Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Aký TV kúpiť nový

Pokazil sa mi 13 ročný televízor Panasonic plazma 3D. Neviem sa rozhodnúť aký TV teraz kúpiť ? Chcel by som OLED ale keby ste mi poradili akú značku ? Asi 65 palcov. Existuje ešte nejaká kvalita , alebo je to na 4 roky a hotovo ? Ďakujem za rady.

EMP1
Registrace: 11/2017
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 113
Odpověď v diskusním vlákně

@pierrepetr

jo jo prozrad co sis pred tydnem vybral a muzeme dat druhy a treti kolecko :)))

krokodyl
Registrace: 9/2023

@EMP1

vsak tady mas 65ku. Sony XR-65A95L.

krokodyl

RE: Aký TV kúpiť nový

nejlepsi ze vsech videi byl typek z postprodukce, kterej vymenoval OLED co pul roku, protoze to proste vypaleny bylo a on na tu praci potreboval precizni podani.
neverim ani slovo tem co tvrdej ze se to nedeje dokud to nepodporej nejakou poradnou vedou.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

ver never, ale OLED uz se nevypaluje spoustu let, pokud ji tedy nezatezujes v nejakych extremnich podminkach, ale beznym sledovanim tv se proste NEVYPALUJE.!

krokodyl

@krokodyl

proste se nevypaluje?? tak to dokaz vedou a ne svym myslenim. myslet totiz znamena hov.no vedet !! a tech videi kde jsou mereni po par tisich hodinach provozu je plnej internet :))))
a tedka nejakou vedou dokaz ze tohle ja FAKE :)))) https://www.youtube.com/watch?v=Fa7V_OOu6B8
mas docela problem vid ???? :))))))))))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

chces dalsi ?? klidne muzu dodat dalsi. nemam problem.

bublajs

..................
Po deseti měsících mučení (což odpovídá zhruba čtyřem letům a dvěma měsícům používání v reálném světě) se u každého OLED televizoru začala vyvíjet nějaká forma trvalého vypálení. U některých je to ale horší než u jiných.
Zatímco OLED jsou primárním cílem většiny lidí, kteří se zabývají vypalováním, testování s LCD televizory také odhalilo některé vážné problémy s životností LCD. Na každém LCD televizoru se vyvinula rušivá degradace ve stylu zebrových pruhů na uniformitu, která je mnohem závažnější než to, co se děje s OLED televizory ve stejném testování.
Během testování zcela zemřelo pět televizorů a jeden monitor.
Monitory OLED vykazují velmi malé známky uchování obrazu, dokonce i po 6. měsíci (simulováno 2,5 roku) mučení. To je slibné, ale také pravděpodobně nezbytné, vezmeme-li v úvahu povahu práce na PC a hraní her s mnoha statickými prvky.
.............

bublajs

Já jsem asi před týdnem zpozoroval na své oledce pod logem programu takový černý flek. Říkám si, tak ty fámy jsou pravdivé, je to vypálený logo, tak jsem se šel podívat blíž k obrazovce, co to je za flek a tam bylo napsáno "státní smutek"...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@bublajs

já měl spoustu let plazmu a viděl jsem jich stovky u zákazníků,žádný vypálení,pak u kamaráda,měli papouška nechávali mu puštěnou televizi čt24,taky, když jeli na dovolenou,pak se vrátili a vypálený dole proužek,kde běžej zprávy,tak jsem poprvé a naposledy viděl vypálenou plazmu,tak to bude i s oled

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

no a jak vidis, tak tady to dokazou zmerit a dokazat ze k tomuhle jevu, kterej ty nevidis dochazi docela bezne.
to ze lidi nevidej a neslysej neco meritelnyho dochazi docela casto. co je tim zakladnim cinitelem pro tehle dej mi neni jasny, ale asi nejaka lidska schopnost nepripustit si vlastni chybu.
nicmene jak je videt, to ze nekdo neco tvrdi neznamena ze se to tak nedeje.
a pak prijde jako argument na radu papousek :))))

bublajs

@bublajs

tak to funguje i jinde v recenzích,všichni spokojeni,pak jedeš k moři a půl hodiny na pláž

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Poslední diskuse - Aký TV OLED kúpit ?, měla 109 odborných reakcí, tak doufám, že ten počet reakcí ještě doženem a pak překonáme. Podívám se, co je nového, ještě se ozvu.

TV OLED mě ani po deseti měsících používání nevyzval k ručnímu obnovení panelu a ani automatické obnovení jsem ještě neviděl (w,r,g,b čáry).

Octagon SF 8008 4K UHD - Define, Homatics Box R Plus, obraz: Sony Bravia XR-55A80L, zvuk: Marantz NR1711 5.1.2

rudyvar
Registrace: 8/2018

Jestli má pořád někdo strach z vypalování např. loga, má možnost zakoupit tv s Mini LED např. Sony Bravia s procesorem XR, Mini LED ..X95L.

Octagon SF 8008 4K UHD - Define, Homatics Box R Plus, obraz: Sony Bravia XR-55A80L, zvuk: Marantz NR1711 5.1.2

rudyvar
Registrace: 8/2018

@bublajs

nejake video z you tube ? to snad nemuzes myslet vazne. to je vedecky dukaz podle tebe ? 😂
nemam cas otvirat nejaky odkazy. druha vec z jakeho roku je to video. a treti rikal jsem "beznym" sledovanim, takze zadne hry apod. 👍

krokodyl

Někdo tady psal, že Samsung už taky začal dělat OLED. No a Sony zase
mini LED. Tak že taky je po nich poptávka.
Tak 3 stránky popsané a EMP1 nezvěstný🤔

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

Vypalování

Soudruzi se vypalování věnují.
LG:Pro běžnou údržbu panelu a jeho zachování v dokonalé kondici je nutné dodržet následující podmínku. Po vypnutí TV dálkovým ovladačem je nutné nechat TV provést takzvaný "regenerační proces" trvající celkem 8 minut. Při tomto procesu se OLED obrazovka vyčistí a organické pixely dostanou tak potřebnou údržbu. Za těchto podmínek se životnost OLED panelu pohybuje na hranici 30 000 hodin (tedy při užívání 8 hodin denně vydrží panel po dobu 10 let).A Philips:
https://tv-sound-monitors.philips.com/s/article/All-Burn-in-image-prevention-mechanisms-explained-OLED-1683279321327?language=cs

RAFI007
Registrace: 1/2006

Sledování ve dne

mohu potvrdit recenzi, ve dne naprosto bez problémů. Asi není každá OLED stejná a vývoj pokračuje.
https://www.chip.cz/test-philips-65oled907-televizni-koncert-obrazu-zvuku#heading-2

RAFI007

Ty pixely se u oled panelu "vypalovat-slabnout" budou vzdycky. Hodne zalezi na kvalite panelu. Je to vec ktere nejde zabranit a prirozenym opotrebovanim jednotlivych sviticich bodu budou postupne slabnout nejvice v mistech, kde jsou nejdele zapnue - loga tv apod. Proto kdo sleduje casto jen jeden program cca 10 hodin denne, muze neco po delsi dobe zpozorovat.
EMP1 zalozil vlakno a je fuc.

DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100

hmmm

Tak možná časem budu řešit podobný problém, zatím moje asi 10 let stará plazma ještě funguje dost slušně. Zajímal by mne parametr, tedy lépe zkušenosti: Jak je to s pozorovacím úhlem? Jasně že se díváme na TV přímo. Ale často při návštěvě, z kuchyně, od stolu.... apod. je nutno TV sledovat hodně ze strany a tam je na plazmě obraz skvěle čitelný (jasně že zkosený), ale pro přehled, co se v TV děje - např. při sportu to stačí.
Takže spíš bych měl dotaz na zkušenosti, která současná TV (nebo typ) je na tom nejlépe s pozorovacím úhlem? Parametry sice všude píší např. 178°, ale stejně pak v praxi je vidět, že obraz je ze strany šedivý a špatně čitelný.
Díky

jirka67
Registrace: 2/2006

@jirka67

Na Oled Sony se ani při sledování z poměrně hodně velkého uhlu obraz prakticky vubec nemění. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@jirka67

bol si niekedy aj v obchode? a si nie . tak tam utekaj a pozri si obraz z uhla na oled a LCD . a daj nám aj vedieť . my to nevieme , lebo do obchodu nechodíme .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@jirka67

Podle 10 let starýho stroje němůžeš soudit. Technologie jde kupředu stejně jako v autech. Co bylo před 10ti lety OPTION za příplatek je dneska pod standartem.
SONY je prostě sony a rozdíl cca 30 tyček u panelu 65 palců v nejvyšší třídě Oledu proti Miniled je dost peněz. A na hokej mi stačí když bílá je bílá. Taky tady někdo psal o kvalitě vysílání CT, ct sport atd. v pozemáku - nevím co na to říct.
Já mám v Plzni obraz perfektní, a dost pravidelně se dívám na kovbojky co dávají na CT. Jsou to většinou starší filmy s trochu ujetou barvou, ale jinak obraz perfekt. Nevím jak tohle Oled spraví, ale mě to na Ledu nevadí.

MMorous
Registrace: 10/2019

@bublajs

Jsi mě utvrdil - další pádnej důvod proč jsou za OLED vyhozený peníze. Ale když někdo střádá a střádá . . . aby se mohl pochlubit . . . že má něco extra a přitom si koupí 2-3 roky vyběhlej ležák . . ¨
Když jdu na krám, tak většinou vidím vystavený ležáky. Alespoň u SONY, ostatní značky neumím na místě rozkódovat.

MMorous
Registrace: 10/2019

Početl jsem si a učinil závěr, že pokrok nezastavíš a když si dnes koupíš tutti fruti to nejlepší tak už jen když to doma rozbalíš je to zaostalé. Vyhodils prachy dojde těm chytřejším za týden těm ostatním za měsíc.
Proto si klidně kupte ležák z Protonu, když usmlouváte 75% slevu a budete mít doma i s průměrnou televizí lepší pocit než při vyhozených 75 tisících a víc za blbost u které 70 % železa vůbec nevyužijete, třeba satelitní tuner, IPTV, protože na to máte receiver a za tři roky je to stejně stará vrána bez podpory.

DeNiro
Registrace: 6/2022

@Brumo

Máš samozřejmě pravdu, do obchodu určitě zajdu a udělám si obrázek. Ale když už se tady diskutuje o všem možným, tak jsem se dovolil zeptat (jako předvýběr), s kterými televizemi má někdo nejlepší zkušenosti co se týká obrazu při sledování z většího úhlu (která TV pokud možno obraz co nejméně degraduje a není to šedivé a nesledovatelné - asi podobně hnusné jako to má kámoš u 5 let staré LED Panasonic).

jirka67
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 113

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra