, sekce: Pořady v televizi |
|
Konec 4K u sportovnich prenosuCetl jsem clanek na ceskem webu, ze UEFA dal neplanuje distribuci fotbaloveho Eura a dalsich soutezi v rozliseni 4k. Toto naznacuje zacatek konce rozliseni 4k. U nas jsme jeste nezacali ... link davat nemuzu ...T90, Octagon 8008
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 283 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
|
|
@zzzNo od tý doby co spustily HD programy na satelitu, rok si nepamatuju, v pozemnim vysilani to bylo taky tak u DVB-T2. U satelitu uvazujou že by přešli na HD full obrazovou kvalitu, ale kdy k tomu dojde to se ještě nevi. Zřejmě po úplném vypnutí SD programu. Jinak pokud prijimas Německý programy na satelitu, tak by si to měl vidět v info liště. Je tam 720p. Na tv přijímací to samé. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 733 |
|
|
@zzzÁno, len HD ready. Veľa, veľa rokov. |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 409 |
|
|
RE: Konec 4K u sportovnich prenosuKdyž vidím vysílání některých českých stanic, ale i zahraničních stále v SD rozmazaným obrazem, Viz, třeba Óčko na SkyLink, či Nova, Prima a další V DVB-T2 atd. Tak je I HD Luxus. Navíc Nova a Prima chce HD jen placené. To víme. Navíc jak tu někdo psal, i můj známý tehdy přišel, že mu nejde ČT v HD, že tam nemá to logo. Já mu řekl, jak se mu líbí obraz a on řekl, že to nepozná ten rozdíl, zda je to v HD, když tam není logo. To je pak zbytečné pro mnohé. 4K se mi líbí na youtube u videí přírody, měst atd. je tam spousta krásných 4K videí, a to je na QLed Samsung pak nádhera sledovat. Ale i na QHD monitoru u PC. Rozdíl je oproti HD vidět, ale takový rozdíl jako bylo z SD na Full HD to už není. K je náročnější na přenos, a tak jsem vždy rád i za kvalitní Full HD a to i u toho sportu. Sledovat Sport v SD je už dnes mnohdy utrpení.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 114 |
|
|
RE: Konec 4K u sportovnich prenosuNejlepší sportovní stanice v UHD je Extasy 4K. Tam to aktéři fakt odmakají.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 697 |
|
|
RE: Konec 4K u sportovnich prenosuSamozřejmě je to i o tom, na čem a v jaké vzdálenosti se divák kouká. Já mám 55 palcovou 4k OLED LG, koukám se z dvou metrů a jak tak chodím ke známým, drtivá většina má poměr vzdálenosti a úhlopříčky mnohem horší. myslím si, že mám dobrý zrak a když je nějaký zápas vysílán v opravdu datově výživném FHD (typicky Match TV) a přepnu například na polský Eleven 4k, rozdíl opravdu aniž bych si stoupl k televizi na 20cm a zkoumal jednotlivé body, nepoznám.... |
PepaJožka
Registrace: 8/2022 Příspěvků: 449 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|