![]() |
|
Satelitná parabola Maximum E-85 multifocusAhojte. Plánujem dať na strechu, trošku by som chcel rozšíriť obzor, satelitnú parabolu Maximum E-85 multifocus, zo siedmimi, možno ôsmimi pozíciami. Zatiaľ som naklonený na: -42E-52/51E-23,5E-19,2E-13E-0,8W-5W-?Na pozíciach 23,5 E a 0,8 W plánujem LNB OCTO, 19,2 E QUAD, zvyšok TWIN. Bývam v oblasti kde dosť často fučí silný vietor, nebude mi parabola "tancovať" na streche pri tejto záťaži z LNB? Aké máte skúsenosti? teraz mám síce dve paraboly na konzole ani 30 cm a pri niektorých nárazoch zakockuje. Nemám moc možnosť dávať zostavu viac k zemi.No a nad T-90 moc neuvažujem, dosť veľká váha, osadenie je konzola na komíne a z tadiaľ dávam menšie balkónové konzoly na úchyt. Keby som priamo na zvislú konzolu komína upevnil E 85, je to možné? Nemám s touto parabolou žiadnu skúsenosť, učím sa za chodu. Niečo som však videl na obrázkoch na internete, že E 85 má zo zadu na držiaku na konzolu niečo ako zarážka na vrchu držiaka? Viac sa však obávam toho, či táto parabola dokáže bez dodatočného uchytenia ramena "netancovať" zo signálom. Jeden sused má túto parabolu asi 3 metre nad zemou v závetrí, má tam však 4 quady a nie je problém. Ďakujem za rady, tipy, pomoc. Dodo ![]() |
Dodo22
Registrace: 4/2023 Příspěvků: 85 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
@TamiVšechno podle stanoviště a diagramu. Já mám Plzeň, to je přímo pod HB 13E tak mě 85 stačí. Jestli někdo mluví slovensky tak to ještě neznamená že bydlí na Slovensku, to jsem neřešil. Tam samozřejmě budou Italové slabší. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
@lanceJestli někdo mluví slovensky tak to ještě neznamená že bydlí na Slovensku, to jsem neřešil nebo mi to uniklo. Tam samozřejmě budou Italové a Frantíci slabší. Když neumíš poradit tak raději mlč a nekal. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousKlídek, ber to třeba tak, že já jsem podle tvé definice "neradil" a nějaký "pobavil se" a i takoví tu mají přístup do diskuzí. Mě hned nenapadlo, že když tazatel mluví slovensky, tak předpokládáš, že bude ze Zplzně nebo JČ, kde supertenis z IT beamu v ČR ještě tak nějak hraje![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@lancejj tady u nás v Plzni je Slováků 3 z pěti a když jsem dělal v Německu tak v kanceláři možná polovina a dobrý kamoši, tak to neřešim |
MMorous
![]() |
|
@kolleČo pozerám z pozícií 4,8e a 9e? V súčastnej dobe v podstate nič. Tieto pozície som si dal kedysi dávno na E-85 skôr zo zvedavosti, než kvôli konkrétnym programom a zostalo to tak až doteraz. Samozrejme v rámci preventívnej údržby prebehla kontrola/údržba aj na týchto sat pozíciách.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
@kolleEšte doplním moje info ohľadom sat pozicií 4,8e a 9e.Zopár krát som sledoval programy EbS HD (rokovanie Europarlamentu atď...) a samozrejme, keď sa začala vojna na Ukrajine, tak programy ukrajinské a aj ruské (tie už vypli!). Po maďarsky neviem a preto sú tieto programy pre mňa pasé. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
poziceV současnoti jsou zajímavé pozice jen 23e a 13e ... pokud človek nemá Telly z 1w ... zbytek je na nicT90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 215 |
![]() |
|
@mmiriboyDik za info. Ved prave, zacina to byt biednejsie, co sa tyka FTA. Ja som minuly rok trochu repasoval casti na Gibertini 105 a aktualne tam mam len 4 pozicie: 28.2 E, 23.5 E, 19.2 E a 13.0 E. Uvazoval som este nad 26 E, 16 E a 9 E, ale nakoniec som to nechal tak (aspon nateraz). Switch na to mam - EMP-Centauri 8-portovy, ale zatial pouzivam len klasicky diseqc na 4 porty. Potom mam este Gibertini 85 a tam mam fixne (zatial len na 1 LNB) 16 E kvoli Antiksat-u. Pred casom som bol dlho s tou parabolou na pozicii 28.2 E, nejaky cas aj na 42 E, ale aktualne sa mi zda, ze by malo vyznam len 5 W, pripadne 30 W. Dost sa to zhorsilo - a narastli moznosti streamovania a IPTV. Este dost pocuvam radia cez satelit, ale aj to je co do poctu a moznosti neporovnatelne s internetom. Ale jednoduchsie sa mi to zapina/prepina a hra to celkom fajn. |
kolle
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 323 |
![]() |
|
@ivo2001Ako som pisal vyssie aj mmiriboy-ovi, tak este by som asi vyskusal tych 5 W a mozno 30 W. Podla toho, co citam aj tu, tak s 27.5 W je to do buducna neiste, 28.2 E (britsky zvazok) je mimo moje moznosti a celkovo sa mi zda, ze sa to zhorsuje v priebehu casu, co sa tyka FTA moznosti. Dalsou vecou su aj teritorialne obmedzenia, co sa tyka vyzarovacich zvazkov na druziciach. Len dufam, ze nieco podobne sa nezacne aj na "hlavnych" poziciach, ako su 19.2 E (napr. Nemci), alebo 13.0 E (ktokolvek). |
kolle
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 323 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |