![]() |
|
Aký TV kúpiť novýPokazil sa mi 13 ročný televízor Panasonic plazma 3D. Neviem sa rozhodnúť aký TV teraz kúpiť ? Chcel by som OLED ale keby ste mi poradili akú značku ? Asi 65 palcov. Existuje ešte nejaká kvalita , alebo je to na 4 roky a hotovo ? Ďakujem za rady. |
EMP1
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 41 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 113 | |
![]() |
|
@MMorousPopravdě vůbec nevím, na co mi odpovídáš. Psal jsem, že jsem absolutně spokojenej s perfektním obrazem při sledování z většího úhlu u 10 let staré plazmy Panasonic. A můj dotaz zněl, která současná TV pokud možno co nejméně zkresluje obraz při sledování ze strany (aby to nebylo šedivé - viz můj předchozí příspěvek). |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
Nová tvPreferoval bych jednoznačně Sony, sw jedině nejvyšší řadu 95, 65? menší mi nedává smysl, jedině bych zvažoval jestli OLED či mini LED. |
Trut
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
@jirka6710 let stará plazma Panasonic u dcery šla z baráku, protože se se na to jen trochu ze strany nedalo dívat. A to stála tenkrát 30 tyček. Možná máš lepší model, ale stejně mě to trochu pobavilo.Jestli chceš zkoumat pozorovací úhly na moderních televizích, zajdi si někam na krám, rádi Ti ukážou nejspíš Samšunt. Se Sony to ale tak lehký mít nejspíš nebudeš, protože Sony někde na krám ani neberou. Konkrétně OKAY, tam mi to řekli rovnou. A v PLANEI mi pan prodavač poučil, že kvalitní televize se jmenuje Samsung. Možná jsou v tom provize, ale za poslední 3 roky vidím na krámu jenom starší Sonky nebo nižší řadu. V Plzni dokonce zrušili SonyCentrum. Je v tom nějaká politika . . . My kupujeme jenom Sony a pozorovací úhly 10 let neřešíme. A neřešíme ani černá je černá, nám stačí když bílá je bílá. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
@jirka67pár dní pred sviatkami , rok 2023 , som si išiel kúpiť LG 165 cm ,8K nano led ,za 2000 €.tak som si ho v datarte objednal ale nemohol som si ho zaplatiť . limit som mal do 1500 € . dohodli sme sa že v sobotu si ho prídem zobrať na svoje náklady a vyplatím v hotovosti . v sobotu som teda došiel a v datarte pozerali ako vyorané myši , čo chcem . že ešte neprišiel a že bude asi v stredu. za chrbom dobehol zákazník reklamovať zásielku od kuriera , že mu doviezli telku s prasknutou obrazovkou . predávajúci mu povedal že to je dnes druhý s takou istou závadou . už mi to bolo jasné . zrušil som objednávku a išiel do nay , lebo aj tam bol v predaji . tam ma nasrali druhý krát . že je v piešťanoch , a že nededia či je zabalený , alebo rozbalený. po sprostých výhovorkách som z nay navštívil planeo . mali tam vystavený oled LG B xxx 156 cm . poobzeral som ho . prišiel predajca , či mám záujem . vyblafol som - zabaľte mi ho a chcem aj zľavu . neboli žiadne protesty , ale ak chcem zľavu musím si priplatiť na 5 ročnú záruku . druhý predajca , čo prišie zabaliť mi povedal , že ho ráno vybalili. tak som si priplatil . telka stála 1369 € , celkovo 1570 aj s 5 ročnou zárukov. a teraz tá zľava : 80 € a na planeo kartu 90 € . o koľko som preplatil? no a teraz k veci : oled zobrazuje správne HDR aj HLG . thomson -TCL ,direct led , je katastrofa . obraz ako v amfiku vyblednutý s podsvietením na 100 % a HDR -HLG som ani nepostrehol. u Q led , je to to isté , len to bije do očí . planeo mám asi 300m od domu , tak som tam ako doma a sem tam im donesiem na usb niečo v HDR a testujeme . LCD to skrátka nevie zobraziť tak ako u oled . na značkách prd záleží , či je to sony , philips lg alebo niečo iné . oled panel je dôležitý pohľad z uhla - z hora , z dola je rovnaký . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 596 |
![]() |
|
@Brumodobrá rozpráuka![]() |
krokodyl
Registrace: 9/2023 Příspěvků: 416 |
![]() |
|
@BrumoJestli teda tomu dobře rozumím, tak jsi šel koupit tv Nano led, kterou jsi měl určitě namyšlenou a pak jsi koupil najednou Oled. A na konci příspěvku haníš Qled tv. To nechápu🤔Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Aký TV kúpiť novýMožná se mýlím, koukal jsem na televize z loňského roku a výrobci SONY a LG vyrábí v 55" nejdražší modely rámečky se stojanem stříbrné a zadek černý. Někdo řekne že vymýšlim blbosti, ale to bylo v 80 letech.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@mildea kde jsi ty stribrne ramecky videl ?![]() |
krokodyl
![]() |
|
@jirka67Neřeš nic jiného,pokud se chceš dopídit sledování obrazu opravdu z hodně velkého uhlu,a podívej se na Oled.Nenajdeš rozdíl pokud sedíš přímo před TV nebo z uhlu a to hodně z uhlu.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
@krokodylDatart😂😂😂Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: Aký TV kúpiť novýno , pôvodne to mal byť LCD 8K , ale keď že ma nasrali , tak som si kúpil oled . a až doma pri obsahu HDR je oled ten správny .o datarte nechcem nič počuť . stačí si prečítať recenzie na heureke . čo príspevok to problem . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
@mildev datartu nic takoveho neni.! |
krokodyl
![]() |
|
@Brumokdyž jsi se rozjel tak zeširoka, napiš nám podle čeho jsi poznal na krámu to HDR a HLG. Možná to bude někoho zajímat. |
MMorous
![]() |
|
@krokodylSony XR-55X90LLG 55QNED86R Samsung QE55QN92CA A i OLED stříbrná. Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@BrumoJiž jsem tam nakoupil hodně zboží a vždy v pohodě. Mám to 1000m od domu. A když ne tam tak v CZC.👍Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@mildetak snad je tu rec o SONY a o OLED ?! a v tom zadne stribrne ramecky na datartu nejsou. 👍 |
krokodyl
![]() |
|
@Brumoa má ten zázrak bílou dost bílou? |
MMorous
![]() |
|
@krokodylNo já hit OLED tohoto tématu mít nemohu, mám světlou místnost. A venkovní rolety nechci.😐Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@MMorousBílá (OLED) je bílá, v HDR je rozsvícená na maximum. Připouštím, že na Mini LED, můžou detaily bílé vypadat líp - (mraky, ledová plocha). Opatrný bych byl s výběrem TV s panelem QD OLED od Samsungu (Sony A95L a Samsung S95C). Zaznamenal jsem stížnosti (jedna je i na recenzi Alza u tv SONY Bravia QD-OLED XR-65A95L) na nápadné vertikální pásy (pruhy) tmavě šedé, až černé barvy a to i u posuvu kamery. Další stížnost byla na tento panel, že, když se v zatemělé místnosti rozsvítí, černý odstín panelu se změní na slabě purpurový. Celý tento jev je zveřejněný na YT, kanál: techless, název: Dont buy a QD-OLED if.. od 4 minuty. (www.youtube.com/watch?v=Z-9FQ_2GBWQ). Kdyby měl někdo nové poznatky, jak to vlastně je, má možnost dát sem vědět.Octagon SF 8008 4K UHD - Define, Homatics Box R Plus, obraz: Sony Bravia XR-55A80L, zvuk: Marantz NR1711 5.1.2
|
rudyvar
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 69 |
![]() |
|
RE: Aký TV kúpiť novýHDR správne zobrazenie u Oled tvhttps://ibb.co/tMRVTvw vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
@mildeno HIT tematu. svetla mistnost nevadi. k tomu slouzi urcita funkce. a predpokladam ze nikdo normalni si neda obrazovku smerem k oknu a slunicku. toz tak. takze zase jen vymluva.![]() |
krokodyl
![]() |
|
@rudyvartak ono predevsim cela ALZA je jedna velka recenze a stiznost.ale ta QD OLED je opravdu otazka. ?! |
krokodyl
![]() |
|
kto chce psa bit..musim sa vazne pousmiat nad temou diskusie kam sa ubera. Ked ma niekto doma fabiu bude si ju chvalit hocicim. napr. ze ju otoci na 5 metroch a zacuva. Kto ma doma Gecko od medvedov, bude chrochrat blahom na vyhladom. a kto ma RSku od 4och kruzkov tak nad zrychlenim. Takze ak ide o obraz, nad OLED nieje (nech je aj miestnost vysvietena, urcie C a G rada). Co sa tyka uhla pohladu, tak na oled sa nechyta ziadne LCD (technologica zobrazenia nepusti). A kto sa chce pri pozerani LCD opalovat, nech si ho da kludne na najvacsi jas (co na spotrebu a teplotu, ved nato ho kupoval. Ocni lekari budu dalsie co uvidi). Takze vsetko s mierou. Ak chces pozerat nova/markiza staci akykolvek TV, ak to myslis s pozeranim filmov vazne, tak jedine OLED. HOWG. Zvysok je na tebe, co si zvolis, ale niesme taky bohati aby sme si kupovali LCD na filmy. (stale pisem pre rypalov o obraze nie o zvuku, to je na dalsiu podobnu temu). Nechapem ako moze niekto ktori kupil niekedy v zivote plazmu pozriet na nieco ine ako OLED. To oci nevydrzia. |
abcdsnd
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 90 |
![]() |
|
@abcdsndKecy a zase kecy. |
MMorous
![]() |
|
@abcdsndpodle jsi uplne slepej, ale to neva. kdyz te bavi po kazdym koukani zapinat nejaky cisteni panelu po kterym tam stejne ta zebra zustava tak si to muzes uzit i s tim koleckem navic co tak mocne preferujes :)))uplne nevim jestli to zachytil ale QD-OLED je kombinaci obou technologii, takze tvrdit ze OLED je lepsi je pitomiovstvi :))) a bohuzel to dopadne tak, ze ta tebou opovrhovana technologie vyhraje :) po nekolika navstevach elektrokramu totiz nabyvam dojmu, ze ten kdo tvrdi ze oled je lepsi asi nevidel co trh nabizi. anebo je totalne zaslepenej :)))) ale kdyby tam nebyla takova tma a bylo tam poradne svetlo, tak je jasny kdo bude mit lepsi obraz :))))) Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 113 | |
![]() |
|
![]() |