Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink přeladění

A je to tady :)))
https://www.skylink.cz/preladeni

VU+ UNO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.1, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015
Příspěvků: 571
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72
Odpověď v diskusním vlákně
 

tophunter

Oni to provozujou převážně v kodeku HEVC H.265, proto to mají tak nacpaný. U Canal+ Skylink k tomu časem možná taky dojde. V rámci úspor a zachování programové nabídky ze satelitu by to mohlo být reálné v horizontu do několika let. To už bude dostatek prijimacu v kodekem HEVC H.265 v domácnostech.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 448
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Tak je mi jasne, ze u jednoho TP jak se meni symb.rychlost na 29900, tak se bude muset znovu preladit. Ale ostatni TP, kde se meni jen FEC, tak snad se preladi automaticky samo. Nejsem ted doma, v rodine mame Technisaty ISIO, fastcan vypnuty.

jirka67
Registrace: 2/2006
Příspěvků: 822
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Otázka ale zní, bude ještě tato společnost Canal+ existovat na našem trhu? To se uvidí. Teď už ani nepisou kolik predplatitelu má Skylink, radši. :)))

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 448
Odpověď v diskusním vlákně
 

Sorry

To je ještě dodatek k tophunterove odpovědi. :)))

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 448
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Tak jsem měl pravdu, na hlavní stránku to Skylink dal až den předem.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 1 455
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

v rámci úspor?? malo zarabaju na tom?
čo sa tyka hevc to len tak lahko neprejde
pokial ma procesor prijmaca niekolkokrat vyssiu spotrebu ako stary kodek vynasob si to poctom prijmacov a co na to ekologicky brusel?

tophunter
Registrace: 4/2010
Příspěvků: 1 284
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

no pocet spotrebitelu made in skylink jaksi stale klesa. a nedivim se.
no jestli bude existovat Canal+ na nasem trhu, to je otazka uplne o necem jinem, ale to spise zanikne znacka Skylink a Canal+ to rozjede jako uplne nova znacka novy provider na nasem trhu, a to je ta jedina cesta.

oumuamua
Registrace: 3/2024
Příspěvků: 122
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Od roku 2012 ako som tu registrovaný tak o Skylinku nič iné nečítam, že končí. A nejako nie a nie ani bohovi nekončí. :))) Ale jednu vec by sme si mali zapamätať, ak Skylink končí tak ostatní zvýšia ceny do neba. :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 6 139
Odpověď v diskusním vlákně
 

@petersk

tak by sis ale take mel zapamatovat ze tyto televizni sluzby jsou v cechach prilis levné 👍
a ono není končí jako končí

oumuamua
Registrace: 3/2024
Příspěvků: 122
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

zatím se nic neděje .Mělo to začít 6.30 . 22.5.2024.

amater3389
Registrace: 7/2012
Příspěvků: 457
Odpověď v diskusním vlákně
 

amater3389

Už se stalo , pokud ti to hraje buď rád :-)

petrpupa
Registrace: 9/2008
Příspěvků: 410
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Já jen musel přeladit TP 11934, kde se měnil SR. Tam kde se měnil FEC, tak si s tím přijímač asi nějak poradil, protože v tabulce ladění mám stále 2/3 a funguje to (zkusil jsem proladit i s jinými hodnotami FEC a také to funguje, asi nějaká automatika).

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 1 455
Odpověď v diskusním vlákně
 

@SirMax

Z clanku na Parabola.cz Skylink - zmena parametrov, sa uvadza:
"řada přístrojů již dnes pracuje s parametrem FEC v režimu "auto" (automatická detekce FEC)"

Jean Reno
Registrace: 2/2022
Příspěvků: 1 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

Povestny olej do ohna

Keby ste mali aktivovany Fastscan, nemusite nic riesit.
Ani diskutovat a hadat sa na dvoch stranach diskusie.

Jean Reno
Registrace: 2/2022
Příspěvků: 1 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jean Reno

Je mi jasný, že když naladím s FEC v režimu AUTO, tak se to nastaví automaticky, ale byl jsem překvapen, když jsem nastavil např. 9/10, tak to přijímač naladil taky.

Osobně nemám rád věci, které nemám úplně pod kontrolou (těch bohužel poslední dobou je čím dál víc, např. automatické aktualizace) ... a Fastscan je jedna z nich.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 1 455
Odpověď v diskusním vlákně
 

SirMax

tohle je všechno otázka napsaného SW. Ve tvém případě začne tuner ladit nejdříve na 9/10 a když neuspěje, tak proladí všechno ostatní. Když tam necháš AUTO, začíná ladit na 1/2...
Takhle podobně se chová například starší měřák Unaohm EP3000, tam to všechno dění s hodnotou FEC navíc vidíš na displeji.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021
Příspěvků: 1 634
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Některé novější koncepce MP mají už pokročilý režim jakéhosi bandscanu. Najedeš kurzorem do obálky ve spektru a MP si sám zjistí FEC i SR. Během okamžiku. Ideální pro lovení feedů. MSK120, MSK200 od Kathrein(Schomandel).

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021
Příspěvků: 1 634
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

na ENIGMA2 se mě ráno o půl šesté nepodařilo přeladit.
Programy už v té chvíli nejely takže technická změna musela být provedena. Spustil jsem fastscan, stáhlo to soubor verze 16. Bohužel programy nenaběhly.
Je verze 16 už ta nová?

Jantars
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 604
Odpověď v diskusním vlákně
 

Jantars

už je verze 17

fero55
Registrace: 5/2010
Příspěvků: 79
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

haha, to jakože udělali technickou změnu a ráno ještě nebyl k dispozici příslušný fastscan? V tom případě zřejmě dobrej oddíl, na druhou stranu nemám technickou chybu na své straně. Až dorazim dom tak uvidím...

Jantars
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 604
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Jantars
Měl jsem to stejně, tak jsem si říkal, že nový FastScan ještě není, ručně jsem tam ženě nahodil ČT, NOVA a šel do roboty :-)

VU+ UNO4K - Dual FBC-S/S2 + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C, Fe85 - 13E, 19E, 23.5E, 28.2E

lext
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 224
Odpověď v diskusním vlákně
 

Frekvence 12012 zmizela

Ja sel rano preladit programy. K memu prekvapeni ale temer vsechny fungovaly, jen to hlasilo spatny signal u vsech stanic, nefungoval pouze Newsmax, Spark TV, Hobby TV a CS History. No, tak jsem dal aktualizovat a od te doby jsou pryc vsechny programy z 12012 MH. Zmizel i Travel XP, coz je uz celkem klasika, ale ten se podarilo opet doladit. Jako ty programy nejsou zadny zazrak, ale jde mi o princip. :bigeyes:

boobika
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 101
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Tak jsem preledil na tv Samsung rok 2014 akorát TP 11934/V a musel jsem programy z TP znovu přesunout na původní pozice v seznamu. U starickeho Humaxe 5100S jsem akorát proladil fastcan, vše ok. Zkusil jsem překontrolovat TP 11934/V a MER jsem měl na hodnotě 14,7 dB po změně SR. Dále jsem zjistil na některých TP pokles MER zhruba o 1,5 dB na hodnotu 13,7dB po dnešní změně FEC a pilot. Zřejmě došlo buď k přeladění na Astra3C nebo to muže byt i tím, že v tabulce kmitočtu nemám ještě upravený parametr pilot na On a hodnotu FEC u některých Tp. Ta hodnota FEC bude ale asi stejně v režimu auto i po zadání přesné hodnoty a zřejmě i pilot, protože když zadávám ve spektru vyhledávání kmitoctu TP, který nemám uloženy v tabulce, tak mě to naladí a pak prepnu na podrobnější graf s hodnotou síly signálu v uVdB, MER, L/CBER a BER. u mého orientačního satfinderu Deviser S30. Muže někdo překontrolovat signál z Astra3B např. z TP 12012, 12090, 11973, 12188,... zda nedošlo ke změně signálu kvality po dnešní úpravě hodnot FEC a pilot. Předem diky za ochotu a ověření. Na testovacím TP 12265/H jsem měl hodnotu MER 15,7 dB a 12051/V MER 13,6 dB. Což odpovídá signálu kvality z Astra3C, které jsem naměřil i u TP co jsem uvedl, proto se domnívám, že mohlo dojít při dnešní akci změn parametru i k přeladění některých TP z Astra3B na Astru3C.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 448
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

Zkusil jsi změřit i 11876/H - ten se neměnil, ale mám takový pocit, že je také o něco málo slabší než včera (může to ovšem být i tou nízkou oblačností).

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 1 455
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

To nám chtě říci , že bude nadále vypadávat obraz i zvuk na Skylinku A ZA TO CHTĚJÍ JEŠTĚ PENÍZE ? Na této frekvenci se - krom jiného - vysílají programy Prima LOVE HD, Prima MAX HD, Prima KRIMI HD, Prima ZOOM HD, Prima SHOW, Prima STAR, CNN Prima NEWS HD, Paramount Network ale také stanice Nova Sport 3 a Nova Sport 4. Právě u těchto programů a některých dalších stanic může divák zpozorovat výpadek signálu vlivem změn parametrů.

amater3389
Registrace: 7/2012
Příspěvků: 457
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra