplne sumi-fuk komu plati jeho peniaze. S najvacsou pravdepodobnostou by skoncil u SlovakTelekom, v Cesku u Telly. Zrejme by dostali aj novy box s podporou UHD a HEVC. A usetril by zakaznik na vydavkoch za otacanie paraboly, plus starosti s tym spojene, ktore nie su zanedbatelne, pretoze paraboly byvaju umiestnene aj na tych najnemoznejsich miestach. Dokonca sa Skylink vyjadril, ze vacsia parabola by bola lepsia ako povodna co stacila na freesat z THORu. Telly dokonca dava "odpadlikom" z freesatu specialne ponuky. |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 619 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
@Prosattipol by som, ze aj ceskom jazyku by malo byt "palici" a teda si to nejako rozporuje ten tvoj vyrok, ze by problem u teba? |
sky59
![]() |
|
@Mikes11Ja už odmietam reagovať na sky59, on furt potrebuje niečo riešiť aj keď je to zbytočné, iba potrebuje pútať pozornosť. Je to horšie ako sa zdá. U nás takýto typ zblbol ľudí stal premiérom a až keď naivný precitli s kým mali dočinenie zmohol sa už len na negramotných. |
tophunter
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 488 |
![]() |
|
@tophunterPrave opacne, takych ...... ako je sky59 treba likvidovat hned v zarodku. Toto skusal aj na inych forach, ale tam ho po chvilke ochranovania prekukli, vsade uz ma BAN a preto "smrdi" tu.Cest praci a svetu mier !
|
Mikes11
Registrace: 7/2023 Příspěvků: 286 |
![]() |
|
@sky59dost velka bida. plku jak starej palackej a ta tva jizda skocila driv nez se vubec rozjela. tak sup a predved neco poradnyho. jak se u nas rika - poradne od podlahy !!!Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@bublajsPřišel sis kopnout viď? Mně je to jedno, ale je to ubohost. Tvoje ubohost. |
DeNiro
Registrace: 6/2022 Příspěvků: 453 |
![]() |
|
@bublajsNeprovokuj, když je konečně klid👎Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@bublajsA aka jizda sa mala zacat? Precitaj si nadpis |
sky59
![]() |
|
RE: Navod/vysvetlenie prechod na Astru 1of2nevim, jestli ses vycerpal ted, nebo uz pri psani toho nadpisu ....Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
já to čtua nic nového jsem se nedozvěděl i tak děkuji za ostatní![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
@pierrepetrNiet za co. V takom pripade to nebolo urcene pre teba. |
sky59
![]() |
|
RE: Navod/vysvetlenie prechod na Astru 1of2takze to vzniklo pro zasmani na tvoje umeni ????Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |